Mode blogger Vanessa Joleena van Joleena-Fashion

Joleena Fashion – Dit is de fashion blog van Vanessa Joleena uit Hamburg. Op deze blog combineert de jonge blondine haar passie voor mode en voor haar stad Hamburg. Naast bloggen, heeft Joleena nog een ander groot talent: muziek. Joleena houdt van zingen en heeft haar eerste single al uitgebracht. Ik sprak met de muzikale model iefhebber over mode, muziek en het modebeeld in Hamburg.

Mode Blogger Joleena: Mode & Muziek!

FIV: Joleena, de laatste paar weken zijn spannend voor je geweest: Naast mode bloggen, heb je ook op het podium gezongen. WOW… zo veel talent in jou! Hoe ben je van mode naar muziek en uiteindelijk naar je eerste optreden gekomen?

Dat is echt waar! Ik zing al sinds ik kon praten, dus muziek kwam eigenlijk eerst! Het feit dat ik een album heb kunnen opnemen, is te danken aan een paar gelukkige toevalligheden en leuke ontmoetingen in mijn leven, die er overigens nooit gekomen zouden zijn zonder de blog. Toen Lascana mijn eerste single koos voor hun tv-commercial, vroegen ze me direct of ik de Cool Man Contest met mijn liedje wilde openen. En ik zei ja, en plotseling stond ik voor mijn eerste voorstelling naast Ruth Moschner, die me veel succes wenste.

FIV: Ik hoop dat we niet minder van je zullen horen via joleena-fashion.com, ondanks je muziekcarrière? Hoe rijm je muziek met je modeblog?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Aangezien ik toch al bezig ben met het ontwikkelen van een nieuw blogconcept, zal het modeblog ook wat meer muzikale inhoud krijgen. En ik hoop dat voor mijn lezers, muziek net zo’n interessant gebied is als mode. Voor mij staan de twee gebieden op gelijke voet en ik combineer ze graag.

Hamburg – een parel

FIV: Hamburg, een parel! Ja, maar wat maakt Hamburg speciaal voor jou als modeliefhebber en schepper?

Ik ben zo verliefd op Hamburg, deze stad vervult elke inspiratiebehoefte. We hebben veel verschillende buurten en elke buurt lijkt wel zijn eigen kleine stad met speciale kenmerken. Mijn favoriete plekken om rond te hangen zijn de Elbe, de Alster of mijn favoriete hotspots in Schanze, Eimsbüttel of Eppendorf. Het enige wat mij, als hoedenliefhebber, stoort is de constante noordenwind.

FIV: Hoe is de Hamburgse modewereld? Hoe ziet de typische Hamburgse stijl eruit?

De nabijheid van het noorden is ook wat Hamburg stijl maakt. We hebben minder Berlijnse/90s looks en meer Scandinavische designlabels. De Hamburgse stijl is elegant, chic maar comfortabel.

FIV: Waarom is Hamburg een modestad voor u?

Hamburg als poort naar de wereld (zoals de Hamburgers zichzelf graag aanprijzen) met zijn grote haven en de nabijheid van het water is misschien precies wat het zo bijzonder maakt; hier wordt niet lang gepraat. De mode hier moet de koele briesjes verdragen en de regendagen doorstaan. Ik hou van de rustige nuchterheid van Hamburgers.

Joleena: “Mode als uiting van karakter”.

FIV: Wat wil je uitstralen op je modeblog?

Dat mode niet alleen aan de oppervlakte komt, maar dat we het gebruiken als een element om ons karakter uit te drukken. “Kleren maken de man.” – wij beslissen wie we willen zijn en dat is hoe we ons kleden. Bovenal wil ik laten zien dat we allemaal dezelfde lotsbestemmingen en gedachten hebben, ik deel mijn wereld zonder me te schamen omdat ik weet dat elke vrouw daarbuiten soortgelijke gevoelens en gedachten heeft.

FIV: Wat vind je het leukste aan je werk als blogger?

Het feit dat ik zoveel mag meemaken maakt me echt gelukkig. Niet alleen heb ik door het bloggen veel geweldige mensen ontmoet, ik heb ook kunnen deelnemen aan geweldige evenementen en kansen, en wat me het gelukkigst van allemaal maakt: ik heb ook uitdagingen en overwinningen behaald die me in staat hebben gesteld om verder te groeien dan mezelf. Ik kijk terug op een zeer opwindende tijd.

FIV: Wat zijn de Hamburgse “hot spots” als modeslachtoffer?

Mijn shoppingtrip begint niet in de Mönckebergstraße maar in Hohe Bleichen, waar & other Stories, H&M Trend, Zara Home en COS te vinden zijn. Ik ga ook graag naar American Apparell en Urban Outfitters op Gänsemarkt. Intussen koop ik ook graag mooie sportkleren omdat het me ertoe aanzet “professioneel” gekleed te gaan sporten. Dat doe ik graag bij Stadium, onze nieuwe Zweedse export. Tegenover Monki en Weekday, trouwens. Ik ben ook dol op de boetieks en winkels in Schanze: Kauf dich glücklich, Lille/Stor of Frida. Als je ook geïnteresseerd bent in interieur design: Wohngeschwister op de Großneumarkt of Mini Market in Schanze zijn echte aanraders.

Joleena op Stijl & Inspiratie

FIV: Hoe inspireert Hamburg u als stad en in uw uiterlijk?

Hamburg dwingt me bepaalde looks te dragen, omdat de temperatuur hier soms wel 20 graden kan schommelen. s Morgens “zomaar” een jurk aantrekken omdat het weerbericht 30 graden voorspelt, is gevaarlijk. Je moet altijd een vest of een paraplu meenemen. Cape, waterdichte schoenen en sjaal behoren tot de basisuitrusting.

FIV: Hoe zou u uw stijl omschrijven?

Op dit moment ben ik meer rock-chic, als dat het woord is. Ik hou van stijlbreuken; zoals chique met sportkleding of een gezellige trui met gescheurde jeans of lichtroze met een leren jack.

FIV: Wat is je absolute styling tip?

Al jaren in en uit, maar DEFINITIEEL en onvermijdelijk terug deze winter: over-the-knee laarzen.

FIV: Lieve Vanessa Joleena, hartelijk dank voor het interview!

Meer informatie over Blogger Vanessa Joleena:

www.joleena-fashion.com