Rolex Day-Date: Modellen, Prijzen van de Horloges in Platina, Wit Goud & Geel Goud

Rolex Day-Date – Wie niet alleen met een blik op het horloge wil weten hoe laat het is, maar ook nog eens wil weten welke dag het is, kan zijn gading vinden in de huidige modellen van de Rolex Day-Date. Platina, geelgoud of witgoud: de modellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De wijzerplaten zijn er ook in verschillende variaties, zoals blauwtinten of groen. Als u meer wilt weten over de huidige modellen in de Day-Date collectie, hoeft u alleen maar verder te lezen. Hier vindt u een groot overzicht: Rolex modellen.

Rolex: investering, statussymbool & vergelijking

Beslissen over een bepaald model horloge is niet noodzakelijk altijd gemakkelijk. Er zijn immers verschillende versies van de horloges en al even verschillende prijzen. Rolex-horloges zijn voor veel mensen een statussymbool. Het merk is immers bekend en veel mensen weten dat de horloges hoog geprijsd zijn. De nieuwe 2020 modellen van de Day-Date beginnen bij 32.950 euro.

De motieven om een horloge te kopen kunnen ook verschillend zijn. Sommige mensen letten bij het kopen op het materiaal, anderen op het ontwerp. Er zijn echter ook mensen die een horloge in de eerste plaats kopen om het als investering te kunnen gebruiken.

Vergelijking Datejust & Day-Date

Maar wat is het verschil tussen de Day-Date en de Datejust van Rolex? De nieuwe horloges in de Datejust-collectie beginnen momenteel bij 7.100 euro en eindigen bij 19.500 euro. De nieuwe modellen in de Day-Date collecties beginnen daarentegen bij 32.950 euro, hoewel de prijs van één model online niet wordt gespecificeerd. Er zijn ook verschillen in de kleuren van de wijzerplaten, bijvoorbeeld.

Model Day-Date: Goud en platina

Het Day-Date model bestaat al een aantal jaren, sinds 1956 om precies te zijn. Op het horloge kunt u de betreffende datum en de bijbehorende dag van de week aflezen. De dagen van de week zijn ook beschikbaar in verschillende talen, zodat u kunt beslissen welke u wilt gebruiken. Het model is verkrijgbaar in 18-karaats goud of 950 platina. Afhankelijk van uw smaak, kunt u kiezen tussen verschillende bezels. Fans van gecanneleerde lunetten zullen niet teleurgesteld zijn met Rolex. Aan de andere kant kunnen degenen die hun horloges liever met edelstenen versierd zien, dat ook doen. Anders is er ook nog de mogelijkheid te kiezen voor een cambered bezel.

Dag-Datum 40

De Day-Date 40 van het merk Rolex heeft een kaliber 3255 en een kast met een diameter van 40 millimeter. Het heeft een zelfopwindend mechanisme dat automatisch loopt. Het model is ook verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. U kunt kiezen tussen witgoud, platina of geelgoud. De wijzerplaat van de Day-Date 40 is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, van blauw tot groen. Anders kunt u ook een horloge laten samenstellen naar uw eigen wensen. Ook niet slecht om te weten: De horloges zijn waterdicht.

Rolex Day-Date 40 model in geel goud

Het Rolex Day-Date 40 model in geel goud kost momenteel 33.300 euro. Op de wijzerplaat vindt u ook de naam van het model.

 • Referentie: 228238
 • Materiaal: 18 karaat geel goud
 • Wijzerplaat: Wit
 • Kaliber: 3255
 • Bezel: geribbeld
 • Huidige prijs: 33.300 euro

Rolex Day-Date 40 model in wit goud

Het Day-Date 40 model van Rolex in wit goud kost momenteel 35.700 euro.

 • Referentie: 228239
 • Materiaal: 18 karaat witgoud
 • Wijzerplaat: Olijfgroen
 • Kaliber: 3255
 • Bezel: geribbeld
 • Huidige prijs: 35.700 euro

Rolex Day-Date 40 model in ijsblauw

 • Referentie: 228206
 • Materiaal: Platina
 • Wijzerplaat: Ijsblauw
 • Kaliber: 3255
 • Bezel: gepolijst
 • Huidige prijs: niet gespecificeerd

Dag-datum: Prijzen

Op de website van Rolex vind je niet noodzakelijkerwijs een prijs voor alle horloges. Dit is het geval met de Day-Date 40, waar sprake is van een horloge zonder prijs. Maar bij de andere horloges van het model, kun je zien hoeveel de horloges kosten. Deze zijn dan iets meer dan 30.000 euro. Maar u kunt ook zelf een horloge configureren.

