Modeontwerper Stefan Eckert

Stefan Eckert is een succesvolle modeontwerper uit Hamburg. Door zijn creativiteit en zakelijke vaardigheden wist hij zijn passie om te zetten in een baan. Hij studeerde aan gerenommeerde modeopleidingen en werkte voor prestigieuze ontwerpers voordat hij zijn eigen label oprichtte. Zijn winkel is gevestigd in de mooie stad aan de Elbe. Ik sprak met de fascinerende ontwerper over zijn creaties, zijn succes en de flair van Hamburg.

Stefan’s succes: creativiteit en winstgevendheid

FIV: Stefan, je hebt het ver geschopt in de mode-industrie! Waar ben je bijzonder trots op?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Ik denk dat ik uit mijn passie een winstgevend en stabiel bedrijf heb weten op te bouwen. Een evenwicht vinden tussen creativiteit en rentabiliteit is een grote uitdaging, vooral in de mode-industrie.

FIV: Hoe zou u uw eigen modestijl omschrijven?

Heel ongecompliceerd. Meestal leren jasje uit mijn atelier met jeans en hemd en Santoni schoenen.

FIV: Wat betekent mode voor jou?

Helaas heb ik zelf maar een zeer beperkt muzikaal talent. Mode is daarom altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn communicatie om mijn gevoelens en stemmingen uit te drukken.

Stefan Eckert over zijn collecties

FIV: Wat is er zo bijzonder aan uw modecollecties?

Ik zou zeggen dat wat speciaal is aan mijn stukken in het algemeen de waarde is. Ik hou van het idee om waarden te creëren die blijven. Daarom hou ik ook zo van mijn leren jassen, bijvoorbeeld. Ze zijn gemaakt van het fijnste lamsvel en zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan.

FIV: Wat wil je overbrengen met je creaties?

Dat het de moeite waard is om te investeren in mooie en waardevolle dingen. Ik begrijp die koopjescultuur niet, waarbij mensen zoveel mogelijk dingen kopen waarvan ze al weten dat het troep is.

Stefan: Hamburg is traditioneel!

FIV: Uw winkel is gevestigd in de mooie stad Hamburg. Hoe verbindt u Hamburg met mode? Wat maakt Hamburg tot een modestad?

In Hamburg gaat het niet in de eerste plaats om mode, maar om stijl, waarde en duurzaamheid.

Mensen geven hun geld graag uit aan dingen die de moeite waard zijn en die zowel qua ontwerp als kwaliteit langer dan 1 à 2 seizoenen overtuigen.

FIV: Wat vindt u van de stijl en flair van de mensen in Hamburg?

Hamburg is een zeer waardegerichte en traditionele stad. Wat je hier hebt opgebouwd, zal niet worden weggespoeld door de volgende hype. De mensen zijn open en ontspannen, en de Hamburgse stijl is navenant ongeagiteerd. Van buitenaf lijkt alles misschien wat conservatiever, maar bij nader inzien is dat meestal heel anders.

Stefan Eckert over zijn inspiraties

FIV: Wat inspireert u persoonlijk en als ontwerper?

Ik heb altijd muziek nodig om in contact te komen met mijn werk en om beelden te genereren die ik later verwerk. Natuurlijk komt mijn persoonlijke stemming hier sterk in tot uiting.

FIV: Heb je een voorbeeld in mode?

Alexander McQueen heeft me erg geïnspireerd tijdens mijn opleiding als kleermaker. Het was voor mij een grote eer om later in zijn studio te werken. Die tijd motiveerde me om mijn eigen weg te blijven gaan.

FIV: Waar kunnen we in de toekomst naar uitkijken in jouw mode?

In het najaar zal ik mijn eerste kleine mannencollectie lanceren, bestaande uit leren jacks en kasjmier/wollen jassen. Voor de dames zullen er prachtige nieuwe tassen zijn, net op tijd voor de kerstperiode.

FIV: Stefan, hartelijk dank voor het interview!

Meer informatie over Stefan Eckert:

www.stefaneckertdesign.com