Kindermodellen! Interview met model agent Ellen van Keolas Kids

Klein, schattig, levendig! Kindermodellen zijn iets heel bijzonders en de kers op de taart van elke reclamecampagne. Na ontmoetingen met modellen als Angelina Kirsch, Shermine Shahrivar en Alessandra Ambrosio, wilden wij vandaag meer te weten komen over de kleinste modellen. Want voor kindermodellen is het kiezen van het perfecte bureau heel belangrijk!

Hey Ellen! Met Keolas Kids help je jonge kindermodellen geboekt te worden voor fotoshoots, reclamecampagnes en commercials. Vertel eens, hoe ben je erbij gekomen om een modellenbureau voor kinderen te beginnen?

Ellen: Ik was 15 toen ik voor het eerst voor de camera stond van een professionele commerciële fotograaf voor een grote klant. Ik hield van dat werk en doe het nog steeds. Elke fotoklus was spannend op een nieuwe manier. Desondanks leidde mijn pad, na het voltooien van mijn handelsstudies, mij eerst naar de verkoopafdeling van een taalbedrijf. Misschien was het alleen om te bevestigen wat ik al wist: ‘Groundhog Day’ werkt niet voor mij.

Alles behalve het dagelijkse leven! 2014 Ellen richt haar kindermodellenbureau Keolas Kids op

Ellen: Ik wilde mijn eigen kleine agentschap beginnen. Het liefst in de branche die mij al van jongs af aan had geïnspireerd en waarin ik al lang thuis was. Bovendien werden kindermodellen steeds meer gevraagd in reclame en erkenden fabrikanten de grote waarde van kinderen in hun reclame, niet in het minst door de snelle groei van de sociale media. Ik kon niet ophouden met denken aan mijn begin en de passie voor het vak was iets wat ik zo graag aan kinderen wilde doorgeven. In mei 2014, heb ik “Keolas Kids Models” opgericht.

FIV: Zijn er verschillen met de modelwereld voor volwassenen? Welke vereisten moeten de kinderen meebrengen?

Ellen: De kinderen moeten plezier hebben! Dat is het belangrijkste. Het is niet goed voor de klant, de fotograaf, het agentschap en zeker niet voor de kinderen als zij moeite moeten doen om naar een fotoshoot te komen. Het zijn tenslotte geen kleine volwassenen, maar kinderen! Kinderen tussen 0 en 16 jaar kunnen zich bij ons aanmelden. Wij kunnen ze dan plaatsen tot ze er als volwassenen uitzien, waarna wij met genoegen een of twee “verdere” instanties zullen aanbevelen.

De ouders moeten ook aan bepaalde criteria voldoen, zoals betrouwbaarheid en de flexibiliteit om hun kinderen door de week naar sportevenementen te vergezellen. Bovendien zien wij niet graag dat ouders de indruk wekken dat zij met hun kinderen geld willen verdienen of dat zij de modellencarrière van hun kleintjes zien als zelfontplooiing. Verder zijn kinderen van alle huidskleuren en haarkleuren welkom, met of zonder sproeten, met grote of kleine oren.

Wij casten in de regio’s Düsseldorf, Hamburg, Berlijn en München en zijn altijd blij om bijzonder nieuw talent te verwelkomen.

FIV: Zoals in de eerste vraag al is gezegd, plaatst u kinderen voor shoots en meer. Kortom, wat voor soort werk doen de kinderen meestal?

Ellen: Onze banen en cliënten zijn zeer divers. Van fotoshoots tot commercials en van filmopnames tot modeshows, we doen het allemaal. Natuurlijk zijn grote modespreads in tijdschriften als “Marie Claire Enfants” of “Kids Wear Magazine” bijzonder leuk. Hier krijgen de kinderen prachtig materiaal om hun sed-kaarten te verbeteren en zo meer jobs te krijgen.

Filmopnames worden ook steeds interessanter voor ons en de kinderen, aangezien de acteerinteresse & het acteertalent bij veel kinderen vrij uitgesproken is. Hoe vaak een kind een baan krijgt, is even verschillend als bij volwassenen … sommigen werken meer, anderen minder.

Castings voor kindermodellen in Düsseldorf, Hamburg, Berlijn en München

FIV: Hebben de kinderen na de casting een garantie op een baan?

Ellen: Nee! Natuurlijk is het de taak van het agentschap om hun kinderen te promoten, wat betekent dat er regelmatig nieuw fotomateriaal van hen wordt gemaakt, dat de cliënten op de hoogte worden gehouden wanneer de kinderen veranderen en dat de kinderen worden voorgesteld voor aanvragen. Dit is echter nog geen garantie dat de kinderen bij ons opdrachten zullen krijgen. Soms duurt het een tijdje voor je de eerste baan krijgt, maar soms gaat het ook heel snel. Het hangt er allemaal vanaf welke klant welk kind zoekt voor zijn nieuwe campagne en uiteindelijk kiest. Als bureau beslissen wij wie wij voor een opdracht voorstellen, maar meestal hebben wij geen invloed op de uiteindelijke beslissing van de klant.

FIV: Er zijn altijd vooroordelen tegen modellen, zoals het klassieke “modellen zijn te dun! Bent u ooit geconfronteerd met dergelijke vooroordelen op uw vakgebied?

Ellen: Het vooroordeel dat “modellen te dun zijn” kan bij voorbaat met een gerust geweten van tafel worden geveegd. Bij kinderen gaat het niet om hun figuur, maar om het feit dat ze zijn wie ze zijn – kinderen! Gezonde voeding is altijd belangrijk, of het nu voor de groten is of voor de kleintjes.

Als we het hebben over een ander vooroordeel, zoals de overgemotiveerde schoonheidsverzorgster-mama’s uit de VS, dan kan ik alleen maar zeggen: Tot nu toe heb ik veel geluk gehad! Natuurlijk zijn er altijd “zwarte schapen” onder de ouders die de modelbouwactiviteiten van hun kinderen een beetje te serieus nemen, maar wij brengen hen snel weer met beide benen op de grond. Sommige dingen zijn gewoon niet hetzelfde als bij volwassenen. Tijdens het eerste gesprek en bij het maken van de sed-kaart kijken we heel goed naar de kinderen om uit te vinden of modellenwerk echt iets voor hen is. Meestal lukt dat, maar met kleintjes heb je nooit de garantie dat ze geen slechte dag hebben en liever in mama’s armen liggen te kroelen. Daarom, beste klanten: wij raden altijd aan een reservekind te boeken, voor het geval dat.

FIV: Je hebt in 2014 je kindermodellenbureau opgericht. Na de eerste twee jaar in de industrie, waar zie je je modellenbureau over 5 jaar?

Ellen: Over 5 jaar zie ik Keolas Kids Models als een vast instituut onder de kindermodellenbureaus in Duitsland en ik kan mij de markt niet meer zonder haar voorstellen. Naast de vestigingen in Düsseldorf, Hamburg, Berlijn en München, die momenteel worden opgezet, zou ik ook in andere Europese landen vestigingen willen openen. Ik zou me Keola’s Kids in Amsterdam of Parijs heel goed kunnen voorstellen. Bovendien komt er hoogstwaarschijnlijk een uitbreiding van de kaartenbak, waar ik erg naar uitkijk … Het blijft spannend!

FIV: Dank u voor uw verhaal en uw antwoorden!

 

Keolas Kids staat ook in de top ranking voor kindermodellenbureaus! Ontdek hier meer over Keolas Kids: