Plus-size model Angelina Kirsch – inspiratie voor vrouwen met rondingen

Model Angelina Kirsch – een jonge vrouw die haar rondingen tot in de perfectie laat zien. Zij is een van de succesvolle plus-size modellen in Duitsland. Haar missie: de schoonheid van rondingen dichter bij de vrouwen van deze wereld brengen. Of het nu in Milaan, Madrid of Londen was – de zelfverzekerde 26-jarige heeft al voor verschillende ontwerpers over de catwalk gelopen of voor de camera’s van beroemde fotografen geposeerd. Ik sprak met Angelina over haar ervaringen als plus-size model en de ontwikkeling van de modellenwereld.

Het interview met de man die ze ontdekte is hier te vinden . Plaats Modellen eigenaar Yannis

Nieuw! Angelina Kirsch als jurylid bij Curvy Supermodel op RTL2

Angelina Kirsch – Met haar uiterlijk is ze een inspiratie voor vrouwen

FIV: Modellen met grotere maten worden steeds meer gevraagd – je hebt veel succes gehad, je hebt op de catwalk gelopen in Milaan en Madrid, je hebt shoots gehad in Barcelona en Londen. Hoe trots ben je als plus-size model? Zie je jezelf als een rolmodel voor jonge vrouwen?

Ik ben natuurlijk heel blij dat ik deze kans heb gekregen en dat ik een inspiratie en motivatie kan zijn voor de meisjes en vrouwen die er zijn om van hun lichaam te houden en het te accepteren, met rondingen en zoals het is. Ik denk dat ik kan helpen om het schoonheidsideaal op een gezonder en realistischer spoor te brengen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

FIV: In hoeverre verandert volgens u de plus-size trend de modewereld en het beeld van de vrouw?

Ik denk dat veel vrouwen opgelucht ademhalen en blij zijn dat zij nu “officieel” kunnen zijn wie zij zijn en dit ook modieus kunnen benadrukken. Omdat de gemiddelde maat van vrouwen in Duitsland 40/42 of groter is. En nu hebben de labels en ontwerpers dit ook begrepen en ontwerpen ze meer en meer geweldige mode voor geweldige vrouwen.

FIV: De ontwikkeling van de modellenwereld, wat betreft plus-size modellen, gaat snel. Waar zie je de modewereld over 3 jaar? Denk je dat plus-size ook de overhand zal krijgen in de toekomst? Wat moet er volgens u nog veranderen?

Ik zou graag zien dat deze trend aanslaat en dat ronde modellen een vaste plaats krijgen in de industrie. Momenteel worden curvies meestal getoond als seksbommen, wat zeker veel doet voor het gevoel van eigenwaarde van vrouwen, maar ik denk dat meer modieuze shots ook goed gedaan kunnen en moeten worden met curvy modellen, zodat dit segment steviger in de mode-industrie kan worden verankerd en natuurlijker wordt. Maar ik denk dat het mogelijk is. Een blik over de plas toont aan dat Amerika al een grote stap in die richting heeft gezet. Er zijn daar al een paar plus-size supermodellen. Ik zou graag hetzelfde zien in Duitsland.

 

angelina-kirsch-female-plussize-model-(7)

angelina-kirsch-female-plussize-model-(3)

Krediet: PLACE Modellen

 

Angelina Kirsch: “Een model moet geduld hebben”.

FIV: Hoe ben je bij het modellenwerk gekomen? Waar ben je ontdekt?

Net als in een sprookje werd ik tijdens een vakantie in Rome benaderd door Jan-Eric Lütjen, het hoofd van het agentschap PLACE Models in Hamburg. Aanvankelijk wilde ik niet met hem werken omdat ik dacht dat hij mij een baan als gewoon model zou aanbieden en daarvoor zou ik moeten afvallen. Maar omdat ik dat niet wilde, liet ik me pas heel laat door hem overhalen om naar het bureau te komen. Jan-Eric legde me alles uit en toen konden we beginnen.

FIV: Wat is tot nu toe uw interessantste baan geweest?

Oh, ik denk dat dat een moeilijke vraag is! Ik denk dat alle banen wel iets interessants hebben! Of het nu om een speciaal label gaat, zoals H&M of C&A bijvoorbeeld, of om een opdracht met een bijzondere uitdaging, zoals reclameshoots of modeshows of zelfs catalogusshoots. Ik vind deze baan in het algemeen erg interessant en opwindend, omdat er altijd nieuwe taken op je wachten.

FIV: Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Ik sta meestal vroeg op in de ochtend. Als ik een baan heb, kan ik ontspannen beginnen, want ik hoef mijn make-up of haar niet te doen… het wordt allemaal voor me gedaan. Dus ga ik eerst naar de set en naar de make-up. Daar laat ik me opmaken en dan kleed ik me om. En als ik helemaal gestyled en opgemaakt ben, ga ik naar de set en begint het werk. Wat veel mensen niet weten is dat een model veel geduld moet hebben, want een groot deel van het werk bestaat uit wachten. Wachten tot het licht is opgesteld of de achtergrond van de set, wachten tot de kleren zijn klaargelegd, worden aangetrokken. Wachten tot de fotograaf tijd heeft of gewoon tot alles klaar is. Maar dat is oké, het hoort bij het werk.

FIV: Waar zie je jezelf in je carrière in de nabije en verre toekomst?

