Kapitaalinvestering designermode: schoenen, jassen en dure tassen

Designer mode als investering? Schoenen, jassen en dure tassen, de haute couture verovert niet alleen de metropolen van de wereld, maar ook steeds meer beleggers gaan voor designerstukken. Haute couture staat bovenaan de lijst in New York, Dubai maar ook in Beijing. De grootste luxemerken verdienen miljarden. Wij bekijken de populairste high fashion designers en potentiële beleggingsobjecten.

Terug naar het hoofdartikel over kapitaalinvesteringen.

Mode: voordelen, nadelen en risico

Ook voor designermode moeten we eerst de algemene parameters bekijken.

Het grote voordeel van designer mode: mode van designer labels kan door elke consument gemakkelijk en ongecompliceerd in een boetiek worden gekocht. Het wordt nog beter, wanneer het nodig is biedt het praktische voordelen voor de koper. Degenen die tassen & co. van Hermés, Prade, Versace & Co. kopen, richten zich echter minder op praktische voordelen dan op waardevermeerdering. Bovendien is de aankoop en het transport anoniem, er wordt geen koper geregistreerd.

Als u veel modeartikelen hebt, moet u de nodige opbergruimte hebben. Risico en rendement zijn gemiddeld tot hoog, voor de juiste stukken. Om het nog eens te benadrukken: Het risico is ook groot. Trends komen en gaan, modemerken zijn ook afhankelijk van meningen, tegenwoordig vooral van influencers.

Voordeel

  • Beschikbaarheid voor iedereen
  • Aankoop anonimiteit

Nadelen

  • Risico van waardeverlies als gevolg van trendverschuiving, nieuws of beïnvloeders
  • Opslagcapaciteiten

Top 10 Luxe Mode Merken

De Top 100-lijst van de World Luxury Association – pure luxe! Op Instagram, YouTube, TikTok & Co. zie je overal luxe reizen, dure handtassen, sportauto’s en exclusieve producten van juwelen tot make-up. Maar wie zijn de belangrijkste luxelabels? Wij hebben de toplijsten voor u onderzocht. Maar luxegoederen zijn niet alleen voor persoonlijk welzijn, kortom lifestyle. Dure producten worden ook gezien als een investering, bijvoorbeeld handtassen als een kapitaalinvestering. Wij hebben de belangrijkste merken ter wereld voor u! Deze merken beloven beleggingssucces op lange termijn: Top 10 luxe modemerken.

Mode merken

Hoe kleding haute couture werd

In 1857/8 opende de grondlegger van de haute couture Charles Frederick Worth het eerste modehuis. De Engelsman wilde alleen zijn beste stukken verkopen aan de top van het land. Hij had een grote invloed op de modeontwerpers na hem. Sindsdien is er echter enige tijd verstreken en de mode verandert voortdurend.

Er zijn talloze high fashion designers die verantwoordelijk zijn voor de ongelooflijke variatie op de catwalks en de voortdurende verandering. Ieder beïnvloedt of heeft op zijn eigen manier de modewereld beïnvloed.

Chanel

Coco Chanel betekent waarschijnlijk iets voor iedereen. Haar echte naam was eigenlijk Gabrielle Chanel. Zij was een van de meest invloedrijke modeontwerpsters van de 20e eeuw. Coco Chanel, die vanaf haar dertiende in een weeshuis opgroeide, putte ongelooflijk veel kracht uit haar verleden en bereikte de top van de mode- en schoonheidswereld. Haar sterrenbeeld is Leeuw, wat ook haar vechtlust zou kunnen verklaren.

  • Lees hier meer over Chanel

Het Icoon: Coco Chanel

Gabrielle Coco Chanel, opgegroeid als een verdrietig kind in een weeshuis, stierf als een legende. Geboren in Saumur/Frankrijk in 1983, maakte zij 30 jaar later naam in de mode-industrie. Haar specialiteit: ongewoon functionele, casual en toch vrouwelijk elegante damesmode.

Tip! Van Coco Chanel tot Karl Lagerfeld: de beste modecitaten

Virginie Viard neemt Chanel over

Chanel werd de afgelopen decennia gedomineerd door Karl Lagerfeld, maar nu neemt zijn rechterhand Virginie Viard de creatieve leiding van het Chanel modehuis over. Of zij in de grote voetsporen van Lagerfeld kan treden valt nog te bezien. De twee hebben de afgelopen 30 jaar nauw samengewerkt en Karl zelf beschrijft haar als de belangrijkste persoon in het atelier. Karl was de enige persoon die Viard bij zijn voornaam noemde.

Versace

Versace is een jong luxelabel dat tot op de dag van vandaag in familiehanden is. Naast zijn exclusieve collecties is het merk ook bekend geworden om zijn turbulente familieleven, dat gepaard ging met een aantal schandalen.

Het begon allemaal in Florence in 1976, toen Gianni Versace werd ontdekt en gesteund door een textielhandelaar in Florence. Gianni was tot dan toe een onbekende in de modewereld, hoewel hij al eerder voor andere merken had ontworpen. Na zijn eerste show waren de meningen verdeeld. Er waren veel critici die zijn werk obsceen noemden.

