Modestad Düsseldorf – Luxe, mode en business

Düsseldorf heeft niet alleen interessante modekilometers te bieden, maar de mode wordt ook in Düsseldorf gemaakt en gepresenteerd. Talrijke ontwerpers en merken hebben hun studio’s of winkels in Düsseldorf, waaronder een aantal van de bekendste ontwerpers uit de luxescène: onder meer Jil Sander, Gucci, Philipp Plein, Armani, Prada, Hermes, Burberry, Chanel, Laurèl en MaxMara hebben hun winkels aan de Königsallee. De “Kö”, zoals hij door de Düsseldorfers zelf liefkozend wordt genoemd, is een van de bekendste en populairste luxewinkelplaatsen ter wereld. Deze stijl wordt ook weerspiegeld in de bewoners van de mooie stad aan de Rijn. Jonge designtalenten uit heel Duitsland hebben zich in Düsseldorf gevestigd, omdat daar verschillende gerenommeerde modevakscholen zijn gevestigd, zoals de AMD – Akademie Mode & Design, de Design Department of het Mode Design College.
Foto (c) Davis, fotolia.com

Düsseldorf _ Nieuws

Niets gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op

 

Düsseldorf staat voor luxe, mode & business

De modegeschiedenis van Düsseldorf gaat terug tot de 18e eeuw. Toen al verspreidde het verlangen naar mode zich van de adel naar het gewone volk. Niet alleen gerespecteerde en welgestelde burgers genoten van nieuwe ontwerpen en stoffen van hoge kwaliteit, ook de armere mensen besteedden gerichte aandacht aan hun uiterlijke verschijning en definieerden zichzelf door middel van nieuwe modecreaties. Düsseldorf is nu een van de modehoofdsteden van Duitsland. Eenmaal per jaar wordt de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen een mode-mekka voor modeliefhebbers, ontwerpers en mode-inkopers van talrijke modehuizen.

Düsseldorf Modebeurzen & Bestelplein

De bekende Düsseldorfer Order Days “Collection Premiere Düsseldorf”, ook kortweg CPD genoemd, is naast de modeweek in Berlijn HET modespektakel voor diverse ontwerpers en inkopers van modebedrijven. De CPD wordt sinds 2012 tweemaal per jaar gehouden. Hieronder vallen verschillende modebeurzen, zoals “The Gallery Düsseldorf”, “DATE” of “Supreme Women & Men Düsseldorf”.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Winkelen in Düsseldorf – een cultuur

De inwoners van Düsseldorf gaan niet zomaar winkelen, voor de Rijnlanders van de luxueuze modemetropool zijn mode & shopping een soort cultuur die graag wordt gecultiveerd. De Königsallee is de pronkboulevard van het Rijnland en staat voor exclusiviteit, de Schaduw-Akarden en de stedelijke oude binnenstad lokken met talrijke kleine boetiekjes.