Namika – de zangeres van de zomerhit 2018 had een moeilijke jeugd

Namika is een Duitse zangeres en rapper. Haar muziekstijl is gebaseerd op Duitse hip-hop en wordt door veel mensen bejubeld. Ondanks haar succes, is ze super sympathiek en down to earth. Muziek is gewoon het allerbelangrijkste voor haar!

Namika’s carrière en haar muziek weerspiegelen haar

Er zijn bijna geen nummers die zoveel oorwormpotentieel hebben als Namika’s tophits. De 26-jarige heeft zich gespecialiseerd in Duitse teksten die gericht zijn op de Duitse hip-hop scene. Ze zingt popliedjes met een fijne stem, die gecombineerd worden met zachte rap-elementen. Daardoor werd ze ook warm onthaald in de Duitse rapscene en mocht ze meezingen met nummers van Ufo361 en Ali As. Haar liedjes brengen je in een goed humeur en zijn de perfecte metgezel voor de zomer. Haar liedjes gaan over liefde, moeilijke relaties, ervaringen en het nachtleven.

https://www.instagram.com/p/BjhVUAahPoi/

Muziek werd in Namika’s bloed gezet. Reeds als jong meisje zong zij in het schoolkoor en bracht zij haar vrije tijd door in het jeugdcentrum waar zij zoveel muziek kon maken als zij maar wilde. Ze begon haar eigen liedjes te schrijven en gaf zichzelf de artiestennaam Hän Violett. Toen vond zij haar eigen muziekstijl waarin zij zich thuis voelde en waarmee zij zich kon vereenzelvigen, namelijk flow singing. Rap wordt niet gerapt maar gezongen. Toen ze slaagde voor haar A-levels, vervulde ze haar droom en bracht ze haar eigen mixtape “Flow zum Gesang” uit. De labelbaas van een filiaal van Sony music werd zich bewust van de zangeres en bood haar haar eerste contract aan. Hän Violett accepteert het aanbod. Vanaf dat moment veranderde alles. Eerst wordt ze Namika zoals we haar nu kennen. Ze verandert haar kledingstijl van de typische rapper-stijl mode naar elegante, lieve en meisjesachtige outfits. In 2015 komt haar allereerste single “Lieblingsmensch” uit. Van de ene op de andere dag wordt ze beroemd. Het nummer schiet door het dak, landt als eerste op nr. 8 in de Duitse hitlijsten en maakt zo’n impact op de zomer van 2015 dat het nummer zich een weg omhoog naar nr. 1 duwt. Omdat het aanstekelijke liedje 24/7 op de radio is, door iedereen wordt meegezongen en gevierd. Niemand zal dit liedje vergeten! Het verspreidt niet alleen goede humor maar raakt mensen ook emotioneel. Het zegt precies waar iedereen de juiste woorden voor zoekt, maar ze niet kan vinden. Het liedje werd 50 miljoen keer bekeken op YouTube. Kort daarna, op 21 juli 2015, is het volledige album “Nador” uitgebracht. Eind juli stond het hele album al op nummer 13 in de Duitse hitlijsten. Zij is driemaal genomineerd voor de Echo, eenmaal voor de 1Live Krone en de Radio Regenbogen Award.

Na een pauze werd hun succes in 2018 voortgezet. Op 13 april werd de single “Je ne parle pas francais” uitgebracht. Al snel wordt het nummer een megahit en schiet het naar nummer 1 in de Duitse hitlijsten! Waar je ook gaat, deze zomer hoor je het hitje overal. Je zet de radio aan en de goed humeur melodie stroomt je tegemoet en je kunt er zeker van zijn dat het je de hele dag zal vergezellen. De tekst is eenvoudig en je hoort overal mensen zingen: “Je ne parle pas français But please keep talking…”. Je vindt alle songteksten en de officiële videoclip onderaan de pagina!

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Het tweede album is uitgebracht op 1 juni 2018 en heet “Que Walou”. In het Duits heeft het twee betekenissen. In de eerste plaats betekent het “voor niets”, d.w.z. wanneer iets waarvoor je hard hebt gewerkt, niets heeft opgeleverd. Anderzijds betekent het “niet voor dat” in de zin van “je bent welkom”. De liedjes op dit album zijn serieuzer, betekenisvoller en heel persoonlijk. Het gaat over Namika’s moeilijke jeugd en ze wil mensen aanmoedigen dat het niet uitmaakt uit welke omstandigheden je komt, je kunt nog steeds iets van je leven maken, je dromen verwezenlijken en dat er geen grenzen zijn.

De officiële videoclip voor hun eerste hit “Lieblingsmensch”.

De Que Walou Tour 2018 wordt persoonlijk

In september geeft Namika 3 concerten in de prachtige steden Hamburg, Keulen en München. Zij zal haar nieuwe album “Que Walou” met veel liefde en trots op het podium presenteren. De concerten vinden plaats in wat kleinere zalen in de stad en hebben daardoor een meer persoonlijke sfeer. De drie concerten vinden plaats op 3, 4 en 5 september 2018. Tickets zijn zeer beperkt, dus als je Namika live wilt zien kun je Eventim checken voor de overgebleven tickets.

https://www.instagram.com/p/BlTNyNnBMsh/

Profiel- Alles wat u moet weten over Namika

Hoe oud is Namika en wanneer is haar verjaardag? Namika is geboren op 7 september 1991. Vandaag is ze 26 jaar oud.

