Ex-model, leraar & een piratenschip: het leven in een zelfgemaakt busje – 5 gekke verhalen over het leven in een busje!

Bent u altijd op zoek naar nieuwe avonturen, droomt u al lang van een verandering van uw dagelijkse routine en zou u graag willen genieten van tijd weg van het werk, het internet en verplichtingen? Deze vrouwen voelden hetzelfde! Dus lieten ze hun dagelijkse routine achter zich en stortten zich in een avontuur dat ze niet snel zullen vergeten. Voor hen is het nu: Een mobiel busje in plaats van een comfortabel huis. Hier heb ik 5 gekke verhalen uitgezocht van liefhebbers van busjes die hun droom waarmaakten en een leven opbouwden in een camper.

5 gekke verhalen van bestelwagenliefhebbers

Voortdurend onderweg en altijd alleen het hoogstnoodzakelijke bij zich. Waar zij nu heen zullen gaan is nog niet besloten. Deze vrouwen leven volledig spontaan en flexibel op slechts een paar vierkante meter ruimte. Met veel creativiteit en oog voor detail hebben zij een bestelwagen omgebouwd en leven nu in alle vrijheid op zichzelf.

Ze hebben altijd alles bij zich wat ze nodig hebben, ze zorgen zelf voor hun eten en zelfs de volgende bestemming wordt spontaan en individueel bepaald. Leven in een bestelwagen is niet alleen een opwindende, nieuwe ervaring, maar ook een kosteneffectieve manier van leven waarmee je tegelijkertijd veel van de wereld kunt zien.

Klinkt absoluut gek, maar tegelijkertijd fascinerend? Bekijk dan de verhalen van vijf bestelwagenliefhebbers die hun droom van het avontuur van hun leven hebben waargemaakt en nu in de straten van de wereld wonen! Voor meer gekke ideeën, kijk op het Peace Love and Om YouTube kanaal. Je kunt onze verhalen vinden op Campwerk YouTube.

Wonen in een camper wordt geassocieerd met:

 • Vrijheid
 • Creatieve afwerking en binnenhuisarchitectuur
 • Aandacht voor details
 • Avontuur
 • Goedkoop leven

Off-road in de woestijn. Dak tent van Campwerk.

Ex-model Bianca woont nu in een busje

Hectisch leven in de grote stad? Ex-model Bianca zoekt liever de vrijheid op in haar zelfgebouwde camper. Hier stelt ze haar kampeerbus voor samen met haar hond Figo. Ze woont nu al 5 maanden alleen in haar busje. Bianca houdt ervan om dingen anders te doen dan de anderen. Zij was al veel onderweg in een camper met haar ex-vriendje en leerde daardoor van kamperen te houden.

Ze heeft dit busje helemaal alleen omgebouwd. Ze besteedde aandacht aan vele kleine details, zoals raffia handgrepen op de deuren. Haar keuken is ook niet alleen voordelig, maar ook erg gezellig en schattig in het algemeen, want het heeft een 2in1 functie! Het is een keuken en badkamer samen. Dus heeft ze aan alles gedacht om het leven hier comfortabel en praktisch te maken. Bekijk Bianca’s zelfgetransformeerde busje in de video!

 • Woont al 5 maanden in busje met hond Figo
 • Gezellig keukeninterieur in hout en natuurlijke materialen
 • Douche & Keuken: 2in1
 • Kleine details zoals de handgrepen op de deuren
 • Duurzaam leven

Yve’s kleine piratenschip – een sensationele camper conversie

Deze jongedame jaagt ook haar levenslange droom na! Yve zegt zelf dat ze part-time in een piratenschip woont. Met veel liefdevolle details heeft zij haar bestelwagen uitgebreid en een leefruimte gecreëerd waarin zij zich prettig en thuis voelt. Ze werd destijds geïnspireerd door Pinterest. Vanaf dat moment wilde ze haar eigen minibus in een houten jasje en ze greep haar kans!

In feite doet de mooie uitbreiding denken aan de boot van kapitein Haak. Haar droom is niet alleen om op een dag volledig in de bestelwagen te leven, maar ook om personal training en work outs voor vrouwen aan te bieden en onderweg haar brood te verdienen! Bekijk de video hier om te zien hoe Yve haar droom heeft kunnen waarmaken!

