Goedkope bestelwagen conversie: Vanlife met Low Budget Ombouw – Doe het zelf!

Vanlife met low budget ombouw – Droomt u van uw volgende avontuur en zou u graag uw dagelijkse routine achter u laten? Of het nu gaat om spannende roadtrips, een gevoel van vrijheid in de natuur of kamperen in de mooiste uithoeken van de wereld – deze mensen hebben hun levensdroom waargemaakt en zijn begonnen aan het avontuur van hun leven. Een onzeker leven op de weg in een busje in plaats van een veilige flat thuis. Denk je dat dat niet mogelijk is voor normale verdieners? Het is! Als je het gereedschap in eigen handen neemt. Maar een bestelwagen ombouwen voor minder dan 5.000 euro – is dat echt mogelijk? Bekijk de volgende video’s en leer hoe je snel en goedkoop je eigen bestelwagen of auto kunt ombouwen tot camper.

Do it Yourself: bouw uw camper zelf uit!

Een kant-en-klare camper is niet bepaald goedkoop. Bijna niemand heeft het geld over voor een volledig uitgeruste camper en kan meteen aan de slag. Maar waarom doe je het niet gewoon zelf? Als je zelf een camper ombouwt, bespaar je niet alleen geld, maar doe je ook ervaring op als vakman en kun je later beweren dat je in je eigen omgebouwde busje reist. Niemand kan deze unieke ervaring van je afnemen.

De voordelen van zelf bouwen in plaats van kopen:

 • Ervaring: Bouw het zelf
 • Ervaring met vakmanschap
 • Kosten besparen
 • Reis in uw eigen camper en beleef uw eigen avontuur

Tip: Dak tent in plaats van camper

De droom van een camperverbouwing bespaart geld, maar kost ook veel tijd. Een daktent is vaak het beste alternatief voor een dure camper. Snel geïnstalleerd op de auto, van een kleine Mini tot een grote Range Rover. Hier vindt u goedkope modellen, Made in Germany: Daktent kopen.

https://www.youtube.com/watch?v=58wdcJZB__s

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

DIY! Hoeveel heeft mijn VW Bus conversie gekost?!

U wilt uw camper uitbreiden en vraagt zich af hoe duur dat zal zijn? Hoeveel kost een VW BUS camping conversie? Niemand legt het zo gedetailleerd uit! Hier ziet u de kosten voor de conversie opgesomd. U kunt zelf beslissen of u nog iets meer wilt betalen om de ombouw eeuwig te laten duren, of dat u het helemaal low budget wilt houden, d.w.z. zo goedkoop mogelijk. U kunt bijvoorbeeld geld besparen door gebruikte onderdelen op Ebay te kopen, voor goedkopere materialen te kiezen of de isolatie helemaal weg te laten. Bekijk de video en beslis dan zelf welke optie u wilt.

Dat is de manier om het meeste te besparen:

 • Gebruikte onderdelen op Ebay
 • Doe zonder isolement
 • Houten bekleding vs. vezelplaat met gemiddelde dichtheid
 • Doe zonder details en opslagruimte

Checklist voor de ombouw van de bestelwagen

Dit zijn de kosten voor de VW-bus conversie! Er zijn heel wat zaken waarmee rekening moet worden gehouden en waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de conversie, zodat u een aantal kosten zult moeten betalen. Hoe de T4 stuk voor stuk wordt omgebouwd en wat de afzonderlijke prijzen zijn voor de bijverwarming, isolatie, betimmering, elektra, vloerpaneel, bedbodem, keuken, draaischijf, zijkast en bed wordt in de video gedetailleerd en informatief uitgelegd.

Belangrijk voor de conversie zijn, onder andere:

 1. Parkeerverwarming
 2. Isolatie
 3. Bekleding
 4. Electrics
 5. Basisplaat
 6. Bed bodem
 7. Keuken
 8. Draaibare beugel
 9. Zijkast
 10. Bed

Kosten voor de VW Bus ombouw

De volgende kosten ontstaan wanneer u standaarden koopt of de mathisox life hacks volgt:

 • Kosten voor standaardproducten: ~ 7.971,90 €
 • Zelfgemaakt / Low Budget Prijzen: ~1.434,00 €
 • Bespaard: -6.537,90 €

Tip! Keuken voor kampeerders om mee te nemen

De keuken is het duurste onderdeel met 851,00 euro.

