Falco Punch over zijn vriendin, mode tips en toekomstplannen!

Falco Punch – een absoluut multi-talent. Hij is op Musically bekend om zijn overgangsvideo’s – daarom was hij zelfs op de Vidcon in Los Angeles om ze te presenteren. Op Youtube uploadt de muser ook steeds meer video’s, waaronder tutorials voor zijn Musically video’s! We spraken met hem over zijn andere Youtube producties, zijn vriendin en plannen voor de toekomst.

Creatief, gepland, vrolijk – dat is Falco

FIV: Falco, je bent vooral bekend van Musically, maar je hebt nu ook een grote vlucht genomen op Instagram en YouTube en je hebt een enorme community opgebouwd! Maar vertel me wat er achter het entertainment talent zit. Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Falco: Mijn vrienden zouden mij omschrijven als een nogal planmatige jongen die toch altijd zijn zaakjes voor elkaar heeft. Ik denk dat de reden hiervoor zou kunnen zijn dat ik veel aan anderen denk maar niet altijd zo veel aan mezelf. Ik ben zelf een heel gelukkig mens en ik laat dat graag aan anderen zien om een glimlach op hun gezicht te toveren. Ik probeer dit ook te doen met mijn gemeenschap, want die geeft me veel en ik wil iets terugdoen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

FIV: Zoals je ziet, gaat er veel werk zitten in je Musical.ly video’s. In je tutorials op YouTube kun je zien hoe creatief je bent en dat je een heel eigen stijl hebt. Waar haalt u uw ideeën vandaan, bijvoorbeeld met de tweede mobiele telefoon of de afgedrukte foto’s?

Falco: Voor mij leeft creativiteit van inspiratie, ik kijk ook graag naar andere video’s om inspiratie op te doen. Natuurlijk is dat niet altijd genoeg, dus besteed ik uren aan het maken van aantekeningen of het opnemen van voorbeeldvideo’s om aan het eind nieuwe en coole effecten te creëren. Ook als ik een nieuwe video maak, probeer ik spontaan te zijn, want spontaan is waar de beste ideeën vandaan komen. Maar ik ben ook niet helemaal onervaren op het gebied (special effects), want ik werkte al privé in de postproductie vóór Musical.ly.

Zullen er binnenkort weer korte films op Youtube te zien zijn?

FIV: Je maakte je eerste YouTube-ervaringen met je beste vriend toen je 14 / 15 was. In uw korte films gebruikte u vooral visuele effecten! Hebben jullie jezelf dat allemaal aangeleerd of hoe zijn jullie er op gekomen? Zou je in de toekomst weer zulke video’s willen maken of hou je het liever bij je lifestyle content?

Falco: Dat is een coole vraag! Het is mijn passie om dergelijke korte films (visuele effecten) te maken en ik wil zeker weer in die richting presenteren, ook omdat ik graag in dergelijke films (video’s) acteer. Tijd is hier het probleem, want het kan zeer tijdrovend zijn om dergelijke video’s op te nemen en te bewerken en YouTube leeft eerder van de snelle posts (elke week minstens 1 video). Toch geloof ik dat het mogelijk is om weer zulke video’s te maken.

Eigenlijk, de internet ster is een timmerman

FIV: Tijdens mijn onderzoek zag ik dat u een opleiding tot timmerman hebt gevolgd! Heeft u dat helemaal opgegeven sinds u aan uw gemeenschap bouwt of kunt u zich voorstellen weer als timmerman aan de slag te gaan? Een garderobe van Falco Punch – dat zou wat zijn!

Dat zou een iets ander soort merchandising zijn. Nog voor ik met sociale media begon, heb ik bewust afgezien van een toekomst als timmerman. Ik realiseerde me tijdens mijn stage dat het niet bij me paste, maar ik heb mijn stage toch afgemaakt. Daarom ben ik momenteel op zoek naar een alternatieve opleiding/studieprogramma op het gebied van mediatechnologie.

Uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf weten wat bij hem past en wat niet. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen.

Absolute mode must-have? Het shirt!

