Berlin Fashion Week SS 2017: een korte terugblik

Voor de lente/zomer presentatie van de nieuwe collecties kwamen vele Berlijnse ontwerpers, maar ook internationale modeontwerpers en aanstormend talent bijeen bij Designer for Tomorrow (by FashionID / Peek & Cloppenburg). Twee zwaargewichten namen echter de opening en sluiting voor hun rekening. Harald Glööckler en Michael Michalsky. De modeweek in Berlijn liep dit seizoen van 27 juni tot en met 01 juli. Aan het begin en het eind van de week stonden de grote namen op het podium. Harald Glööckler en Michael Michalsky. Al een dag voor de officiële start nodigde sterontwerper Harald Glööckler uit voor zijn exclusieve modeshow in Hotel de Rome. Media- en persvertegenwoordigers vierden de nieuwe “Pompöös”-collectie met talrijke oogverblindende persoonlijkheden uit de media-industrie. Zelfs VIP’s zoals … liep over de catwalk. Hier vindt u het hele artikel + foto’s van de show: Harald Glööcker Fashion Show Fashion Week. Natuurlijk in een eersteklas ambiance, net als Michael Michalsky, die de Berlijnse modeweek dit jaar afsloot met zijn “Stylenight”. Met klassieke muziek, barokke muren.

 

Berlijnse modeweek 2016 – De oude, nieuwe locatie

Dit seizoen zijn de modeshows van de Berlijnse modeweek verhuisd van de Brandenburger Tor terug naar het Erika Hess Ice Stadium. De modeweek begon op dinsdagmorgen in het Erika Hess Ice Stadium. Zoals we al schreven in het artikel Berlin Fashion Week SS 2017. Vanwege het Europees kampioenschap voetbal is de locatie ook dit jaar weer veranderd van de Brandenburger Tor naar het Eisstadtion. Ook vanwege de aanhoudend hoge betaling voor de stadslocatie. Ik bedoel, dit jaar ging het van Mitte naar Berlin Wedding voor de modewereld. Een goede beslissing? Een blik op Berlin Wedding leert al snel dat het district weliswaar multicultureel is, maar geen internationaliteit biedt voor een modeweek. Het enige kleine minpuntje van een verder uitstekend georganiseerde modeweek.

Elke dag heeft een vast schema. Voor de eerste show, moeten alle bezoekers wachten voor de startbaan locatie. Hier ontmoeten zij elkaar, roken een sigaret, praten over de vorige dag en verheugen zich op alles wat vandaag komen gaat. Dan is het naar de open lounge. Ingericht in wit en grijs, nodigt het uit tot verpozen, vooral in de zon. Bezoekers, modellen en bloggers kunnen rondkijken in de foyers. Hier presenteren verschillende bedrijven en producenten hun producten. Onder hen zijn bedrijven uit de schoonheidssector, klassiekers als Maybelline, maar ook nieuwkomers als Quickcap, met slimme drankjes voor schoonheid en aandacht.

Lena Hoschek – Ahoy matrozen, anker op, losgooien

Absoluut hoogtepunt zoals zo vaak, Lena Hoschek! Anker uit, losgooien! Een van de hoogtepunten van de modeweek in Berlijn is Lena Hoschek. Alle redacteuren, bloggers en beroemdheden kijken uit naar de nieuwe collectie van de bijzondere ontwerper uit Oostenrijk. Deze keer neemt Lena Hoschek ons mee naar de oevers van de Baltische Zee in het kader van de Mercedes Benz Fashion Week Berlin. Degenen die haar kennen weten dat zij haar mode ontwerpt op een zeer afgezonderde manier, ver weg van de drukte van de grote steden. Maritieme invloeden, geraffineerde snits en vintage: dit alles zien we vandaag in de nieuwe AHOY-collectie.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Dimitri – Gedrapeerde jurken voor het vrouwelijke silhouet

Zoals elk seizoen, vieren we ook Dimitri. Reeds vorig seizoen vergezelden wij de modeontwerper op de Berlin Fashion Week en ontmoetten hem voor een interview. Nu presenteert Dimitri zijn nieuwe collectie voor het komende lente/zomer seizoen in het zomerse Berlijn. In de aanloop naar de show werd Dimitri’s runway show door het publiek al gevierd als een must-have van de modeweek. We waren er. In het overvolle Erika Hess ijsstadion, met VIP’s en beroemdheden.

Stein Rohner – Nu is het… anders. Cactus.

Het jonge label Stein Rohner presenteerde zich een beetje anders, een beetje meer “offbeat”. Steinrohner, dat zijn Inna Stein en Caroline Rohner, die leerden kennen tijdens hun studie modevormgeving aan de Kunsthochschule Weissensee en in 2015 de Young Designers Award wonnen. De nieuwe uitgave “CACTUS” vertelt op geheel eigen wijze het verhaal van de tekeningen “Blühende Kakteen” (1901-1921) van Julias Neumann.

Herenmode van Ivanman en Brachmann voor lente / zomer 2017

Voor mannen zijn er vaak maar een paar echte hoogtepunten op de modeweek in Berlijn. Daarom bezochten we twee grote modemerken: Ivanman en Brachmann.

“Out of Rosenheim” uit 1987 met Marianne Sägebrecht in de hoofdrol is de spil van deze collectie. In de film komen, net als in de mode, verschillende wereldbeelden samen. Geregisseerd door Percy Adlon, botsen tradities en het moderne leven doelbewust met elkaar. In de IVANMAN lente/zomer 2017 collectie werden nieuwe kleurconstellaties, vormen en verschijningen gecreëerd op basis van deze wilde en verwrongen wereld.

Veel voorbereiding – Een beetje inzicht in het redactieteam

Wie zich ooit heeft afgevraagd hoe redacties zich voorbereiden op de vele shows, moet weten dat de planning al weken van tevoren begint. Waarom? Niemand kan op elk feest dansen. De shows vinden plaats op verschillende locaties, zeer nauw getimed. Daarom moet elke redacteur zich goed voorbereiden op de individuele evenementen. De tweede stap, echter, is veel spontaniteit. Als je eenmaal in Berlijn bent, leg je snel nieuwe contacten met andere tijdschriften, creatieve art directors, modellen, enzovoort. Dit creëert een kleine wereld van modeslachtoffers voor een paar dagen. Zo worden voor de eerste showdagen van de Berlijnse modeweek alle afspraken nauwkeurig vastgelegd, gepland en georganiseerd. Natuurlijk horen daar ook diverse notebooks, opladers, draagbare stopcontacten, de obligate spiegelreflexcamera en nog veel meer bij! Het plannen en organiseren van een modeweek als deze is een hoop werk.

Mode voor mannen: nog steeds een echte insidertip op de modeweek in Berlijn. Daarom zijn we erg blij deel uit te maken van de huidige collectiepresentatie van Brachmann. Op de laatste dag van de Berlijnse modeweek, na vele shows en aftershows. Maar, het is de moeite waard om eens te kijken naar het vooruitstrevende label voor herenmode. Brachmann moderniseert herenkledingklassiekers met een speelse benadering van hybriden, details en silhouetten, geïnspireerd door architectuur, moderne kunst en popcultuur.

Stress loont: nieuwkomers op de Berlijnse modeweek

Na alle zware dagen en weken van voorbereiding, kijkt men vooral uit naar nieuwe ontwerpers. Zoals Philomena Zanetti. De naam van het label komt uit Zuid-Tirol.