Vakantie in Zwitserland: Luzern, Basel, Zürich & Co.

Als u aan Zwitserland denkt, denkt u waarschijnlijk aan een te duur hotel en een onbetaalbare koffie. Maar als je weet hoe, kunt u genieten van uw vakantie in Zwitserland op een budget. Natuurlijk kan een reis naar Zwitserland niet tippen aan het budget van een weekendje citytrip, maar wij laten u zien hoe u kunt genieten van de prachtige Alpen, de vele meren in de zomer, maar ook in de winter.

Meer informatie over Luzern, Basel en Zürich vindt u hier:

Luzern: de stad aan het meer van Luzern

Luzern wordt beschouwd als een van de aantrekkelijkste steden van Zwitserland en is het sociale en culturele centrum van Centraal-Zwitserland. De stad ligt aan de noordwestelijke oever van het Vierwoudstedenmeer en maakt indruk met haar bergpanorama. De vele bruggen van de stad zijn bijzonder bezienswaardig. De bekendste is waarschijnlijk de Kapelbrug, die van het stadscentrum naar het meer leidt. Wist u dat het de oudste houten brug van Europa is?

Bekijk zelf de beroemde Kapelbrug en vang voor uw vakantie een glimp op van de Jezuïetenkerk.

Maar het is niet alleen de brug die Luzern tot een aantrekkelijke vakantiebestemming maakt. Veel andere excursie-ideeën, zoals een avondboottocht of een rondrit door de stad met de CiryTrain, trekken veel bezoekers naar de Zwitserse stad. Als u van plan bent de stad in de zomer te bezoeken, is het de moeite waard een dagtocht naar de omliggende badplaatsen Gersum of Weggis te plannen.

Weggis, bijvoorbeeld, ligt recht tegenover Luzern en is met de auto binnen 30 minuten te bereiken. Ben je in de stemming voor een beetje meer avontuur? Huur dan een fiets en geniet van het prachtige merenlandschap op uw weg naar het koele water.

Bazel: de stad in de grensdriehoek

Bazel is de op twee na grootste stad van Zwitserland en ligt direct aan de Duitse grens, in de zogenaamde grensdriehoek waar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland elkaar ontmoeten. Als u toevallig uit het zuidwesten van Baden-Württemberg komt, ligt de stad op een steenworp afstand. Maar ook vanuit andere Duitse steden is een korte trip naar Bazel zeker de moeite waard.

Bazel heeft veel te bieden, vooral architectonisch. Of het nu de moderne Messeturm is, de wijk Dreispitz of de historische oude binnenstad van Bazel met zijn vele smalle straatjes en verborgen pleintjes rond het marktplein. Aangezien Bazel direct aan de Rijn ligt, heb je vanaf veel plaatsen een geweldig uitzicht. Stop bijvoorbeeld op het terras bij de kathedraal en geniet van het uitzicht op een café. Wist u dat Bazel de grootste museumdichtheid ter wereld heeft?

In de meeste winkels kunt u met euro’s betalen. Maar zorg ervoor dat je in euro’s betaalt, want vaak krijg je wisselgeld in Zwitserse franken.

Zürich: de geheime hoofdstad

Zürich ligt in het oostelijke Zwitserse Mittelland en heeft veel te bieden dat vakantiegangers ademloos zal laten. Het is bijvoorbeeld de thuisbasis van het oudste vegetarische restaurant ter wereld. HILTL bestaat al sinds 1898, toen vegetarisme nog niet erg gebruikelijk was.

De “Badis” van de stad zijn bijzonder populair en bekend. Dit zijn stukken water waar u veilig een duik kunt nemen in de rivieren Sihl en Limmat, maar ook in het Meer van Zürich. Als u zin hebt in wat actie, kunt u gratis een fiets huren bij “Züri rollt”. In Zurich heten deze echter “Velo”.

Bekijk de stad zelf en verken de omgeving tijdens een virtuele rondleiding.