Patek Philippe Horloge Gondolo: Prijzen, Wachtlijsten & Modellen

Horloges van Patek Philippe zijn wereldberoemd om hun traditie, exclusiviteit en recordprijzen. In de lijst van de duurste horloges die ooit ter wereld zijn gemaakt, neemt Patek Philippe bijna zonder onderbreking de top 20 in. Wij stellen u de populairste modellen van de ”Gondolo” collectie voor, geven u alle belangrijke details over prijzen en wachtlijsten en lichten u in over de geschiedenis van het horloge. Hier vindt u een groot overzicht: Patek Philippe alle modellen.

Patek Philippe Gondolo: Prijzen, Modellen & Wachtlijsten

Horlogefabrikant Patek Philippe lanceerde het Gondolo model in 1993. Daarmee is het een van de recentere collecties ontworpen door de Zwitserse luxe horlogefabrikant Patek Philippe. Toch ontbreekt het de Gondolo niet aan traditie, want de historische referenties van deze collectie gaan vele jaren terug. De naam Gondolo is ontstaan door de succesvolle samenwerking met de Zuid-Amerikaanse horlogehandelaar Gondolo & Labouriau. De samenwerking met de Brazilianen eindigde na 55 jaar in 1927. Een paar jaar later kwam Art Deco op als een nieuwe stijl in kunst en design. De Gondolo belichaamt elegantie, speelsheid en decoratieve elementen die het model uniek maken. De rechthoekige kast is het handelsmerk van het horloge, evenals de kostbare materialen zoals goud of platina. In overeenstemming hiermee worden de horloges vaak gedragen aan armbanden van krokodillen- of rundleer; armbanden van goud zijn zeldzamer.

Wachtlijsten & prijzen

Het duurste horloge in de ”Gondolo” collectie is het model 7042/100G, met een huidige winkelwaarde van CHF 182.000. U kunt ook het goedkoopste horloge uit de collectie krijgen voor ongeveer 29.000 Zwitserse frank. Helaas is het erg moeilijk om aan het Gondolo model te komen: De huidige wachttijd is maar liefst tien jaar. Het horloge is echter tweedehands verkrijgbaar bij veel gespecialiseerde dealers, waaronder Chronext en Watchmaster.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Modellen, handelsmerken en materialen

Het handelsmerk van de Gondolo is zijn rechthoekige ontwerp. Het horloge straalt exclusiviteit uit: Eenvoudig ontwerp en speelse details. Het model is niet alleen comfortabel om te dragen, maar ook duurzaam en bestand tegen water. Wij presenteren u de drie populairste modellen van de collectie!

4972G Gondolo voor CHF 33.700

De Patek Philippe Gondolo 4972G staat bekend om zijn blauwe band en witgouden details.

 • Horloge: Quartz uurwerk, kaliber E15
 • Wijzerplaat: Guilloché paarlemoer wijzerplaat
 • Case: Wit goud. Stevige achterkant. Waterbestendig tot 30 m. Afmetingen kast: 27,4 x 39,7 mm. Hoogte: 7,14 mm
 • Armband: Middernachtblauw (geborsteld), synthetische stof. Speldgesp
 • Prijs: CHF 33,700

7041R Gondolo voor CHF 28.800

De Patek Phillipe Gondolo 7041E wordt gekenmerkt door zijn roségouden details en bruine band.

 • Horloge: Mechanisch uurwerk met handmatige opwinding. Kaliber 215 PS. Kleine seconde
 • Wijzerplaat: Korrelig zilver-witte wijzerplaat met bruine Romeinse cijfers
 • Case: Rose goud. Saffier kristallen achterkant. Waterbestendig tot 30 m. Afmetingen kast: 30×33,8 mm. Hoogte: 7,6 mm
 • Armband: Alligatorleer met vierkante schubben, handgestikt, glanzend marron met crèmekleurig sierstiksel. Speldgesp
 • Prijs: CHF 28,800

7042/100G Gondolo voor CHF 182.000

De Patek Phillipe Gondolo 7042/100G is vooral bekend om zijn all-round witgouden uiterlijk.

 • Horloge: Mechanisch uurwerk met handmatige opwinding. Kaliber 215
 • Wijzerplaat: pavé van 251 diamanten (~0,73 ct) in een cirkelvormige opstelling en 12 trapeze geslepen diamanten als uurmarkeringen (~0,14 ct). Wijzerplaat in 18K goud
 • Case: Wit goud. Kroon met Akoya parel cabochon. Saffier kristallen achterkant. Waterbestendig tot 30 m. Afmetingen kast: 31 × 34,8 mm. Hoogte: 7,95 mm
 • Gem-setting: bezel en lugs met 78 baguette diamanten (~2.33 ct), hoogte ring met 108 diamanten (~0.33 ct). Wijzerplaat met pavé van 251 diamanten (~0,73 ct) in cirkelvormige opstelling en 12 trapeze geslepen diamanten als uurmarkeringen (~0,14 ct). Kroon met Akoya parel cabochon. Armband met 78 Akoya parels (~48,85 ct) en decoratieve witgouden schakels met 48 prinsessendiamanten (~2,28 ct). Met 55 diamanten (~0.23 ct). Totaal 552 diamanten: ~6.04 ct.
 • Armband: Armband met 78 Akoya parels (~48,85 ct) en decoratieve witgouden schakels met 48 prinsessendiamanten (~2,28 ct). met 55 diamanten (ca. 0,23 ct)
 • Prijs: CHF 182,000

Patek Philippe Gondolo: beoordeling, waardering en ervaring

In de volgende video krijgt u belangrijke informatie over het uiterlijk, de prijzen en de ervaringen van de Gondolo 5124G-011.

Unboxing & Review: Patek Philippe Gondolo Geel Goud

Een van de meest populaire modellen uit de collectie: de Gondolo in geel goud! Bekijk deze video om nog meer spannende details over het horloge te weten te komen.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Patek Philippe – Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor mannen en vrouwen om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Duurste Patek Philippe horloge: Prijs & Modellen – Top 7

De duurste Patek Philippe – Als het om luxe horloges gaat, is er geen andere fabrikant die aan Patek Philippe kan tippen. De Zwitserse horlogemaker, opgericht in 1839, wordt beschouwd als absoluut de crème de la crème als het gaat om high-end (en dure) horloges. Het huidige record onder luxe horloges is in handen van de Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 voor 31,194 miljoen dollar, geveild bij Christie’s in Genève in 2019. Als u op zoek bent naar een horloge waarvan u zeker zult houden, dan moet u een Patek Philippe-horloge aanschaffen. Dit zijn de 10 duurste Patek Phillipe horloges ter wereld. Meer luxe horloges? Onze tip: De 50 duurste horloges ter wereld.