FIV: Uw stijl is eerder eenvoudig en klassiek, maar toch zeer modern en stijlvol. Wat is jouw tip voor het stylen van basics en welk kledingstuk mag niet ontbreken in de garderobe van een man?

Het hemd! Elke man zou ten minste één overhemd moeten bezitten, omdat je er goed mee voor de dag komt en je het bij bijna elke belangrijke gelegenheid kunt dragen. Maar voor mij is er zoveel meer dat in de garderobe zou moeten zitten. Zoals een coole broek, bijvoorbeeld. Uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf weten wat bij hem past en wat niet. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen.

FIV: Je tennist, voetbalt, gaat naar de sportschool, speelt piano, je kunt ook dansen zoals je in Musically kunt zien – is er iets dat je absoluut niet kunt of iets dat je zou willen leren/ of als kind had willen leren?

Falco: Ik kan helemaal niet zingen! Ik had graag eerder willen leren zingen, of het op zijn minst proberen. Uiteindelijk vergt het ook een zeker talent, dat ik waarschijnlijk niet heb. Maar ik ben erg blij met wat ik kan en wat ik niet kan.

https://www.instagram.com/p/BmQzVf4ncQZ/?hl=de&taken-by=falcopunch

Hopelijk snel weer naar de VS

FIV: Afgelopen zomer was je in LA en je was absoluut verrukt over de stad en het land in het algemeen. Wat deed je daar precies en wat fascineerde je? Bent u nog meer reizen naar Amerika aan het plannen dit jaar?

Falco: Ik hoop dat er meer reisjes naar Amerika of heel ergens anders komen. Ik was weggeblazen en verrukt door de omvang van Amerika, of het nu de auto’s waren of de hele stad (L.A.). Alles was enorm! In L.A. was ik op VIDCON, waar Musical.ly ook een stand had. Hier werd ik verondersteld mijn Overgangskunsten te presenteren en uit te leggen. Wat niet zo makkelijk was in het Engels. Maar het was nog steeds leuk.

https://www.instagram.com/p/BngqkY0HqIn

Dat is waarom Falco zijn vriendin uit het publieke oog houdt!

Het is moeilijk om iemand te vinden die zo geweldig is. [Ik hou van je!

Als je een beetje onderzoek doet, kom je er vrij snel achter dat je een vriendin hebt – maar wie ze is, is wat moeilijker te achterhalen. Wil je haar uit de publiciteit houden of ben je van plan haar binnenkort in een van je video’s op te nemen?

Falco: Ik houd mijn privéleven graag buiten alle sociale media, maar helaas lukt dat niet altijd. Het is niet tragisch als iets in de openbaarheid komt, maar je probeert het toch niet op een presenteerblaadje te serveren. Mijn vriendin heeft helemaal niets te maken met wat ik doe en het zou verkeerd zijn haar er bij te betrekken als zij liever niet in het openbaar wordt getoond. Ik denk dat het ook goed is, want ik heb iemand nodig die me privé steunt en van me houdt om wie ik ben, niet om wie ik lijk op YouTube, Musical.ly, enzovoort. En het is moeilijk om iemand te hebben die zo geweldig is. En het is moeilijk om zo’n geweldig iemand te vinden. Natuurlijk steunt ze me ook in de sociale media, ook al snapt ze het niet helemaal, ze is erg geïnteresseerd in wat ik doe. Ik hou van haar.

FIV: Door uw grote bereik en vooral uw creatieve inhoud, kunnen we in de toekomst waarschijnlijk veel nieuwe dingen van u verwachten. Heeft u al spannende projecten of doelen voor het komende jaar?

Falco: Natuurlijk komen er nog een paar dingen aan voor mijn fans! Of het nu nieuwe merchandising is of – nou ja, ik wil niet te veel verklappen.

FIV bedankt je voor het interview!

Hier is een inzicht in Falco’s succesverhaal!

Pure emotie – Falco verrast zijn fans op Live.ly!

Falco raadt de leeftijd van zijn volgelingen!