Het ontwerpersduo van AIKYOU, Berlijn – Finest Lingerie

AIKYOU – twee vrouwen met een visie: de modewereld veroveren met een speciaal lingeriemerk voor vrouwen met een kleinere borstomvang. De naam van het Duitse lingerielabel is afkomstig uit Japan en betekent “liefde, charme & respect”. Modeontwerpers Bianca Renninger en Gabriele Meinl creëren hun stijlvolle beha-collecties met dit in gedachten. We spraken met hen over de kwaliteit van mode en hun inspiratie & idee voor het oprichten van hun fair trade lingerie label AIKYOU.

Gabriele en Bianca: Teamwork!

FIV: Eerst een paar vragen over uw persoonlijkheid: Wat zou u nooit kunnen missen in uw dagelijks leven?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Op mijn hond.
Gabriele: Op mijn thee.

FIV: Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Gabriele: Als het werk goed gaat, hebben we samen iets moois ontwikkeld en dan is er nog ruimte voor vrije tijd en vrije tijd – perfect!

interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (9)

Stylingprioriteit voor AIKYOU: kwaliteit en duurzaamheid

FIV: Nu een paar vragen over mode en styling: Wat beschouwt u als de grootste modezonde van dit moment?

Bianca: Rechte bh-bandjes, gedragen onder een topje met ringetjesrug, die dan zichtbaar zijn op de schouder en de rug. Of de doorzichtige plastic band versie ervan. Een no-go in onze ogen! Dat is precies waarom wij een speciale ring-back bh in onze collectie hebben.

FIV: Denkt u dat de kwaliteit van kleding altijd kan worden bepaald door de prijs? Voor welke kleding ben je bereid wat dieper in de buidel te tasten?

Gabriele: Wat voor ons telt bij het kopen van kleding is de juiste snit, goed materiaal en hoogwaardige afwerking – plus duurzame productieomstandigheden. Een stuk schoonheid en kwaliteit waar u lang van kunt genieten.

FIV: Is de mode-industrie in uw ogen de laatste jaren veranderd? Op welke manier?

Gabriele: De kennis over de fabricagevoorwaarden van de mode is toegenomen, zowel wat betreft de milieuvriendelijkheid van de materiaalproduktie als de sociale omstandigheden waaronder de kleding wordt vervaardigd.

interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (1)

De AIKYOU filosofie: “Het is niet de borst die verkeerd is, het is de beha”.

FIV: Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk ontmoet en hoe is het idee ontstaan om het ondergoedlabel AIKYOU op te richten?

We hebben elkaar 15 jaar geleden ontmoet. Sindsdien hebben wij steeds opnieuw samengewerkt, zodat wij wisten wat wij van elkaar verwachtten en vooral dat wij op elkaar konden rekenen. Wat ons nog meer verbindt: We hebben allebei kleine borsten. En de bh-waaier hiervoor heeft ons al lang niet meer tevreden gesteld. Gewoonlijk gebruiken bh-modellen dezelfde snit voor een groot aantal maten van cup A tot D, meestal met stijve beugels en vullingen: een one-size-fits-all pakket dat op de een of andere manier alle borsten hetzelfde doet lijken en vaak niet goed past. En omdat we vinden dat kleine borsten geweldig zijn zoals ze zijn, hebben we AIKYOU opgericht: het eerste label dat gespecialiseerd is in lingerie voor kleine borsten zonder push-ups.

FIV: Wat heeft je specifiek geïnspireerd om Fairtrade ondergoed te ontwerpen?

Gabriele: Dat was vanaf het begin een vanzelfsprekendheid. Wij hebben altijd duurzaam willen produceren, met zoveel mogelijk regionale productie en korte coördinatiewegen. Wij werken met leveranciers in onze omgeving die ons gecertificeerde materialen en transparante productieomstandigheden kunnen bieden, bijvoorbeeld bij de productie van ons Fairtrade biologisch katoen dat geverfd is volgens de GOTS-norm.

FIV: Wat wil je uitstralen met je lingeriecollecties?

Kleine borsten zijn geweldig. Er is geen probleem met hen. Het zijn niet de borsten die verkeerd zijn, maar de beha die ze niet laat zien in hun eigen schoonheid, maar ze probeert te verbergen. Onze beha’s zijn gemaakt om kleine borsten mooi tot hun recht te laten komen, met snitten die speciaal zijn ontworpen voor kleine cups. Net als veel andere vrouwen met kleine borsten vinden wij een look met “200 procent push-up”, zoals door sommige fabrikanten wordt aangeboden, niet vrouwelijk en sexy, integendeel.

FIV: Wat is tot nu toe uw grootste succes of uw beste ervaring op het werk geweest?

Bianca: Het beste voor ons is de positieve feedback die we altijd krijgen van onze klanten. We horen vaak: “Ik ben hier al zo lang naar op zoek, eindelijk is het beschikbaar! Dat is voor ons de beste bevestiging, te weten dat onze lingerie gewild is en gewaardeerd wordt.

FIV: Wat vind je het leukste aan je werk als ontwerper?

Gabriele: Wij kunnen onze eigen ideeën verwezenlijken en zien hoe zij door anderen worden ontvangen. Deze feedback vloeit vervolgens terug in ons werk. Hierdoor kunnen wij ons specifieke modesegment zeer precies bedienen. Het is een zeer inspirerend proces.

interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (7)interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (2) interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (5) interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (4)

FIV: Hoe ziet een typische werkdag eruit in uw job als ontwerper?

Bianca: Gelukkig is er geen typische werkdag, alleen altijd een volgend doel. De dingen waarmee we te maken hebben zijn zo gevarieerd: elke dag brengt nieuwe inspiraties en uitdagingen.

FIV: Wanneer breng je een nieuwe collectie uit en waar kunnen mensen je collecties kopen?

Bianca: Bij AIKYOU hebben we niet twee keer per jaar een volledig nieuwe collectie. In plaats daarvan voegen wij elk seizoen nieuwe stukken of kleuren toe aan ons assortiment modellen dat het hele jaar door loopt. De beste manier om een overzicht te krijgen van de volledige collectie is een bezoek te brengen aan onze online winkel, en een lijst van boetieks die AIKYOU in voorraad hebben is beschikbaar in onze winkelzoeker (allemaal op www.aikyou.de).

FIV: Wat zijn je plannen voor de toekomst? Heb je iets speciaals op stapel staan in de nabije toekomst?

Gabriele: Wij plannen een opwindende uitbreiding van de collectie die rekening zal houden met nog meer verschillende behoeften van vrouwen met kleine borsten. En al met al werken we eraan het zelfbeeld dat kleine borstomvang prachtig is en net zo geweldig als andere maten, steeds steviger in het bewustzijn van het publiek te verankeren.

FIV: Gabriele en Bianca, bedankt voor het interview!

Meer informatie over de ontwerpers van AIKYOU

www.aikyou.de

interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (3) interview-girl-aikyou-design-label-lingerie (6)