Geneeskunde ontmoet mode: Sophie over haar stage, reizen en haar perfecte winterlook!

De jonge Vietnamese Sophie uit Frankfurt houdt ervan mooie momenten in haar leven vast te leggen en ze met mensen te delen. Daarom heeft ze naast haar veelzijdige Instagram-account ook haar gelijknamige blog “Sophie Ngoc Ánh” gepubliceerd. Ik sprak met haar over schoonheid, mode en grote reizen.

Sophie’s facetten – onbaatzuchtig, humoristisch en georganiseerd

Hallo mijn liefste! Toen ik aan het zoeken was, kwam ik erachter dat je momenteel stage loopt in het ziekenhuis. Is het niet mega stressvol om stage te lopen en tegelijkertijd foto’s op Instagram te plaatsen en blogartikelen te schrijven?

Hallo, het kan een beetje stressvol zijn om zo nu en dan stage te lopen naast mijn blog. Maar ik vind het echt leuk om de patiënten in het ziekenhuis te helpen. Daarom beschouw ik het vaak niet als werk. Ik schrijf mezelf vaak een week- of dagschema van wat ik moet doen en wanneer. Ik denk dat het te maken heeft met veel passie en discipline.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

De lezers van je blog kennen je publieke kant heel goed, maar ze weten niet hoe je privé bent. Stel jezelf voor! Wat voor persoon ben je achter de perfecte berichten en hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Ik denk dat mijn vrienden nu zouden zeggen dat ik erg behulpzaam en onzelfzuchtig ben. Ik denk vaak meer aan anderen dan aan mezelf. Het is belangrijk voor mij om voor mijn omgeving te zorgen en er aandacht aan te besteden. Ik ben zeer ambitieus en vastberaden. Als ik mijn zinnen ergens op heb gezet, moet ik het meteen uitvoeren. Aan de andere kant, ik hou van mensen met een groot gevoel voor humor. Ik ben zelf vaak erg sarcastisch, omdat ik vind dat je het leven soms niet al te serieus moet nemen en de dingen wat nonchalanter moet bekijken.

“Ik ben geïnteresseerd in geneeskunde, maar ook in bloggen en mode.”

Werken in een ziekenhuis kost zeker veel tijd. Wil je later iets in de medische wereld gaan doen of specialiseer je je liever in bloggen?

Daar kan ik nog niet precies op antwoorden. Ik ben geïnteresseerd in geneeskunde, maar ook in bloggen en mode. Helaas is het niet mogelijk om ze te combineren. Mijn moeder zegt altijd: “De tijd zal het leren”.

Reizen, mode en schoonheid: “Alle drie de categorieën vullen elkaar aan”.

Uw blog is verdeeld in drie categorieën: Reizen, mode en schoonheid. Als je één van deze drie dingen moest kiezen voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

Dat is een zeer goede vraag! Het is echter niet gemakkelijk te beantwoorden. Naar mijn mening kunnen deze drie categorieën niet zonder elkaar. Zowel in de mode- als in de schoonheidscategorie draagt reizen bij tot het ontdekken van nieuwe trends, het verbreden van de horizon, het uitproberen van dingen en het leren liefhebben door “uit mijn comfortzone” te treden. De drie categorieën vullen elkaar aan. Ik vergelijk het altijd graag met vuurwerk. Zonder vuur kan er geen echt en mooi vuurwerk zijn. Daarom kan de vraag voor mij persoonlijk niet worden beantwoord.

Ik zou zeggen dat zowel je Instagram-account als je blog vooral over mode gaan. Uw stijl is eerder klassiek en vrouwelijk maar toch heel modern. Is er een bepaald kledingstuk dat je niet kunt missen in je garderobe en heb je een bepaalde mode must-have voor de winter? Hoe ziet volgens jou de perfecte winterlook eruit?

Mijn absolute must-have voor de winter zijn “bakerboy” mutsen en “teddy” jassen! Mijn perfecte winterlook zou daarom bestaan uit een bakkersmuts, een oversized trui, een teddyjack erover, een mom jeans en statement boots.

Een categorie op je blog heet “Schoonheid”. Op je foto’s ben je altijd perfect opgemaakt en gestyled. Heb je als professional enkele insider tips voor mijn lezers tegen een droge huid in de winter en wat zijn jouw top 5 beauty essentials zonder welke je de winter nooit zou overleven?

