Daktent of omgebouwde bestelwagen? Aankoop, conversie, kosten en voordelen

Daktent of omgebouwde bestelwagen – Reizen met uw eigen auto, off-road met een pick-up of rechtstreeks in een omgebouwde bestelwagen met daktent. Je hebt besloten om je stressvolle dagelijkse leven even achter je te laten en aan een nieuw avontuur te beginnen? U wilt volledig flexibel en vrij zijn om de wereld te zien en uw knusse bed in te ruilen voor een matras? Het klinkt allemaal als het perfecte plan, want zo’n individuele reis bespaart geld en brengt veel voordelen met zich mee, u kunt bijvoorbeeld uw hond altijd meenemen. Maar nu is de enige vraag: heb je liever een daktent of een omgebouwde bestelwagen? Hier kunt u alles te weten komen over de voor- en nadelen van elke optie en welke het beste bij u past. Terug naar het overzicht: Daktenten.

 

Daktent of omgebouwde bestelwagen?

Wat is praktischer op vakantie en op road trips? Een daktent of een volledig omgebouwde bestelwagen? Afhankelijk van het feit of u een korte kampeertocht of een lange reis plant, is de ene of de andere optie beter geschikt. Enerzijds kan een daktent snel en gemakkelijk worden opgezet en is hij ook goedkoper dan een volledig omgebouwde camper. Daarom kunt u gemakkelijk op elke camping stoppen en een tussenstop maken. Maar een eigen bestelwagen is ook leuk! Je hebt er veel tijd, liefde en geld in gestoken en je kunt er voor langere tijd comfortabel mee reizen. In deze video ziet u een directe vergelijking van de twee opties en kunt u ze als leidraad gebruiken.

Voordelen daktent:

 • Snelle en eenvoudige montage
 • Kan flexibel worden gemonteerd op bijna elke auto
 • Minder duur dan bestelwagen

Voordelen van een omgebouwde bestelwagen:

 • Geïntegreerde keuken met koelkast, fornuis etc.
 • Geen grote set-up nodig
 • Meer ruimte dan in de daktent
 • Duurzaam en meer huiselijk

VW T4 Classic: Aankoop, ombouw, kosten & feiten

Als u van plan bent een langere reis te maken of zelfs een tijdje in een volledig omgebouwde bestelwagen wilt gaan wonen, vindt u hier alle belangrijke informatie die u moet weten over de aankoop van bijvoorbeeld een VW-bus. Hoeveel kost een onafhankelijke conversie? Wat is de beste manier om tijd, werk en geld te besparen? En waar moet ik nog meer aan denken voordat ik mijn levensdroom vervul en aan het avontuur van mijn leven als drop-out begin?

Bekijk deze video voor een getuigenis van gepassioneerde vanlifers die hun droom van een eigen camper hebben waargemaakt en hem helemaal zelf hebben gebouwd.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Tip! Kent u de iKamper al?

Als u besluit een daktent aan te schaffen, dan moet u zeker de iKamper SKYCAMP 2.0 eens van dichtbij bekijken. Hij staat binnen enkele seconden en creëert een verbazingwekkend grote en comfortabele leefruimte voor maximaal vier personen. De ongecompliceerde bediening maakt het de perfecte daktent voor reizigers en ontdekkingsreizigers.

De iKamper biedt u:

 • Eenvoudige en ongecompliceerde montage
 • Snelle montage
 • Comfortabele leefruimte
 • Tal van mogelijke toepassingen
 • Ruimte voor maximaal vier personen

Road trip met de hele familie. Dak tent van Campwerk.