Video van de Day-Date 40 (2019)

Als u nu het Day-Date 40 model van Rolex wilt zien, kunt u de video hieronder bekijken. In deze video is de Day-Date uitgerust met een witte wijzerplaat en is hier te zien in geel goud met 18 karaat.

Video: Rolex Day-Date 40 (2015)

Hier ziet u nog een video van de Day-Date 40. De wijzerplaat in deze video is blauw. Dit horloge is in platina.

Dag-Datum 36

De kast van de Day-Date 36 heeft een diameter van 36 millimeter. Dit model is verkrijgbaar in witgoud en geelgoud. De wijzerplaat is verkrijgbaar in twee ombré tinten: groen en blauw. Het horloge is ook bezet met diamanten. Niettemin kunt u het horloge zelf configureren en het lichtjes wijzigen als u bijvoorbeeld een andere kleur goud verkiest of de bezel wilt veranderen.

Rolex Day-Date 36 in geel goud

Het Day-Date 36 model van Rolex in geel goud kost momenteel 32.950 euro.

 • Referentie: 128238
 • Materiaal: 18 karaat geel goud
 • Wijzerplaat: Ombré in groen en met diamanten
 • Kaliber: 3255
 • Bezel: geribbeld
 • Huidige prijs: 32.950 euro

Rolex Day-Date 36 in wit goud

Het Day-Date 36 model van Rolex in witgoud kost momenteel 35.450 euro.

 • Referentie: 128239
 • Materiaal: 18 karaat witgoud
 • Wijzerplaat: Ombré in blauw en met diamanten
 • Kaliber: 3255
 • Bezel: geribbeld
 • Huidige prijs: 35.450 euro

Prijzen

Op de website van Rolex kunt u zien dat de prijzen voor de Day-Date 36 ook net boven de 30.000 euro liggen. U kunt een horloge van dit model echter ook zelf configureren.

Alle Rolex-modellen – Lijst

Rolex – Veel horlogeliefhebbers kennen het merk. Er zijn hier verschillende modellen in de meest uiteenlopende variaties. Voor sommige mensen kan een horloge veel meer zijn dan alleen een manier om de tijd af te lezen. Horloges kunnen ook statussymbolen zijn, net als bijvoorbeeld auto’s. Andere mensen kopen een horloge als investering. Tijdsbeheer, statussymbool, investering of als accessoire bij een outfit: de redenen om een horloge te kopen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Hier vindt u informatie over de Rolex modellen Submariner, Daytona, Explorer en nog veel meer. U kunt ook te weten komen welke de duurste modellen zijn en welke de nieuwste modellen zijn.

Horlogemerken zoals Rolex, Breitling, Patek Philippe, Cartier & Co.

Naast Rolex zijn er nog andere luxemerken. Bijzonder populair zijn de modellen van Breitling, Cartier, of Patek Philippe. Een luxe horloge is niet alleen een tijdmechanisme, voor velen van ons weerspiegelt het onze smaak, onze stijl en heel vaak onze persoonlijkheid. Zwitserse horloges van hoge kwaliteit staan garant voor precisie, comfort en flair, en voor duurzame waarde. Elk horloge is vakkundig vervaardigd en bevat een nauwkeurig uurwerk, een kenmerkende wijzerplaat en hoogwaardige materialen. Naast Zwitserse bedrijven zijn er nog enkele andere interessante kostbaarheden, bijvoorbeeld uit Rome (Italië) maar ook uit Duitsland, zoals A. Lange & Söhne. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Luxe horloges.

Breitling: Chronomat, Navitimer, Superocean & Co.

Veel horlogeliefhebbers kennen de grote merken. Het merk Breitling is er een van. Horloges kunnen een outfit verfraaien, nuttig zijn in het dagelijkse leven – zodat je altijd de tijd in de gaten kunt houden – maar ze kunnen ook hun eigen verhaal vertellen. Breitling heeft veel verschillende collecties, zoals de Navitimer, de Chronomat of de Superocean. Maar welke materialen worden gebruikt in Breitling horloges? Hoeveel kosten de horloges van dit merk? Als u geïnteresseerd bent in de collecties en hun modellen, kunt u hier verder lezen.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor dames en heren om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Cartier: Baignoire, Tank Solo & Santos Galbee

We kennen allemaal de merknaam “Cartier” en stellen ons voor dat het een luxueus juwelenmerk is. Velen weten echter niet dat het miljardenbedrijf in een kleine Parijse straat is begonnen. Tot de klantenkring van Cartier behoren tegenwoordig veel mensen van jong tot oud die enthousiast zijn over het merk vanwege het unieke design en de hoge kwaliteit. Maar wat zit er werkelijk achter het luxebedrijf en waar staat Cartier vandaag de dag voor? Dit en nog veel meer kunt u in dit artikel te weten komen!