Waar komt Namika vandaan? Zij is geboren in Frankfurt am Main en heeft ook de Duitse nationaliteit. Maar haar wortels zijn Marokkaans.

Wie zijn Namika’s ouders? Namika’s moeder is de belangrijkste persoon in haar leven. Zij heeft veel van haar geleerd en kan altijd op haar steun rekenen. Hetzelfde kan niet gezegd worden van haar vader. Ze heeft hem nooit ontmoet. Nog voor hij geboren was, verliet hij de familie en legde zich toe op criminele zaken. Hij moest hiervoor enige tijd in de gevangenis doorbrengen. Toch wilde Namika hem ontmoeten, want toen hij vertrok, liet hij een groot gat in haar leven achter. De kans om hem te ontmoeten verdween toen Namika op 14-jarige leeftijd overleed. Hij stierf aan kanker. Het lied “Ahmed” is aan hem gericht.

Hoe was Namika’s jeugd? Namika’s jeugd was geen gemakkelijke tijd. Nadat haar vader het gezin had verlaten voordat zij was geboren en ook de vader van haar broers en zussen verdween, kon Namika’s moeder niet gaan werken en was zij afhankelijk van hulp van de staat. Desondanks konden zij elke zomer naar haar familie in Marokko reizen, maar ook daar waren er moeilijke situaties. Zo wilde Namika’s vader haar eens ontvoeren, maar toen de rest van haar familie haar beschermde, dreigde hij ervoor te zorgen dat zij Marokko nooit zou mogen verlaten.

Wat is Namika’s echte naam? Namika’s echte naam is Hanan Hamdi. Maar ze is ook bekend onder haar oude artiestennaam Hän Violett. De naam Namika is Marokkaans en betekent zoiets als de schriftgeleerde.

https://www.instagram.com/p/BhcYTreB9iq/

Is Namika samen met Farid Bang?

Er gaan geruchten dat er meer aan de hand is tussen Namika en de Duitse rapper dan alleen een samenwerking rond liedjes. De rapper mocht zingen in haar liedje “Hände”. Daarna verschenen er steeds vaker foto’s van de twee samen in hun vrije tijd op het internet. Ze hebben zeker genoeg gemeen, zoals hun Marokkaanse afkomst, hun vriend Ali As en hun liefde voor muziek. Ze zijn ook allebei vrijgezel.

Instagram #namikamusic

Namika wordt gevolgd door 98.000 mensen op Instagram. Ze post regelmatig selfies en video’s uit haar leven. In haar Instagram Stories laat ze haar fans iets zien uit haar dagelijks leven, van speciale gebeurtenissen of gewoon grappige momenten, zodat de fans altijd weten wat er met haar aan de hand is. De trouwe fans geven altijd commentaar op haar foto’s met hun favoriete woorden voor haar ster. Voor Namika staat de muziek echter duidelijk op de voorgrond en niet haar aanwezigheid op de sociale media.

https://www.instagram.com/p/BmTEWndhwFw/

De songteksten van de zomerhit 2018

Je ne parle pas français

Maar ga alsjeblieft verder

Alles wat je zegt

Klinkt wel leuk.

En de tijd staat gewoon stil

Ik wou dat ik je kon begrijpen.

Je ne parle pas français

Maar ga alsjeblieft verder

Oh la la la la la la Oh la la la la la la la la la la

Je lange wilde haren

Het kleine litteken op het gezicht

Zelfs het stof op je jeans

Heeft esprit als je spreekt

De kont smaakt naar liberté

Zolang jij en ik het delen

Je vertelt in lichaamstaal

En ik hoor tussen jouw regels

Ik hang aan je lippen

Ik wil hier niet meer weg

En je praat en praat

Maar ik versta er geen woord van

Je ne parle pas français

Maar ga alsjeblieft verder

Alles wat je zegt

Klinkt wel leuk.

En de tijd staat gewoon stil

Ik wou dat ik je kon begrijpen.

Je ne parle pas français

Maar ga alsjeblieft verder

Oh la la la la la la Oh la la la la la la la la la la

De zon valt achter de huizen

Schepen varen ons voorbij

En alles wat we willen

Dat het moment nog steeds iets blijft

Om ons heen meer dan duizend mensen

Ze praten tegen elkaar

Maar de taal die we spreken

Alleen wij tweeën begrijpen ze.

Je ne parle pas français

Maar ga alsjeblieft verder

Alles wat je zegt

Klinkt wel leuk.

En de tijd staat gewoon stil

Ik wou dat ik je kon begrijpen.

Je ne parle pas français

Maar ga alsjeblieft verder

Oh la la la la la la Oh la la la la la Oh la la la la la Oh la la la la la la Oh la la la la la la la