Erik Scholz wint de Germany’s Next Influencer Award! Exclusief interview

Erik Scholz is Duitslands volgende Influencer! Hij won de prijs van H&M en GRAZIA. De prijs voor influencers is pas onlangs gelanceerd. Hij is pas 18 jaar oud en heeft al zijn eerste award en meer dan 33K likes op Instagram. Naast zijn carrière als blogger studeert hij hard aan de universiteit. U kunt nog meer over Erik te weten komen in ons exclusieve interview.


Fiv: Je kwam ongeveer vijf jaar geleden op Instagram. Wat heeft je geïnspireerd om blogger te worden?

Toen ik me vijf jaar geleden inschreef voor Instagram, was ik me er niet echt van bewust dat mijn carrière als blogger op het punt stond te beginnen. Ik heb me aangemeld voor het socialemediaplatform op aanraden van een goede vriend, en op dat moment wilde ik gewoon foto’s delen met mijn vrienden.

Fiv: Je was ongeveer 14 jaar oud op dat moment. Hoe reageerden je vrienden en klasgenoten toen je volgersaantal groeide?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

In die tijd werd de term “blogger” niet per se serieus genomen, maar eerder belachelijk gemaakt. Het werd aanvaard, maar eerder belachelijk gemaakt (niet in negatieve zin).

Haat is altijd een deel van het dagelijks leven

Fiv: Op welk moment kwamen je ouders en familie erachter dat je op internet zat?

Na het winnen van de “Germany’s New Influencer Award” , georganiseerd door Grazia & H&M, realiseerden mijn ouders zich wat ik had opgebouwd op Instagram tijdens mijn schooljaren en hoe ik bloggen kon gebruiken voor mezelf en mijn toekomst in de mode-industrie.

Fiv: Steunen je vrienden en familie je of was er soms “haat”?

Zodra je in de publieke belangstelling staat, is “Haat” altijd een deel van het dagelijks leven. Maar steun en goedkeuring maken er een veel groter deel van uit. Mijn vrienden en familie steunen me waar ze kunnen en geven me een gevoel van veiligheid of zelfs wat tips om me soms met beide benen op de grond te houden.

Fiv: Hoe ver wil je het schoppen in de mode- en blogwereld? Wat zijn je doelen en dromen?

Ten eerste denk ik dat het belangrijk is om te zeggen dat ik bloggen niet als een voltijdse job zie, tenminste niet na mijn studies. Ik studeer modebeheer en zie mezelf over een paar jaar in het management van een internationaal topmerk, althans dat is mijn grote droom.

Fiv: Als influencer reis je veel en kom je veel over de vloer. Wat zijn uw favoriete plaatsen en waar voelt u zich het meest op uw gemak?

Ik moet zeggen dat Londen een van mijn absolute lievelingssteden is geworden, naast Berlijn. Bovendien voel ik me erg op mijn gemak in Spanje, vooral in Marbella. Ik kan me zowat overal thuis voelen, het belangrijkste voor mij zijn de mensen die me omringen.

Bananenbrood en Capuccino

Fiv: Je post vaak meerdere foto’s per dag voor je 33 duizend volgers. Zijn er ook dagen dat je geen idee of motivatie hebt voor foto’s?

Absoluut. Ik heb deze dagen eigenlijk bijna wekelijks.

Fiv: Wat is uw geheime recept voor meer motivatie en een goed humeur op zulke dagen?

Ga gerust naar buiten en wanhoop niet in de flat voor de MacBook of iPhone. Twee straten van mijn flat in Berlijn/Moabit ligt een van mijn favoriete cafés in Berlijn (Garcia Kaffeebar), waar ik bijna altijd motivatie vind.

Fiv: Zijn dit ook de dingen die je het gelukkigst kunnen maken? Zo niet, wat zijn ze dan?

In cafés zitten, bananenbrood eten en een cappuccino drinken maakt me beslist gelukkig. Verder komen goede en diepgaande gesprekken met mijn vrienden en de gezondheid van mijn gezin op de eerste plaats. Zonneschijn op mijn gezicht, binnenkomende ASOS bestellingen en feedback van mijn volgers kunnen me ook heel gelukkig maken. Ik waardeer echt de kleine dingen in het leven en probeer elke dag dankbaar te zijn voor mijn leven.

Dank u voor het geweldige interview!

Je kunt meer over Erik te weten komen op Instagram of zijn blog.

Instagram: erik