Camping Zuid-Duitsland: Camping- en reistips voor Beieren en Baden-Württemberg

Kamperen in het zuiden van Duitsland betekent zwemmen in meren, wandelen in de bergen en uitstapjes in de ongerepte natuur. Het zuiden betovert iedereen die een uitstapje maakt naar Beieren of Baden-Württemberg. Een kampeeravontuur is meestal een reis om nooit te vergeten en vooral kinderen en huisdieren beleven veel plezier in de natuur. Maar ook stellen en steeds meer jongeren wagen zich aan kamperen, omdat de flexibele manier van reizen spontane en avontuurlijke mensen aanspreekt.

Beieren: toeristen houden van de oude stad en de Alpen

Beieren ligt in het zuidoosten van Duitsland en is bekend om de grote steden München, Regensburg of Würzburg. Daar kunt u oude stadstours boeken en marktplaatsen met oude stadsmuren, residenties of Engelse tuinen verkennen. Maar nog interessanter voor kampeerders zijn de Alpen.

In de Allgäu kunt u eindeloos genieten van de frisse lucht van de bergtoppen en pauzeren in oude houten hutten en Allgäuer kaas-spätzle eten. Als u in Frankenland wandelt, kunt u genieten van de bier- en wijncultuur van Beieren tussen wijngaarden en middeleeuwse dorpjes met kastelen en paleizen. De hoogste bergen van Duitsland liggen in Opper-Beieren. Zowel in de zomer als in de winter genieten kampeerders hier van hun vakantie. De regio Oost-Beieren is een van de grootste bosgebieden van Europa. Hier kunt u door verschillende cultuurlandschappen reizen.

Wie van de Beierse natuur houdt, geniet ook van de grote diersoorten die Duitsland rijk is. Van edelherten en everzwijnen en vossen tot bevers, otters en lynxen. Wandelaars moeten dus altijd hun camera in de aanslag hebben. Voor wandelaars en kampeerders is er een grote verscheidenheid aan wandelroutes met verschillende fitnessniveaus. Campings bieden ook informatiemateriaal, routes en kaarten aan, die de mensen graag gebruiken om hun weg te vinden. Lees hier meer over kamperen in Beieren.

 • München, Regensburg of Würzburg
 • Rondleiding door de oude stad, marktplein, oude stadsmuren
 • Residenties, Engelse tuinen
 • Alpen – hoogste bergen in Duitsland
 • Edelherten, wilde zwijnen, vossen
 • Bevers, otters en lynxen

Beieren van boven – drone video

Hier kunt u het prachtige landschap van de deelstaat Beieren van bovenaf bekijken. Kijk eens naar de Alpen en kasteel Neuschwanstein.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Baden-Württemberg: Tips voor kamperen

Zomertijd is excursietijd en u weet nog niet waar u de volgende keer heen wilt? Een kampeerweekend in Baden-Württemberg kan een geweldige ervaring zijn. Of het nu met een tent, daktent of caravan is, in de groene bergen kunt u met volle teugen genieten van de schone buitenlucht en de natuur. Baden-Württemberg staat bekend om zijn populaire wandelgebieden. Met de juiste camping kunt u zich verheugen op prachtige heuvellandschappen, gezellige trekkershutten en geweldige uitzichten.

Deze federale staat laat qua natuur niets te wensen over. Wij van FIV hebben Baden-Württemberg voor u verkend. Wij tonen u wildernis zoals in Canada, stranden zoals in Italië en bloemenweiden zoals in Nederland. Hier zijn de beste campings voor natuurliefhebbers die van de zomer willen genieten met hun tent, caravan of camper. U kunt nog veel meer goede aanbevelingen vinden op Campwerk: Campingplatz Baden-Württenberg.

 • Populaire wandelgebieden
 • Heuvelachtig landschap, trekkershut, prachtig uitzicht
 • Beste campings voor natuurliefhebbers

Vlucht over Baden-Württemberg – Hoogtepunten video

In deze video ziet u Baden-Württemberg vanuit vogelperspectief.

Bodensee in de uitlopers van de Alpen – Camping Tip

Een keer rond het Bodenmeer gefietst. Van Duitsland, naar Zwitserland en tot in Oostenrijk? Slapen in een luxe hotel of veel beleven op een boerderij? Er is voor elk wat wils aan het 63 km lange meer in de uitlopers van de Alpen, de Bodensee. Elke zomer reizen mensen van over de hele wereld om te zeilen, windsurfen en zwemmen in het meer of te ontspannen op de prachtige stranden.

Voordelen van kamperen aan de Bodensee

Altijd je bed bij je hebben, spontaan uitslapen en laat ontbijten – kamperen heeft veel voordelen, maar het vergt wel wat meer planning dan een hotelovernachting. Je kunt niet meer “midden in de natuur” zijn dan met een caravan of woonwagen en je kunt veel geld besparen in vergelijking met een hotel. En als de plek je niet bevalt, kun je gewoon verder gaan.

 1. Midden in de natuur
 2. Goedkope vakantie
 3. Spontane doorreis

Duitsland, Zwitserland & Oostenrijk – Video Bodensee

Hier kunt u het Bodenmeer van bovenaf zien. De drone vliegt over het meer en toont u de mooiste plekjes aan de Bodensee, of het nu in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland is.