Calvin Klein. #Ck

Calvin Richard Klein is een Amerikaanse modeontwerper die in 1942 in New York City is geboren. Hij studeerde af in modeontwerp in 1963. Calvin werkte daarna voor modehuizen tot hij uiteindelijk zijn eigen collecties lanceerde. Calvin Klein overtuigt met eenvoudige, tijdloze ontwerpen en inspireert modeliefhebbers keer op keer.

Yves Saint Laurant

Achter het wereldberoemde merk Yves Saint Laurent, of kortweg YSL, gaat veel meer schuil dan een bedrijf dat prachtige tassen, zonnebrillen, T-shirts, lippenstiften, make-up en parfum op de markt brengt. De Fransman Yves Saint Laurent (1936-2008) werd in de jaren vijftig al beschouwd als een van de meest getalenteerde jonge ontwerpers. Aanvankelijk bekend als de rechterhand van modeontwerper Christian Dior, slaagde Yves er na de dood van Dior (1957) in om zijn eigen naam bekend te maken als een van de meest gerenommeerde modemerken ter wereld.

Christian Dior

Christian Dior was een van de belangrijkste modeontwerpers van de 20e eeuw. Hij stichtte zelfs zijn eigen modehuis in Frankrijk. Niet alleen bracht hij een revolutie teweeg in de mode van het midden van de 20e eeuw, ook vandaag nog worden haute couture collecties onder zijn naam gepresenteerd. Op zijn herfst-winter haute couture modeshow zag men de meest verschillend gesneden jurken, broekpakken en rokken. Meestal zijn de stukken eenvoudig gehouden in één kleur, maar toch worden ze iets heel bijzonders door speciale snitten en vormen.

Jean Paul Gaultier

Speels, vulgair en extrovert – Jean Paul Gaultier heeft de meest buitenissige looks voor modeliefhebbers. Als ontwerper haalt hij de krantenkoppen met de nieuwste trends, verkoopt hij zijn parfums wereldwijd en demonstreert hij niet alleen zijn nieuwste collecties tijdens shows, maar organiseert hij ook een soort musical voor zijn filosofie van de mode.

Michael Kors

Michael Kors staat al heel lang aan de top van de haute couture. Iedereen wil het. De Michael Kors tas. Het is er in alle kleuren. Je kunt ze supergoed combineren omdat ze heel vaak één kleur hebben en toch gemaakt zijn en er heel hoogwaardig uitzien.

Philipp Plein

De Duitse modeontwerper Philipp Plein is altijd creatief geweest. De 40-jarige stelde zijn eerste tassen en accessoires samen uit restjes exotisch leer. De Philipp Plein jeans zijn bijzonder beroemd. Iedereen wil ze, ze zijn verkrijgbaar voor vrouwen en mannen in alle verschillende kleuren, vormen en maten. Maar niet iedereen kan zich zo’n dure designerjeans veroorloven, dus is er een designer outlet op slechts 30 minuten van Düsseldorf, waar u ook een winkel van Philipp Plein kunt vinden, naast andere grote haute couture-merken. Als je in het weekend wat tijd en geld hebt, moet je er zeker heen gaan.

Julien Fournie

Elegantie, innovatie en sublimator van de vrouw- Julien Fournie heeft de meest ongewone looks voor modefans. Als ontwerper haalt hij de krantenkoppen met de nieuwste trends, verkoopt hij zijn kleding over de hele wereld en presenteert hij zijn nieuwste collecties op modeshows over de hele wereld.

Haute Couture en Prêt-à-porter

Haute couture en prêt-à-porter, wat is het verschil?

Prêt-à-porter – Zara, H&M, New Yorker, Vero Moda

Prêt-à-porter, wat ook “confectiekleding” betekent, verwijst naar kleding die in de winkel kan worden gekocht, die in alle maten beschikbaar is en waarbij ook de kosten binnen redelijke grenzen blijven. Prêt-á-porter wordt dus niet op maat gemaakt, maar is in principe klaar voor elke mogelijke koper.

Omdat je niet altijd veel geld kunt uitgeven aan een basic overhemd, ga je voor alledaagse kleding meestal naar winkels als Zara, H&M of Vero Moda. Deze modeketens bieden kleding aan die overeenkomt met de mode, geproduceerd in grote hoeveelheden en in alle mogelijke maten. Zonder dergelijke modeketens zou de gemiddelde persoon waarschijnlijk slechts een kwart van de kleding hebben die hij momenteel in zijn kleerkast heeft. Als u meer wilt weten over prêt-à-porter mode, lees dan mijn extra artikel hierover: Prêt-à-porter.

Haute Couture – Gucci, Prada, Louis Vuitton, Calvin Klein

Laat je haute couture over aan de zeer rijken? Nooit. Alleen al het kijken naar de modellen op een modeweek die de nieuwste collecties presenteren, ook al is het maar een video-opname, is een geweldig iets. Mode is iets heel gevarieerds en opwindends.

Of het nu om haute couture of prêt-à-porter gaat, één ding is zeker: we kunnen geen van beide missen.