The Big Green Egg: Luxe keramische grill voor bakken, roken en koken

The Big Green Egg Grill – Betrouwbare kwaliteit en gepatenteerd keramiek voor fijnproevers en liefhebbers: dat is wat de zeven “evergreens” beloven. Iedereen die ooit een ei heeft gezien, heeft zich waarschijnlijk afgevraagd wat het is. Ja, de groene keramische eieren zien er anders uit dan die van andere grillfabrikanten. Maar de Big Green Egg is niet zomaar een grill, het is de originele Kamado grill en overtuigt met zijn krachtige prestaties. Maar de Kamado’s zijn niet alleen geschikt om te grillen, maar ook om te bakken, te roken, te koken en langzaam te garen, waardoor ze veel meer zijn dan een eenvoudige grill. De Big Green Egg en grill alternatieven in vergelijking! Vind uw perfecte barbecue voor huis & tuin hier in het overzicht: barbecue kopen.

De Big Green Egg familie

De Big Green Egg is een eersteklas alleskunner. Het ontwerp is eenvoudig, eivormig, gemaakt van keramiek en in donkergroen, zodat het ideaal kan worden geïntegreerd in de tuin, op het terras of op het balkon. Visueel is het enige verschil tussen de zeven modellen hun grootte. Bij aankoop belooft de fabrikant een levenslange garantie.

Ontdek hier de speciale kenmerken van de zeven ultieme allrounders:

Mini: De trouwe metgezel

Met slechts 17 kilogram is de Big Green Egg Mini het kleinste en lichtste model in de Egg familie. Ongeacht waar het mobiele gebruik zal plaatsvinden, de Mini Egg is de perfecte metgezel voor elk uitstapje of spontaan uitstapje, omdat hij zonder verdere hulpmiddelen gemakkelijk op elke vlakke ondergrond kan worden geplaatst. Ondanks zijn formaat kan de Mini Egg gemakkelijk twee tot vier personen bedienen.

 • 25cm diameter
 • Kookoppervlak: 507 cm²
 • Prijs: 599€

MiniMax: het praktische tafelmodel

Klein van formaat, maar toch veel vermogen – dat is de belofte van het praktische tafelmodel MiniMax. Gecombineerd met de draagbare Nest en de EGG zijrails, kunt u comfortabel grillen van overal. Ondanks zijn kleine formaat is de MiniMax uitgerust met een relatief groot kookoppervlak dat voldoende ruimte biedt voor lekkernijen voor vier tot zes personen.

 • 33 cm diameter
 • Kookoppervlak: 855 cm²
 • Prijs: 999€

Klein: klein formaat, perfecte prestaties

De Big Green Egg Small is de beste vriend voor alle stadsbewoners met een balkon of terras die het ondanks weinig ruimte niet zonder een topbarbecue willen stellen. De Egg mag dan klein zijn, maar hij is minstens zo efficiënt als zijn broers en zussen. Het rooster van dit model is iets lager dan dat van de MiniMax, maar is door hetzelfde kookoppervlak ook geschikt voor vier tot zes personen.

 • 33cm diameter
 • Kookoppervlak: 855 cm²
 • Prijs: 892€

 

Medium: Plezier voor vrienden en familie

De Medium Egg is een compacte versie die toch ideaal is om zes tot acht personen te bedienen. Dus als u weinig ruimte hebt op uw terras, balkon of gewoon een kleine stadstuin, dan is dit model ideaal, want het is middelgroot, maar de functies zijn allesbehalve middelgroot.

 • 40 cm diameter
 • Kookoppervlak: 1.140 cm²
 • Prijs: 1339€

Groot: een allrounder in elke situatie

De Big Green Egg Large is de bestseller onder de eieren, omdat het de ideale maat is voor bijna elke gelegenheid. Of je nu alleen bent of in gezelschap, je kunt altijd op Egg rekenen. Aangezien dit het populairste model is, worden ook de meeste accessoires meegeleverd om de maximale grillervaring uit uw Egg te halen.

 • 46cm diameter
 • Kookoppervlak: 1688 cm²
 • Prijs: 1598€

XLarge: Geen plaatsgebrek meer

Houdt u ervan om regelmatig veel vrienden te ontvangen of werkt u misschien als traiteur? Dan is de Big Green Egg XL perfect voor u, want op het kookoppervlak kunt u met gemak meerdere grote stukken vlees of zelfs meerdere pizza’s tegelijk bakken.

 • 61 cm diameter
 • Kookoppervlak: 2.919 cm²
 • Prijs: 2560€

2XL: Perfect voor extra grote groepen

De Big Green Egg 2XL is het grootste lid van de Egg familie. Ondanks zijn indrukwekkende afmetingen is deze Egg ook gemakkelijk te verplaatsen dankzij de geïntegreerde schuifhulp. Wie regelmatig feestjes geeft, voor een groot gezin moet zorgen of gewoon graag een groot kookoppervlak heeft, zit goed met de 2XL Egg.

 • 73 cm diameter
 • Kookoppervlak: 4.185 cm²
 • Prijs: 3950€

Bent u nieuwsgierig en geïnteresseerd in andere, bekende luxebarbecuefabrikanten? Kijk hier en duik in de wereld van luxe grillen.

Barbecue merken: Merklinger, Napoleon en Co.

Barbecue – Het perfecte openluchtalternatief voor de keuken voor worstjes, steak en co. Maar ook vegetarische of veganistische barbecuevarianten zijn in de mode. Napoleon, Merklinger, Weber, Big Green Egg, Broil King en Everdure van Heston Blumenthal – wat is de beste barbecue?

Gas, kolen, hout of infrarood? Dit zijn de meest populaire types

Maar als het gaat om de vraag hoe een barbecue moet werken, zijn de meningen verdeeld. Sommigen gaan voor de houtskoolgrill met zijn klassieke sfeer en rokerige smaak. Andere barbecueliefhebbers verkiezen echter de steeds populairder wordende gasbarbecue, omdat die veel praktischer is door haar eenvoudige en snelle werking. Wil je weten wie tot de grootste, beste en sjiekste barbecueleveranciers ter wereld behoort? Ontdek hier in een snel overzicht de “Louboutins” onder de barbecues.

Merklinger Grill: pizza, brood en grill in 1 – Tip

Wat is beter: De Big Green Egg of Merklinger? Made in Germany – Merklinger produceert niet alleen barbecues van hoge kwaliteit, maar ook complete buitenkeukens die bijzonder geschikt zijn voor het voorjaar en een echte blikvanger zijn op uw terras. Bakken, koken en grillen op een nieuwe manier – alles is mogelijk. Zo kunnen de kleintjes tussen het ravotten door een braadworst eten, kunnen de vaders genieten van een perfect gegrilde, sappige steak, terwijl de moeders de tijd doden met een glas champagne en tal van andere gegrilde lekkernijen.