Mijn top 5 beauty essentials/insider tips zijn:
(1) Breng altijd een dikke crème aan op lichaam en gezicht voordat u gaat slapen.
(2) Op dagen dat de huid extreem droog is, smeer je de aangetaste zones in met babyoliën (ik gebruik bij voorkeur Penaten oliën).
(3) Drink veel water.
(4) Breng crème aan na of tijdens het douchen, omdat het water en de douchelotions vocht aan de huid onttrekken en haar uitdrogen.
(5) Vermijd heet baden, want door de warmte droogt de huid sneller uit.

Sophie is niet zo voor Leo!

Als blogger, als je voortdurend onderweg bent, zie je verschillende stijlen en je vindt ze niet altijd mooi. Denk jij dat je in 2017 alles kunt dragen en alle stijlen / kleuren / patronen kunt combineren of zijn er bepaalde no-go’s voor jou?

Naar mijn mening, kan iedereen alles dragen. Omdat ik het vaak erg maatschappijkritisch vind om te beweren dat men dit en dat niet mag dragen. Ik vind het interessant om te horen en te begrijpen waarom/waarom hij/zij bijvoorbeeld deze broek met dit jasje heeft gecombineerd. Voor mij persoonlijk hoort kleding met luipaardprint echter niet per se thuis op de must-have lijst. Ik vind het stoer bij veel mensen, maar ik zou me er zelf niet prettig in voelen.

“Ik hoop en wens echt dat ik op een dag de tijd zal hebben om naar Vietnam te vliegen om meer van mijn kant als “Vietnamees” te leren kennen.”

De ene dag ben je thuis in Frankfurt, dan in Londen, de volgende dag in Parijs. Binnenkort ben je in Berlijn en New York. Je komt echt rond in de wereld. Waar heb je de beste herinneringen tot nu toe en waar zou je graag nog eens heen willen?

Dat is een moeilijke vraag. Elke plaats waar ik tot nu toe ben geweest is mooi op zijn eigen manier en op de een of andere manier magisch op hetzelfde moment. Maar als ik er een moest kiezen, zou mijn antwoord altijd “Melbourne” zijn. Ik voel me altijd aangetrokken tot de mensen, de cultuur, het eten en het landschap. Ik heb het gevoel dat, hoe lang je er ook bent, je elke dag iets nieuws kunt ontdekken en leren! Waar je ook vandaan komt, je voelt je altijd thuis, want de stad barst van het multiculturalisme!
Mijn volgende reisbestemming is: “Vietnam” – aka mijn vaderland. Helaas ben ik er tot nu toe nog maar één keer geweest, want ik ben hier in Duitsland geboren en getogen. Ik hoop en wens echt dat ik op een dag de tijd zal hebben om naar Vietnam te vliegen om nog meer van mijn kant als “Vietnamees” te leren kennen.

Met bijna 100.000 abonnees heb je als blogger op Instagram al een heel groot bereik. Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is om op te vallen met zoveel concurrentie. Heb je nog tips voor meiden die willen beginnen met bloggen of actiever willen worden op Instagram?

Dat klopt. Het is een moeilijke weg om een groot bereik op te bouwen als blogger op Instagram. Maar niets is onmogelijk!
Mijn tips voor een succesvolle blog zijn: “Wees jezelf en doe je ding; probeer niet in de massa te drijven maar er bovenuit te steken; publiceer regelmatige berichten en last but not least zoek creatieve of interessante beeldkoppen.

“Mijn droom is dat dit pad me voor een lange tijd gelukkig zal maken!”

Het is een onbeschrijflijk mooi gevoel om te zien dat wat je doet goed ontvangen wordt door andere mensen. Kwam uw succes van de ene dag op de andere of was het een continu proces?

Mijn “succes” op Instagram is een voortdurend proces geweest. Achter de schermen is er veel werk gecombineerd met mijn passie & discipline. Zonder deze 3 componenten, zou ik het waarschijnlijk nooit zover geschopt hebben.

Werken aan je eigen persoon en vooral aan een blog kost veel tijd en moeite, maar is het uiteindelijk waard en maakt je gelukkig. Heb je specifieke doelen die je wilt bereiken en waar zie je jezelf over 5 jaar?

Hmmm… 5 jaar is een erg lange tijd. Mijn doel is om over 5 jaar mijn roeping te kennen en die te kunnen volgen. Mijn droom is dat dit pad me voor een lange tijd gelukkig zal maken! Waar zie ik mezelf over 5 jaar? Ik kan het nog niet precies zeggen. Ik laat me gewoon verrassen!