Bye-bye, winter: 7 tips om je haar weer te laten glanzen

Dag, winter – Droge lucht en lage temperaturen, die meestal heersen tijdens het koude seizoen, eisen een tol op ons haar. Daarom is het des te belangrijker om hem goed te verzorgen en hem alle voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft voor een gezonde groei en een mooi uiterlijk. Wij laten u zien hoe u uw haar net op tijd voor de lente een nieuwe glans kunt geven met 7 eenvoudige tips.

Waarom is het koude seizoen bijzonder hard voor het haar?

De koude, droge lucht in de winter zorgt ervoor dat huid en haar verstoken blijven van vocht. Dit kan leiden tot kleine scheurtjes en open plekken in de huid en structurele schade in het haar. Daarom hebben vooral de gezichtshuid en ons haar een extra portie verzorging nodig wanneer de temperaturen buiten onder het vriespunt dalen.

Tips voor mooi voorjaarshaar

Om ervoor te zorgen dat uw haar er op tijd voor de lente weer mooi en stralend uitziet, is vooral één ding belangrijk: zorgvuldige verzorging in de winter! Als u uw haar tijdens de koude maanden verwaarloost en het pas aan het begin van het warme seizoen weer gaat verzorgen, is het onwaarschijnlijk dat u in het voorjaar prachtige manen zult hebben.
We hebben 7 tips voor je op een rijtje gezet om je haar in de winter klaar te maken voor de lente.

Sneeuw en koude temperaturen zijn hard voor het haar. Een hoofdbedekking kan tijdelijk verlichting geven:

Bevochtig het haar

Het eerste gebod is: hydrateer het haar! Dat is tenslotte wat ze in de winter het meest missen. Naast vochtinbrengende shampoo en conditioner mag een voedend haarmasker niet ontbreken in uw haarverzorgingsroutine. Wat dacht je van een verzachtend avocadomasker voor je haar?

Gebruik regelmatig vochtinbrengende haarmaskers

Föhn het haar zachtjes

Aangezien je haar in de winter al meer te kampen heeft met droogte dan het zou willen, moet je het niet blootstellen aan nog meer droogte. Met andere woorden, föhn je haar niet te heet. Hierdoor kan droog haar nog meer onder druk komen te staan. Breng een geschikte hittebescherming aan en föhn het haar met een diffuser op een lage stand. Belangrijk: Je doet je haar (en je gezondheid) geen plezier als je je haar helemaal niet föhnt en met een vochtige bos de deur uitgaat. De kou beschadigt nat haar en kan het in het ergste geval doen breken.

Droog haar minder vaak wassen

Het klinkt misschien vreemd, maar je haar wassen onttrekt er vocht aan – en dat is vooral ongunstig in het koude, toch al droge seizoen. Daarom moet je je haar niet af en toe wassen, vooral als je droog haar hebt, maar af en toe droogshampoo gebruiken. Zo kan het haar zich op natuurlijke wijze herstellen en zo een doeltreffende bescherming tegen de kou vormen voor haar en hoofdhuid.

Gebruik droogshampoo in de winter

Doe af en toe eens zonder styling

Net als bij het wassen, moet je in de winter ook af en toe het stylen van je haar overslaan. Hoe minder uw haar in contact komt met föhns, stijltangen en dergelijke, hoe minder extra stress dit geeft op de haarstructuur. Als het niet stylen van je haar geen optie voor je is, gebruik dan altijd de juiste hittebescherming. Dit is de enige manier om uw haar goed te verzorgen – zelfs in de winter.

Gebruik haarolie na het wassen van het haar

Voeg olie toe aan je haar en het zal weer prachtig glanzen! Doe na elke shampoobeurt een paar druppels van je favoriete haarolie in je manen en verdeel die van boven naar beneden – vooral de punten zijn hier belangrijk. Ze worden snel broos en hebben dus een extra portie liefde nodig. Tip: Als je haarolie op is en er is geen drogist ver open, kun je een paar druppels olijfolie proberen.

Alternatief voor haarolie van de drogist: olijfolie

Hoofddeksels dragen: pet, zonnehoed & co.

Felle zon, bittere kou, sneeuwval, regen, droogte: ons haar moet in de winter heel wat omgevingsinvloeden doorstaan. Daarom onze tip: als u in het koude jaargetijde op stap bent, draag dan een muts of een andere hoofdbedekking. Zo is je haar goed beschermd en krijgt het niet ongecontroleerd alles mee wat er in de winter in de lucht zit.

Knip je haar regelmatig: Thuis & bij de kapper

Als de uiteinden breken ondanks zorgvuldige behandeling, is het tijd voor een bezoek aan de kapper. Hier worden de afgebroken haarpunten afgeknipt en tegelijkertijd krijgt de hele manen weer meer veerkracht. Belangrijk: Als u uw eigen uiteinden wilt afknippen, gebruik dan geen gewone huishoudschaar. Ze zijn niet ontworpen voor haar en kunnen het beschadigen wanneer ze worden geknipt. Koop een schaar die echt voor haar ontworpen is.

Knip uw haar regelmatig voor gezonde punten

Wat je nooit moet doen: Don’ts in winter haarverzorging

Last but not least hebben we een kleine lijst samengesteld van dingen die je nooit met je haar moet doen in de winter.

  1. Wrijf het haar nooit droog. Dit kan de cuticula aan de oppervlakte van het haar ruw maken, waardoor het dof wordt.
  2. Kam het haar niet voor het föhnen. Het kammen van nat haar kan het haar zwaar belasten. Daarom, eerst föhnen en dan kammen.
  3. Verander niet te vaak van shampoos. Verandering van ingrediënten kan je haar beschadigen. Daarom is het beter een product te kiezen dat geen sulfaten bevat en het, indien mogelijk, altijd te gebruiken.
  4. Draag geen hoed op nat haar. Zoals hierboven al kort werd vermeld, mag u in de winter nooit de deur uitgaan met vochtig of zelfs nat haar – niet alleen omwille van uw gezondheid, maar ook omwille van uw haar. Je moet ook niet gewoon een pet op je natte haar zetten en zo naar buiten gaan. Dit kan leiden tot haarbreuk.

Wees lief voor je haar en het zal je er dankbaar voor zijn

Als je mooi haar wilt, moet je het verzorgen – in de zomer en in de winter. Als u uw manen een extra dosis zorg en liefde geeft, vooral in het koude jaargetijde, zullen ze u dankbaar zijn met een glanzend uiterlijk tijdens de kaploze periode. Dus ga aan de slag en begin met de verzorging!