Oef, ik kan alleen maar hopen dat het voor mij net zo snel en succesvol zal gaan als tot nu toe! Ik hoop op mooie klussen, mooie locaties en leuke klanten en natuurlijk dat de belangstelling voor mij en de curvy modellen blijft bestaan en niet weer verdwijnt, zoals soms het geval is met trends. Zolang ik dit werk kan doen, ben ik blij en dankbaar voor elk werk dat ik krijg en mag doen.

FIV: Hoe reageren anderen, of het nu je familie, vrienden of zelfs vreemden zijn, op je carrière? Is de feedback positief of negatief?

De meeste mensen om mij heen zijn erg trots en vinden het geweldig dat ik deze kans krijg en dat ik hem zo goed benut. Tot nu toe is er in mijn vriendenkring slechts één persoon geweest bij wie ik echt afgunst heb gevoeld. Toen hoorde ik zinnen als: “Je bent niets bijzonders, ik heb nog nooit een dik supermodel gezien! Maar de overweldigende reacties zijn uiterst positief, want de vrouwen halen opgelucht adem en zijn blij dat deze trend groeit en de mannen zijn blij dat zij “echte” vrouwen te zien krijgen.

 

angelina-kirsch-female-plussize-model-(8)

Krediet: PLACE Modellen

Angelina over zelfvertrouwen en charisma

FIV: Wat moeten plus-size modellen in gedachten houden bij het stylen en kiezen van outfits? Wat staat bijzonder goed bij vrouwen met rondingen?

Het belangrijkste is dat je jezelf leuk vindt. Dat is het allerbelangrijkste. En als je nog steeds onzeker bent over je rondingen, kun je ze verbergen met bodyflatterende mode, en als je dapper wilt zijn en graag met je rondingen pronkt, kun je natuurlijk gaan voor strakkere pasvormen, zoals een kokerrok of een jumpsuit. Er zijn geen grenzen!

FIV: Wat is uw favoriete mode?

Ik hou zelf van mijn rondingen en ik hou van mode. Daarom probeer ik veel trends uit en style ze zo dat ze mijn rondingen mooi laten uitkomen. Ik hou van jurken en rokken en vooral nu in de zomer kan het een jumpsuit zijn. Ik hou ook van de gebroken jeans trend en ik ben verslaafd aan alle soorten jasjes… geen schoenen, maar jasjes! Ik hou ook van kortere stijlen die mijn strakke bips laten zien. Het is moeilijk voor mij om te beslissen, want ik hou van mode en vind dat je er zoveel mee kunt uitdrukken. En zo veelzijdig als ik ben, zo veelzijdig is ook de mode die ik draag.

 

angelina-kirsch-female-plussize-model-(14) angelina-kirsch-female-plussize-model-(15) angelina-kirsch-female-plussize-model-(16)

Krediet: PLACE Modellen

FIV: Hoe werkt het achter de schermen van een fotoshoot? Zijn er poses die bijzonder gunstig zijn voor vrouwen met rondingen? Zijn er verschillen in het poseren van maat nul modellen?

Als het op poseren aankomt, hebben modellen met rondingen in principe dezelfde catalogus van poses als modellen met maat nul. We moeten gewoon rekening houden met onze rondingen. Dat betekent dat als ik een opening tussen mijn benen wil creëren, ik ze wijder moet openen of steiler moet maken dan bij een dun model, maar ik hoef me niet te vervormen om scherpe rondingen tevoorschijn te toveren, want die zijn er al.

FIV: Als je een wens had, zou je je lichaam veranderen of voel je je 100% comfortabel in je vel? Is er iets dat je zou willen doorgeven aan jonge plus-size meisjes?

Ik voel me geweldig en wil niets aan mezelf veranderen. En dat is niet alleen iets wat ik zeg. Cliënten en vele anderen die mij zien merken dat. Dat maakt me authentiek en dat is de enige manier om het werk goed te doen. Als je je goed voelt in je eigen vel en denkt dat je mooi bent, dan straal je dat ook uit en dan zullen de foto’s geweldig zijn en zal de boodschap door iedereen positief worden ontvangen. Dit is trouwens ook mijn tip aan alle curvy vrouwen die nog onzeker zijn over hun rondingen: Als je je mooi voelt, dan straal je dat uit en dan zal iedereen die je ontmoet je ook mooi vinden!

FIV: Dank je voor het interview lieve Angelina!

angelina-kirsch-female-plussize-model-(6)

 

Angelina Kirsch – Het Interview: Nu ook afgedrukt in Fashion GUIDE Magazine

fashion-guide-magazin-fashion-interview-com-interview-band-mia-rock-plus-size-model-angelina-krisch2

Meer informatie over plus-size model Angelina Kirsch:

angelina.kirsch Instagram

Krediet: PLACE Modellen

Angelina Kirsch – Interview met agentschap en model booker Yannis Nicolaou

Yannis Nicolaou is een van de oprichters van het succesvolle modellenbureau Place Models in Hamburg. Als kind ontdekte hij zijn passie voor mode en fotografie. Hij ontdekte Angelina op straat in Rome. Toen ze met een vriend in een café zat, kwam Yannis bij haar zitten en vroeg Angelina of ze als model zou willen werken? In die tijd waren plus-size modellen nog zo nieuw – Angelina stond ook sceptisch tegenover het aanbod. Maar agentschapsbaas Yannis kreeg gelijk – vandaag is Angelina Kirsch een van de meest begeerde plus-size modellen in Europa. Lees hier het interview met modellenbaas Yannis van Place Models.

 

plus-size-model-angelina-kirsch-interview-fiv-fashion-mode-topmodel-ueber-sich

fotokrediet: PLAATS Modellen