Jonas Maier: Influencer & Mannelijk Model – Mode, Lifestyle, Fitness & Reizen

Of het nu gaat om YouTube, Instagram, Tik Tok of andere social media-kanalen, iedereen heeft stiekem wel een of meer influencers die hij of zij volgt en door wie hij of zij zich laat inspireren. Vrouwen berichten vaak over mode & schoonheid, vrouwenproblemen, feiten, tips en trends van de vrouwenwereld. Wat gebeurt er met de mannenwereld? Jonge mannen als Jonas Maier zijn de mannelijke bloggers. Hij bestrijkt zowat elk gebied waarin een man geïnteresseerd is. Van mannenmode en trends tot modellenwerk en reizen waar hij zijn volgelingen mee naartoe neemt. We leerden Jonas kennen en vroegen hem hoe het er in zijn sociale wereld aan toe gaat.

Invloedrijke personen voor mannen: mode, lifestyle, fitness & reizen

FIV: Je bent een influencer op het gebied van mannenmode en post actief verschillende outfits. Hoe ben je ertoe gekomen om de mode & lifestyle sector voor jezelf te ontdekken en hoe je er elke keer weer stijlvol uit kunt zien? Vertel eens wat over jezelf.

JONAS: Ik was als tiener al erg geïnteresseerd in mannenmode. Ik merkte dit vooral aan mijn banksaldo, dat er aan het eind van de maand vaak wat mager uitzag, omdat ik toen al veel geld had geïnvesteerd in nieuwe outfits. Al jaren volg ik verschillende mannenmode bloggers met interesse. 2,5 jaar geleden besloot ik eindelijk om mijn passie en mijn dagelijkse outfits te delen op het platform Instagram. Wat begon als een hobby is nu een integraal deel van mijn leven en beroep geworden. Naast mannenmode bestaat mijn content uit lifestyle, fitness en travel content die ik dagelijks deel met mijn community en ik werk samen met veel merken op dit gebied. Ik heb momenteel een gemeenschap van 213.000 volgers.

Instagram: Jonas Maier

Website: Blog Jonas Maier

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Kleding en locatie voor opnames

FIV: Krijgt u meer feedback over uw inhoud van vrouwen of mannen? En wat inspireert je om je looks en locaties te kiezen?

JONAS: Aangezien mijn content vooral gespecialiseerd is in mannenmode, bestaat mijn community voornamelijk uit mannen. De meeste feedback komt dan ook van mannen. Voor mij is Instagram niet alleen een social media platform waar ik mijn eigen looks deel, maar ook waar ik inspiratie opdoe voor nieuwe looks. Omdat foto’s snel genomen of bewerkt worden, kun je altijd direct de laatste trends zien, mits je de bijbehorende accounts volgt. Bij het kiezen van een locatie geef ik meestal de voorkeur aan relatief eenvoudige achtergronden, zodat de outfit en niet de locatie op de voorgrond staat. Ik kies ook graag locaties die een kleurcontrast bieden en benadruk de looks dienovereenkomstig (bv. donkere achtergrond, lichte kleren). Ik kies ook graag locaties die het thema van de outfit ondersteunen, d.w.z. een stedelijke achtergrond voor street style, klassieke stenen architectuur voor meer elegante looks, enz.

Herenmode: trends & tips voor de winter

FIV: De herfst loopt ten einde en ontwerpers brengen hun nieuwste winter/lente collecties uit. Wat is jouw 2019/2020 must-have? Wat zou iedere man in zijn garderobe moeten hebben?

JONAS: Voor het koude seizoen kan ik u omgekeerd lam aanraden, dat net als vorig jaar weer in de mode is. Bovendien zijn ze ook erg knus en houden ze je warm.

FIV: Onze lezers klagen vaak dat er in het dagelijks leven te veel tijd wordt besteed aan stijlvolle looks – wat vindt u daarvan? Heb je lange ochtenden nodig om jezelf te stylen? En heb je nog tips over hoe mannen sneller klaar kunnen komen?