851 euro voor de keuken

Hier is het perfecte alternatief! Kampeer je met je vrienden en beschik je niet over een volledig omgebouwde bestelwagen met volledige uitrusting? Dan moet u eens kijken naar deze kleine, praktische Kitchen 2 Go. Het bevat alles wat het hart van een buitenkok begeert. Tafel, fornuis, servies, keukengerei, eten en (koele) drankjes vinden allemaal hun plaats in de praktische aluminium box. Dankzij het compacte ontwerp weegt het AIOKS keukensysteem slechts 10 kg en is het zeer gemakkelijk op te bergen met een max. breedte/hoogte van 50 cm.

Zin in een picknick? Ook op de weg bewijst de kleine box zijn grootsheid. Of het nu gaat om een klassieke picknick met vrienden of een gezinsuitstapje naar het dichtstbijzijnde zwemmeer – eenmaal uitgeklapt biedt het AIOKS keukensysteem ruimte voor het hele gezin. Hier kunt u in alle comfort dineren terwijl u uw volgende avontuurlijke uitstap in de open lucht plant.

Hoeveel kost een camper zelf ombouwen?

Ook hier doen gepassioneerde kampeerders verslag van de kosten van hun zelfgebouwde busje. Met veel tijd en aandacht voor detail, maar met een laag budget, hebben de twee hun levenslange droom van een eigen bestelwagen waargemaakt. Hoewel er tussendoor wat moeilijkheden waren, slaagden zij erin om van een tweedehands bestelwagen een volledig uitgeruste en mobiele camper te maken. In deze video kunt u zien wat de kosten waren, wat het duurste deel van de uitbreiding was en waar u het meeste geld kunt besparen!

Het resultaat is de moeite waard! De twee hebben veel hard werk en liefde in de ontwikkeling gestoken en laten hier zien hoeveel avontuur en busje je ervoor krijgt! Bekijk het fascinerende leven van de twee wenskampeerders op de weg in hun doe-het-zelf-mobiel in deze video:

Bestelwagen ombouwen voor minder dan 5.000 euro?

Upgrade een camper en je kunt gaan! Klinkt eenvoudig en uitvoerbaar, maar kan het echt voor minder dan 5.000 euro? Deze twee reislustigen hebben deze vraag tot op de bodem uitgezocht. Na een zorgvuldige berekening van alles wat zij hebben uitgegeven aan apparatuur, lambrisering, elektriciteit enzovoort, kwamen zij op een heel bedrag uit. Hoe dan ook, de twee zijn er zeker van dat hun geliefde busje “Oskar” elke cent waard is. Maar u kunt precies zien waar zij hun geld aan hebben uitgegeven in de volgende video.

Dat is hoeveel het echt kost!

Prijs voor de volledige ombouw: € 5.506,53

VW T4 Classic: Aankoop, ombouw, kosten en feiten

In deze video leert u alles wat u moet weten over het kopen van een VW-busje, hoeveel de ombouw kost en hoe u veel geld, werk en tijd kunt besparen. Bekijk deze video voor een ervaringsverslag van gepassioneerde vanlifers die hun droom om een eigen camper te bezitten hebben waargemaakt en hem helemaal zelf hebben omgebouwd.

Paul’s camper voor €1,200 – low budget uitbreiding

Op 30-jarige leeftijd is Paul al begonnen aan het avontuur van zijn leven. Hij woont nu al meer dan een jaar in zijn zelfgebouwde camper Emma. Hij betaalde toen slechts 1.200 euro en nam de conversie volledig in eigen handen. Als hij op zichzelf aangewezen is, heeft hij al half Azië gezien in de bestelwagen en heeft hij enkele reisplannen voor de toekomst. Bekijk deze video hier om te zien hoe Paul zijn camper heeft omgebouwd, hoe hij de ruimte optimaal heeft benut en wat hij eraan heeft uitgegeven. Hij deelt ook doe-het-zelftips op zijn blog.

Hoe bouw je je eigen camper!

Nu heb je alleen nog de juiste tips nodig voor de conversie? In deze video vindt u alle belangrijke informatie die u nodig hebt om een eenvoudige auto om te bouwen tot een comfortabele en praktische camper. Dit alles met slechts een klein budget, plezier in het werk en veel aandacht voor detail!