Koop Amethist: Waarde, kleur, prijs en juwelen – Edelsteenbelegging

Amethist kopen – De violette variëteit van kwarts is zeer populair bij edelsteenliefhebbers en edelsteenverzamelaars. De amethist is niet alleen een bijzonder mooie decoratie voor de huiskamer, hij heeft ook spirituele helende eigenschappen en kan ook als sieraad op het lichaam worden gedragen. De mooiste paarse amethisten worden gevonden in Zuid-Amerika, Brazilië, Uruguay en Madagaskar.

Amethist – de populaire genees- en edelsteen

De twee vragen die het vaakst gesteld worden zijn: Hoeveel kost een amethist? Is een amethist een edelsteen?

Amethisten zijn mineralen van hydrothermale oorsprong en kristalliseren uit zwak ijzerhoudende oplossingen bij temperaturen van 100 tot 250 °C. Zo worden amethistkristallen gevonden in uitvloeiingsgesteenten, in aders en spleten, of als vullingen in drussen of geodes.

 • Hydrothermale oorsprong
 • Kristalliseert bij 100 tot 250 °C

Oorsprong van de naam Amethist – Griekenland

De naam komt van het Koine Grieks amethystos van a, “niet” en methysko/methyo, “bedwelmen”, een verwijzing naar het geloof dat de steen zijn eigenaar moest beschermen tegen dronkenschap. De edelsteen zelf wordt in vele landen van de wereld gevonden, zelfs in Duitsland. Amethist is ook een vrouwelijke voornaam van Griekse oorsprong, verwijzend naar de schoonheid van de edelsteen.

Zo ziet een amethist eruit als grondstof (steen):

Amethist kristal ter waarde van 50.000 dollar – Video

In deze video ziet u de opgraving van verschillende amethisten, waaronder een zeer groot kristal met een waarde van 50.000 dollar.

Prijs – Waar kun je amethisten kopen?

Er zijn veel verschillende online winkels voor amethisten en ook verzamelaars bieden prachtige exemplaren aan. Het meest waardevol zijn amethisten in een transparant, zuiver, middel- tot donkerpaars dat niet naar blauw of rood neigt – hoewel blauwe of rode kleurflitsen in amethisten zeer gewild zijn.

 • Online winkels voor amethisten of helende stenen verzamelaars
 • Meest waardevol: transparant, zuiver, midden tot donker violet

Een grote amethist druse – een echte schat

Een open minerale holte van een bepaalde kwartsvariëteit wordt een amethyst druse genoemd. De term “druse” is afgeleid van het Oudhoogduits en staat voor “klier” of “buil”. Hoe groter de edelsteen, hoe hoger de prijs. Bovendien hangt de waarde natuurlijk ook af van de kleuring en de kwaliteit.

De kleur van de amethist – verschillende purpers

Amethist is een zeer populaire edelsteen vanwege zijn aantrekkelijke violette kleur. De violette kleur kan zo licht zijn dat hij nauwelijks waarneembaar is of zo donker dat hij bijna ondoorzichtig is. Het kan roodachtig-paars, violet of paars-paars zijn. Amethist komt voor in deze brede waaier van kleuren.

Amethistkristallen groeien langzaam en de samenstelling van het water waaruit ze groeien kan in de loop van de tijd veranderen. Naarmate de samenstelling van het water verandert, worden verschillende hoeveelheden ijzer in het oppervlak van het kristal opgenomen. Later verandert het ijzer door de straling van de mineralen in het omringende gesteente, waardoor de paarse kleur ontstaat. Dit kan tot gevolg hebben dat het kristal zones van verschillende kleurintensiteit vertoont. Elk van deze zones registreert een tijdsinterval in de groei van het kristal, ongeveer zoals de groeiringen van een boom.

 • Zeer licht tot zeer donker violet
 • Breed kleurenpalet
 • De samenstelling van het water bepaalt de kleuring

Groene amethist – het kwarts mineraal prasioliet

Prasioliet is een geelgroene tot groene variëteit van kwarts die wordt geslepen tot gefacetteerde stenen die worden gebruikt voor juwelen of worden gekocht door edelsteenverzamelaars. De meeste prasioliet wordt gemaakt door natuurlijke amethist in een laboratoriumoven te verhitten tot ongeveer 500 graden Celsius. Deze verhitting verandert de kleur van de amethist van paars naar groen of geelgroen.

Een kleine hoeveelheid prasioliet wordt geproduceerd door natuurlijke amethist te bestralen. Dit levert prasioliet op met een lichtgroene kleur. De groene kleur is vaak onstabiel en kan verbleken tot kleurloos wanneer de steen wordt blootgesteld aan temperaturen boven ongeveer 150 graden Celsius. Een andere kleine hoeveelheid amethist wordt verhit door natuurlijke processen. Het komt voor waar een amethist-houdende gesteente-eenheid is verhit door jongere lavastromen of nabijgelegen intrusies.

 1. Hittebehandelde amethist
 2. Bestraalde amethist
 3. Natuurlijk verwarmde amethist

Opgraving van groene amethisten in Canada – Video

In deze video ziet u de opgraving van verschillende groene amethisten, d.w.z. prasiolieten.

Effect & spirituele betekenis van amethist

Amethist is de perfecte steen voor elke spirituele zoeker, omdat het de steen is van spiritueel ontwaken en groei. Het zuivert en beschermt door een schild rond het fysieke lichaam en het energieveld te plaatsen. Er wordt gezegd dat het de mentale scherpte en concentratie verhoogt. Het meest gebruikelijke gebruik van amethist is om intuïtie en paranormale gaven te verhogen.

Het versterkt ook onze verbinding met het Hoger Zelf, spirituele gidsen en het engelenrijk. De edelsteen biedt psychische, mentale en emotionele bescherming en brengt het zenuwstelsel in evenwicht. Het is de geboortesteen voor Vissen en de maand februari en de edelsteen voor de 6e huwelijksverjaardag.

 • Steen van spiritueel ontwaken en groei
 • Verhoogt mentale scherpte en concentratie
 • Verhogen van intuïtie en paranormale gaven
 • Psychologische, mentale en emotionele bescherming
 • Februari Geboortesteen, Vissen

De magie van het Amethist Kristal – Video

Leer hier meer over de spirituele kracht van amethist.

Juwelen – Amethist Ringen, Kettingen & Armbanden

Al eeuwenlang is amethist een van de meest populaire stenen om te verwerken in sieraden zoals ringen, oorbellen, halskettingen, hangers en armbanden. Wie amethist op zijn lichaam draagt, heeft vaak het gevoel omringd te zijn door een positieve aura. Amethist wordt het best gedragen op een ring, omdat hij veel aandacht trekt met zijn unieke kleur. Je hoeft niet ver te zoeken naar juwelen met amethiststenen, want bijna elke juwelier heeft een kleine selectie amethistjuwelen.

 • Ringen, oorbellen, kettingen, hangers, armbanden
 • Positieve aura door juwelen
 • Verkrijgbaar bij bijna elke juwelier
 • Eigen producties zijn mogelijk