JONAS: Vooral meer elegante looks met een pak, blazer, enz. Zeker meer tijd nodig om te combineren dan eenvoudige street style looks. Om de benodigde tijd zo kort mogelijk te houden, kan ik zeker aanraden zo weinig mogelijk kleuren te combineren, bijvoorbeeld door helemaal zwart te dragen. Deze stijl ziet er niet alleen elegant uit, maar voorkomt ook dat u voor uw kleerkast moet gaan zitten piekeren of deze kleurencombinatie wel echt bij elkaar past. Ik raad ook aan om vaker verschillende looks te dragen als je van tevoren weet dat ze goed zullen staan. Dat is hoe ik het meestal doe. Het duurt meestal niet lang om me ‘s ochtends klaar te maken, want ik heb niet meer dan 5-10 minuten nodig om mijn haar te doen en ik heb meestal al een ruw idee van wat ik ga aantrekken.

FIV: Jonge meisjes en vrouwen zijn al heel goed in sociale media en selfies & visuals. Mannen lijken hier soms nog moeite mee te hebben. Welke punten moet je in gedachten houden als je foto’s neemt? Hoe moet je je opstellen om diversiteit binnen te halen?

In mijn ogen speelt licht de grootste rol in fotografie. Goede verlichting komt tot uiting in de esthetiek van het beeld en “je ziet er gewoon beter uit”. Naar mijn mening is helder daglicht ideaal, d.w.z. bewolkt en helder, maar niet zonnig. In tegenstelling tot wat velen verwachten, creëert fel zonlicht te sterke schaduwen in onder meer de oogzone, zodat u extreem heldere en donkere zones op de foto krijgt. Natuurlijk kan dit ook esthetisch worden gebruikt, maar dan moet je vrij gevorderd zijn in de fotografie. Het voordeel van helder, maar niet zonnig daglicht is dat alle delen van het beeld evenveel worden verlicht en je betere resultaten krijgt. Selfies komen het best tot hun recht voor een raam, omdat het gezicht dan ideaal van voren wordt verlicht en er bijna geen schaduw is. Als het op poseren aankomt, kan ik alleen maar aanraden poses te gebruiken die zo natuurlijk mogelijk zijn, bijvoorbeeld in de
lopen. Te veel poseren ziet er gewoon verkrampt uit.

Influencer & Mannelijk Model

FIV: We hebben gelezen dat je als model werkt voor internationale merken. Hoe is het om tegelijkertijd als model te werken en te studeren? Wat ervaar je als model? Reis je veel?

JONAS: Omdat mijn werk op het gebied van sociale media en modellenwerk de overhand hebben genomen, heb ik mijn masteropleiding voorlopig onderbroken. Aangezien mijn baan veel reizen vereist en veel tijd in beslag neemt, was het qua tijd niet meer mogelijk. Het klinkt misschien gek voor velen, maar ik denk dat de tijd voor sociale media enz. nu is. is nu en het potentieel is immens. Maar als al het andere faalt, ga ik verder met mijn Master’s graad. Dit jaar reisde ik meer dan ooit tevoren, voor Joop en Peugeot naar Parijs, Bali, Mexico, enz. Ik ben echt ontzettend dankbaar en blij met deze kansen die zich voor mij hebben geopend en ik ben heel blij dat ik deze ervaringen met mijn gemeenschap kan delen.

Lichaamsverzorging en fitness voor mannen

FIV: Naast een goede styling, spelen fitness en lichaamsverzorging een belangrijke rol. Hoe train je als je op reis bent? En wat zit er altijd in je koffer qua verzorging?

JONAS: Omdat er over de hele wereld sportscholen zijn, probeer ik 5 keer per week te trainen ondanks het reizen. Meestal informeer ik naar sportscholen in de buurt voordat ik op reis ga, en als ik weinig tijd heb, ga ik ook naar de sportschool van het hotel. Maar het is moeilijk met voeding, omdat ik meestal niet kook als ik op reis ben. Toch probeer ik altijd zo gezond mogelijk te eten. Wat verzorging betreft, gebruik ik alleen het hoognodige, maar ik kan niet zonder haarwax (kost slechts 3 euro), die ik al jaren gebruik.