Modeontwerpster Selina Simon – studie, modelabel, succes in korte tijd

Na haar afstuderen in mode-ontwerp, lanceerde Selina Simon al snel haar eigen label. Sinds 2013 creëert de jonge ontwerpster elegante en harmonieuze damescollecties. Ze presenteert haar nieuwe ontwerpen op de 09. Ik sprak met Selina over haar begin in de modewereld en haar optreden op de CFD in het Mercedes Benz Center.

Selina Simon: Een snelle start in de modewereld – haar label

FIV: Selina, je bent al heel lang actief in de modewereld. Je hebt in 2013 je eigen label opgericht en sindsdien gaat het goed. Hoe ben je in de mode terecht gekomen?

Selina: Ik ontdekte mijn liefde voor creativiteit, naaien en tekenen tijdens mijn schooljaren. Na mijn eerste naaipogingen besloot ik al snel dat ik deze passie verder wilde volgen. Daarvoor ging ik naar de internationale modevakschool ESMOD in München, waar ik in 2011 met succes mijn diploma behaalde.

FIV: Was het voor u duidelijk dat u meteen na uw studies een eigen label wilde beginnen? Had je geen bedenkingen?

Selina: Het idee heeft me altijd aangesproken. Maar ik had niet gedacht dat ik het zo vroeg zou durven doen!

FIV: Wat is voor u de sleutel tot succes?

Selina: Ik denk dat het belangrijk is om niets te overhaasten, om altijd te geloven in wat je doet en om je doel voor ogen te houden… en vooral om het doorzettingsvermogen te hebben om geduldig te zijn.

#fashion #model #fashionart #photooftheday #instafashion #ootd #dress #instalove #instagood #art #follow

Een foto die is geplaatst door Selina Simon (@selina.simon) op .

 

Ontwerpster Selina: “Soms sta ik te dichtbij”.

FIV: Waar haalt u de kracht vandaan om stand te houden in het soms moeilijke vak? Waar krijg je steun van?

Selina: De grootste steun krijg ik van mijn familie en mijn vriend. Soms ben ik zelf te dichtbij om het grote geheel te zien. Dan heb ik iemand nodig die me een stapje terug neemt om weer bij de essentie te komen. Vaak is het onschuldiger dan ik eerst dacht.

FIV: Wat vind je het leukste aan je werk?

Selina: Wat ik leuk vind aan mijn baan is natuurlijk de creatieve kant, je gedachten de vrije loop kunnen laten en iets nieuws tot stand zien komen! Combineren en spelen met verschillende mooie kwaliteiten en elke dag iets anders beleven!

FIV: Hoe zou u uw eigen modestijl omschrijven?

Selina: Mijn persoonlijke modestijl wordt weerspiegeld in mijn collecties. Elk stuk dat ik ontwerp zou ik zelf dragen! Ik zou de stijl omschrijven als vrouwelijk, elegant en harmonieus.

Selina over haar mode – stijlvolle kleren

FIV: Wat betekent mode voor jou?

Selina: Mode betekent voor mij jezelf uitdrukken, jezelf definiëren en je niet verkleden. Het is belangrijk dat je een eigen stijl hebt waarin je je prettig voelt en die je ook graag aan de buitenwereld laat zien.

FIV: Wat of wie inspireert je?

Selina: Naast research op internet en in modetijdschriften, laat ik me natuurlijk altijd inspireren door mijn dagelijkse ervaringen en de vele indrukken in het dagelijks leven. Ik heb altijd veel ideeën in mijn hoofd, die ik probeer samen te brengen met de kleuren en stoffen, afhankelijk van de kleurencombinatie en de stemming waartoe ik me voel aangetrokken, om zo een totaalbeeld te creëren. Ik vind het erg moeilijk om deze vraag concreet te beantwoorden. Uiteindelijk is het gewoon een persoonlijke smaak of een onderbuikgevoel.

#sketching #fashion #dress #beingcreative #impressions #mood #simplenurso

Een foto die is geplaatst door Selina Simon (@selina.simon) op .

 

FIV: Wat is uw favoriete kledingstuk en waarom?

Selina: Mijn favoriet is een losse jurk met print, die ik overdag casual kan dragen of ‘s avonds met mijn favoriete pumps!

FIV: Naast uw zomer- en wintercollectie, biedt u ook een speciale Dirndl-collectie aan. Hoe ben je op dit idee gekomen? Heeft het te maken met uw geboortestad München?

Selina: Het is niet mijn thuis, maar ik heb er gestudeerd en een deel van mijn familie woont in de buurt. Ik ben altijd graag in München. Aangezien ik zelf graag dirndls draag, wilde ik al aan het begin van mijn studie leren hoe ik ze moest maken, wat ik tijdens een stage heb gedaan. De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen over mijn dirndls, dus heb ik zelf een kleine dirndl-collectie gemaakt!

Selina op de Keulse modedagen 2015

FIV: U presenteert uw collectie op de Keulse modedagen. Hoe ziet het eruit? Waar kunnen we naar uitkijken?

Selina: Op de CFD verkoop ik mijn herfst/wintercollectie 2015 en presenteer ik de zomercollectie 2016. Dit zal ook te zien zijn tijdens twee modeshows op de catwalk. Van deze collectie heb ik een speciale jurk in beperkte oplage gemaakt, die exclusief bij de CFD te koop zal zijn.

FIV: Wat maakt de modebeurs van Keulen voor u zo interessant en succesvol?

Selina: De beurs biedt jonge ontwerpers zoals ik de kans om zich te presenteren en tegelijkertijd in direct contact te komen met klanten. Het is een mooie manier om jezelf te presenteren, ook via de shows.

FIV: Hoe ben je op de Keulse modedagen gekomen?

Selina: Ik heb in september geëxposeerd op een pop-up evenement in Düsseldorf en daarna geïnformeerd naar andere mode-evenementen in de buurt. De Keulse modedagen werden me rechtstreeks aanbevolen!

FIV: Ziet u Keulen als modestad?

Selina: Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ik heb het gevoel dat het steeds meer wordt!

FIV: Wat zijn uw professionele doelen?

Selina: Mijn professionele doelen zijn duidelijk om mezelf op de markt te vestigen met mijn label en misschien om op een gegeven moment mijn eigen boetiek te runnen.

FIV: Wat kunnen we, naast de Cologne Fashion Days 2015, nog meer van je verwachten? Is er iets speciaals op komst in 2016?

Selina: Ja, in februari 2016 presenteer ik mijn nieuwste collectie Herfst/Winter 2016/17 op de bestelbeurs “Pure” in Londen. Ik ben nu al erg opgewonden!

FIV: Beste Selina, hartelijk dank voor het interview!