Chanel, Versace, Gaultier, Lagerfeld – de beroemdste ontwerpers in de modewereld

Toen heetten ze kleermakers, vandaag zijn het onze modeontwerpers die ons de laatste trends en stijlvolle combinaties brengen. Het ontwerp van mode en accessoires beïnvloedt de fashionista’s elke dag. Naast modeweken en andere tentoonstellingen waar de beste ontwerpers hun nieuwste collecties presenteren, kan iedereen de laatste trends in het dagelijks leven volgen op internet, TV en in de etalages van de verschillende merken. Er zijn veel nieuwkomers, maar slechts enkelen zijn permanent bekend als Fashion Olympus en overtuigen met hun creaties.

De tijdperken van de mode – 100 jaar in één video

De meest uiteenlopende trends keren telkens weer terug. Uitlopende broeken, leo-print, verschillende kleurencombinaties en patronen veranderen van seizoen tot seizoen. De oudste ontwerpers beïnvloeden ons vandaag nog steeds. Stylight presenteert 100 jaar mode in één video.

Chanel, Dolce & Gabbana, Versage – dit zijn de beste ontwerpers

Beroemde en belangrijke modeontwerpers – onder wie Karl Lagerfeld, Coco Chanel, Dontella Versage en Yves Saint Laurent. De lijst van goede ontwerpers is lang en wordt voortdurend bijgewerkt. Zij presenteren zich niet alleen op catwalks in Parijs, Milaan, Londen of New York, maar creëren ook grote merken met hun eigen naam. Wij hebben de belangrijkste namen voor u op een rijtje gezet.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

 1. Coco Chanel
 2. Gianni Versage
 3. Jean Paul Gautier
 4. Calvin Klein
 5. Dolce & Gabbana
 6. Alexander McQueen
 7. Miuccia Prada
 8. Tom Ford

Coco Chanel – Parfums, mode en cosmetica

Gabrielle Coco Chanel Bonheur is misschien wel de meest invloedrijke mode-ontwerpster. De damesmode van de oprichtster Chanel stond bekend om haar functionele en heldere ontwerpen. Zij creëerde de tijdloze mode klassieker “de kleine zwarte jurk”.

Gianni Versage – Luxe merk voor man en vrouw

De Italiaanse mode-ontwerper is een legende en was de paradijsvogel van de modewereld. Hij stond bekend om opvallende kleuren, felle patronen en zijn roekeloze combinatie van stoffen

Jean Paul Gautier – Eigenzinnige ontwerpen voor modeliefhebbers

Fransman ontwierp nauwelijks draagbare mode. Naast de speelse en tegelijkertijd strikt formele looks, maakte hij een ongebruikelijke keuze van zijn modellen en bracht hij de stijl in de richting van de popcultuur. Vooral Madonna was een grote fan van hem.

Calvin Klein – sportieve en frisse ontwerpen vandaag

Calvin Klein, een Amerikaanse modeontwerper die vooral bekend is om zijn designerondergoed, staat nog steeds voor tijdloze moderne mode. Calvin Klein brengt ook parfums en horloges op de markt.

Dolce & Gabbana

Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn de oprichters van dit enorme bedrijf. Kleding, juwelen en ook schoenen voor beide geslachten worden gepresenteerd in verschillende modellijnen

Alexander McQueen

De Britse modeontwerper stond bekend om zijn schandalige maar perfect geënsceneerde modeshows. Zijn stijl was futuristisch met donkere elementen

Miuccia Prada

Zij is mede-eigenaar van het modehuis Prada. Bekend om haar minimalistische ontwerpen gemixt met traditionele stijl en moderne invloeden, is zij een van de meest creatieve geesten in de modewereld.

Tom Ford

Een van de bekendste namen van vandaag. Als creatief directeur bij Gucci en later met zijn eigen modelabel, richt hij zich met name op accessoires en exclusieve herenkleding.

Kenmerken van de ontwerpers

Bekende modeontwerpers maken niet alleen kleding, zij brengen ook een boodschap over die hun filosofie weerspiegelt. Je herkent de outfits van de ontwerpers aan hun stijl, en citaten weerspiegelen ook de levenshouding van de ontwerper. Modeontwerpers polariseren en creëren emoties. Terwijl Harald Glööckler pompeuze outfits en juwelen presenteert met zijn met stras bedekte en glinsterende creaties, creëert het modemerk Chanel de wereld van de damesmode, tassen en make-up met duidelijke lijnen.

Citaten van Chanel, YSL of Lagerfeld

Coco Chanel – “De meeste vrouwen kiezen hun nachtjapon met meer verstand dan hun man.”

Yves Saint Laurent – “Het mooiste waar een vrouw zich in kan wikkelen zijn de armen van de man van wie ze houdt. Voor hen die dit geluk niet hebben, ben ik er.”

Karl Lagerfeld – “Iedereen die joggingbroeken draagt heeft de controle over zijn leven verloren.”

De beroemdste ontwerpers van Duitsland – Jil Sander, Hugo Boss en Guido M. Kretschmer

Met zoveel internationale namen, mogen Duitse ontwerpers niet onderschat worden. Jil Sander, het label van de selfmade vrouw, bestaat al sinds 1967. Ook Hugo Boss deed in 1923 zijn intrede in de meest succesvolle modewereld als bedrijf voor werkkleding. Guido Maria Kretschmer creëert een nieuwe golf van mode-attitude in Duitsland met zijn eigen serie “Shopping Queen” op VOX, en onze geliefde Karl Lagerfeld is de internationale ster van de modegeschiedenis.

Stijlvol, modieus, duurzaam – de fair trade modegolf

Naast de massaproductie van sommige modemerken, kopstukken van goedkope modemerken, slagen andere ontwerpers erin eerlijk te produceren en milieuvriendelijk te blijven. Tijdloze snitten en een perfecte afwerking van de stof tonen het vakmanschap van een ontwerper. De duurzame modemerken bewijzen dat dergelijke mode ook gedragen kan worden en absoluut noodzakelijk is. Tot deze labels behoren Nuuwai uit Hamburg, Piwari met badpakken en bikinimodellen en Wild Fawn met juwelen:

 • Wunderwerk – milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid gecombineerd met coole outifts. De twee oprichters laten zien dat mode ook kan worden gemaakt met eco-gecertificeerde en goede materialen uit Europa.
 • Frieda Sand – Dit label produceert met Mongoolse fair trade kasjmier, biologisch katoen en diervriendelijke fabricage. Het grote thema van het label: verzet en vrouwenrechten
 • Ekn Footwear – ecologisch geproduceerde sneakers. Dit label exposeert stijlvolle en coole sneakers en laarzen in vele winkels in Duitsland.

De belangstelling voor de Fairtrade-modewereld neemt natuurlijk toe en dat geldt ook voor de labels. Of het nu gaat om schoenen, broeken, trouwjurken, juwelen, tassen of jassen – iedereen die geïnteresseerd is in duurzame mode vindt gegarandeerd wat hij zoekt.