Campings aan de Chiemsee in Beieren

Wilt u iets nieuws proberen en elke ervaring meenemen op uw vakantie? Dan moet u tijdens uw reis naar de Chiemsee zeker gaan kamperen! Aangezien de streek rond het meer zeer natuurlijk is en elk jaar talrijke bezoekers naar de mooiste plekjes in de natuur lokt, is het vaak een goed idee om naar een van de populaire campings daar te gaan. Afhankelijk van de plaats die u kiest, kunt u ook in een hotel of vakantiewoning slapen, maar als u van het echte vakantiegevoel in de pure natuur wilt genieten, dan moet u beslist op een van de populaire campings kamperen.

Hier heeft u de beste mogelijkheid om het beste uit uw vakantie te halen en de Chiemsee ook ‘s avonds laat in een idyllische sfeer te bewonderen. Kamperen is dan ook de beste manier om de stress van alledag achter je te laten, te genieten van de rust en de stilte en spannende ervaringen op te doen. Als u wilt gaan kamperen maar de spa niet wilt missen, zult u enthousiast zijn over glamping.

Bijkomend voordeel is dat je een euro of twee bespaart, aangezien je alleen de toegangsprijs voor de camping hoeft te betalen en geen geld hoeft neer te tellen voor een dure hotelkamer. U kunt uw dag individueel indelen en vertrekken en terugkeren wanneer het u uitkomt, dus u bent ook flexibel met uw maaltijden. Dus als u van de natuur houdt en een bewogen en avontuurlijke tijd wilt hebben, mag u deze gelegenheid voor een bijzondere vakantie niet missen.

De voordelen van kamperen aan de Chiemsee:

 • Idyllische sfeer in de natuur
 • Rust, ontspanning en een gevoel van vrijheid
 • Kosteneffectieve variant
 • Flexibel dagschema
 • Avontuurlijke flair

Vlucht over de Chiemsee, Königssee & Kehlsteinhaus – Video

Hier kunt u de mooiste meren van Zuid-Duitsland zien. Neem een kijkje bij de Chiemsee, de Königssee en het Kehlsteinhaus, een geweldig historisch uitkijkpunt.

Kamperen in Baden-Württemberg: een uitstapje naar het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een zeer natuurlijke vakantiebestemming en trekt daarom elk jaar veel toeristen. Dus als u graag buiten bent en de schoonheid van de adembenemende natuur waardeert, dan is het vredige middelgebergte de place to be! Natuurlijk is kamperen in de vrije natuur een geweldige manier om het meeste uit uw natuurvakantie te halen.

Kamperen is de beste manier om zoveel mogelijk van de idyllische flair van de bergen op te snuiven, spannende avonturen te beleven en nieuwe mensen te ontmoeten. In een tent, onder de blote hemel of in een caravan – er is hier voor elk wat wils en u kunt het gevoel van dicht bij de natuur en de vrijheid ten volle ervaren. Van rond het kampvuur zitten en naar de sterren kijken, tot spannende gesprekken en oude verhalen – kamperen is nooit saai! Ontdek hier welke vorm van kamperen geschikt is voor u, kamperen in een tent, caravan of kampeerbusje.

Kamperen is ook een goedkoper alternatief voor hotels of vakantiewoningen en wordt daarom aanbevolen voor wie niet te veel wil uitgeven aan zijn vakantie. Hoewel u voor uzelf moet zorgen en u niet de meest luxueuze kamer aangeboden krijgt, heeft kamperen een zekere charme en zorgt het aan het eind van de dag voor een onvergetelijke en bewogen vakantie. Kamperen wordt steeds populairder bij jong en oud en is daarom een vakantieoptie die u zeker eens moet uitproberen.

 • Natuurlijke vakantiebestemming
 • Kamperen onder de blote hemel
 • Tent, kampeerwagen of caravan

Camping aan de Hopfensee: Campings in Beieren

De camping aan het Hopfenmeer is de enige met een directe ligging. Het is een 5-sterrencamping die vooral probeert een harmonieuze combinatie van sport- en vrijetijdsplezier, fitnesstraining en gezondheidszorg te creëren. Aan de ene kant probeert het rust en ontspanning te bieden, aan de andere kant biedt het beweging, activiteit en mentale stimulatie. Het is al meer dan 60 jaar in het bezit van de familie Mayr. Begonnen met een leeg terrein en een kiosk, beschikt de camping nu over een overdekt zwembad, een sauna, een restaurant, verschillende sport- en gymnastiekterreinen, alsmede sanitaire voorzieningen met douches, badkuipen en luierverzorgingsruimten van de hoogste standaard. Ben je geïnteresseerd in kamperen? Lees hier meer over accessoires en kampeeraccessoires.

Camping am Hopfensee biedt een aangenaam verblijf zowel in de warme zomerdagen als in de koude winter met speciale aanbiedingen zoals de “Kristaldagen” of de “Sneeuwvlokkenwolk”!

Voordelen:

 • Midden in de natuur
 • Goedkoper alternatief voor hotel
 • Aangenamer voor kinderen en viervoeters (niemand klaagt over het lawaai)
 • Vrijheid: niet gebonden aan plaats en tijd
 • Meer sociale interactie met andere gezinnen, kampeerders

Nadelen:

 • Ongedierte
 • Zelf boodschappen doen, koken, wassen onder moeilijkere omstandigheden
 • Zeer drukke campings: niet rustig, vervelende buren

Het Duitse Zwarte Woud – 4K drone video

In deze video zie je het Zwarte Woud van bovenaf.