 • Omgebouwde minibus in houtlook
 • Veel praktische bergruimte
 • Keuken en houtkachel om te koken
 • Buitendouche voor de zomer

Duitslands jongste vanlifer – Alleen door Europa

Neele is pas 19 jaar, maar heeft al gedaan wat de meesten van ons niet zouden durven. Ze pakte haar hond en vertrok meteen na de middelbare school om Europa te verkennen. Alleen in een camper als een vrouw! Uitgerust met een slaapkamer, eetkamer en keuken, woont ze hier nu al 8 maanden helemaal alleen.

Zij wilde geen typisch gepland jaar in het buitenland in de VS of Australië zoals iedereen, maar een avontuur beleven dat zij volledig in eigen hand had. Dit maakt haar de jongste kampeerder die alleen reist. Ook haar passie voor muziek wordt niet verwaarloosd.

Zij heeft altijd haar elektrische piano bij zich, zodat zij onderweg ijverig kan oefenen voor haar wens om muziek te studeren. Bekijk Neele’s verhaal en haar spectaculaire leven in het busje hier in de video!

 • Is al bijna een jaar onderweg in het busje
 • Veel bergruimte en ruimte
 • Keuken met koelkast
 • Grote garderobe
 • Mooie decoraties

Leraar ruilt school in voor busleven

Lisa ruilde haar zekere baan als lerares op een middelbare school in voor een onzeker maar avontuurlijk leven in een bestelwagen. Zij wilde niet haar hele leven als ambtenaar werken en besloot op 3-jarige leeftijd een andere weg in te slaan.

Uitgerust met een keuken, slaapruimte en woonkamer, woont zij nu in haar zelfgebouwde bestelwagen en reist zij naar de mooiste uithoeken van de wereld. Ze begon in Kroatië voor 5 weken. Zij realiseerde zich dat dit leven van volledige vrijheid haar zo aansprak dat zij naar haar buikgevoel luisterde en sindsdien in een camper woont.

Ze verdient haar geld onderweg als taaltrainer en tutor. Zelf zegt ze dat ze een nieuwe levenshouding heeft gekregen en daarom organiseert ze ook retraites voor ambtenaren die hun leven positief willen veranderen. Bekijk Lisa’s busje en het pad dat ze hier genomen heeft!

 • Verlengde bestelwagen met keuken, slaap- en woongedeelte
 • Vrijheid, levenshouding en tevredenheid
 • Verdient haar geld onderweg als taaltrainer
 • Onafhankelijkheid en flexibiliteit

300 € onkosten per maand – zo goedkoop woont Anna in het busje

Anna leeft ook de droom van veel mensen: zij is permanent op vakantie en leeft de dag door! Iets minder dan een jaar geleden, besloot ze naar Tenerife te verhuizen. Hoewel het vakantie-eiland al lang niet meer zo goedkoop is, kan ze gemakkelijk leven van 300 € per maand.

De enthousiaste festivalganger was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in kamperen en het leven onderweg. Tijdens een Erasmusjaar kreeg ze het idee voor haar eigen camper. Samen met een vriendin breidde ze het uit en ontdekte ze haar liefde voor het busleven. Sindsdien woont ze in haar eigen busje. Zij kookt zelf op een gasfornuis, doucht zoveel mogelijk op het strand en probeert over het algemeen zo zuinig mogelijk te leven.

Bovendien maakt ze haar eigen juwelen en verdient ze haar geld met het maken van dreadlocks. Ze doet het ook zo veel mogelijk zonder materiële zaken. Zo kan ze haar opwindende leven op straat financieren. Bekijk Anna’s camper en haar spaarzame leven in het busje hier!

 • Reizen tussen Tenerife en Duitsland
 • Leeft van ongeveer €300 per maand in de bestelwagen
 • Verlengde bestelwagen met liefdevolle binneninrichting
 • Verdient haar geld met juwelen en dreadlocks

Meer op YouTube

Tip! Je kunt deze en andere leuke kampeerreportages vinden op het YouTube-kanaal van Peace Love and Om.

Je kunt onze verhalen vinden op Campwerk YouTube.