Fiscale tips en trucs boek: belasting besparen – Aanbevelingen

Belastingtips en -trucs – Bijna iedereen weet dat er een moment in het jaar komt waarop de belastingaangifte moet worden ingediend. Voor velen is dit nog steeds een vermoeiend onderwerp, maar dat hoeft het niet te zijn! Met de juiste belastingaangifte en de juiste tips kunt u vaak veel geld terugkrijgen. Wij hebben de belangrijkste en spannendste tips en trucs voor u op een rijtje gezet, zodat ook u geld kunt besparen en in de toekomst kunt uitkijken naar uw volgende belastingaanslag! Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp belastingtips en trucs, dan is het onderwerp boekentips over de grondbeginselen van belastingboeken misschien ook relevant voor u.

Belastingtips en belastingtrucs

Voor gezinnen, studenten, werknemers en zelfstandigen – belastingtips leveren u veel op. Alleen al het indienen van uw belastingaangifte levert u gemiddeld 1.027 euro op. Met een beetje oefening kunt u de belastingaangifte zelf in één dag doen. Een goed uurloon, is het niet? Als u de grondbeginselen kent, zal uw privé-vermogen als werknemer en vooral als ondernemer toenemen.

Voor velen is de wereld van de belastingen een doolhof van termen en uitdrukkingen die niemand lijkt te begrijpen. Maar het is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Wij werpen licht op de duisternis en laten u zien hoe u veel geld kunt besparen op uw volgende belastingaangifte, zelfs zonder veel kennis van zaken.

Als u online tips zoekt, kunnen wij u Lukinski.de aanbevelen. Hier vindt u alles. Van de basis: Inzicht in belastingen, tot vastgoed als investering door verhuur, tot belasting besparen met vastgoed (extern). Allemaal gratis van de experts.

Tip! Overzicht belastingen XXL

Belastingen zijn vaak een heikel punt, vooral in Duitsland. Loonbelasting, belasting over de toegevoegde waarde, belasting op de overdracht van onroerend goed en nog veel meer: het is niet gemakkelijk om alles bij te houden. Maar als u niet geïnteresseerd bent in het inhuren van een belastingadviseur, die vrij duur kan zijn, moet u zich verdiepen in het onderwerp belastingen. Wij willen u daarbij helpen! Hier vindt u een overzicht van gidsen, boeken en video’s over het onderwerp belastingen. Of u nu kennismaakt met de verschillende soorten Duitse belastingen of een video bekijkt over het onderwerp belastingaangifte, al uw vragen over Duitse belastingen worden hier beantwoord.

Vind een belastingadviseur: bij u in de buurt

Bent u nog op zoek naar de juiste belastingadviseur in uw regio? Kijk dan eens naar onze lijsten: Wij hebben voor u de best beoordeelde belastingadviseurs samengesteld voor bijna elke stad in Duitsland, waar u altijd goed advies zou moeten krijgen. Meer informatie over belastingadviseurs in uw regio vindt u hier.

Belastingtips voor startende en jonge ondernemers

Beoordeling: 4.5 / 5.0 (115 beoordelingen)

De belastingklassieker voor startende en jonge ondernemers is al aan zijn vijfde editie toe. Sinds 2012 heeft het meer dan tienduizend lezers geïnspireerd! 96% van alle starters en jonge ondernemers geven regelmatig goed geld weg aan de belastingdienst! Gebrek aan kennis, gebrek aan belangstelling of zelfs angst voor het onderwerp belastingen zijn slechts enkele redenen waarom ondernemers van jaar tot jaar duizenden euro’s verbranden! Hoe zou u het vinden om een gids in handen te hebben die u helpt om gemakkelijk en snel belastingen te besparen en meer kostbare tijd te winnen voor uw kernactiviteiten? Een gids die…

 • Die vrij is van juridisch jargon. Waarmee u fiscale kennis kunt opbouwen zonder paragrafen en wetsteksten te hoeven lezen.
 • Die de droge stof met een “snuifje humor” presenteert, zodat zelfs belastingleken gemakkelijk toegang tot het onderwerp vinden.
 • Die in plaats van grijze theorie een veelheid aan praktische tips geeft.
 • Het beantwoordt 90% van de typische belastingvragen omdat honderden jonge ondernemers hebben meegewerkt aan de totstandkoming ervan.
 • Die al meer dan Tienduizenden zelfstandigen helpt belasting te besparen.
 • Kopen bij Amazon

Konz: 1000 legale belastingtrucs

Beoordeling: 4.4 van 5.0 (172 beoordelingen)

Conc. 1000 volkomen legale belastingtrucs – het standaardwerk onder de belastinggidsen en de garantie voor de hoogste belastingteruggaven door de belastingdienst.
De geheel herziene editie bevat tal van nieuwe tips en trucs voor de belastingaangifte 2019. Met de herziene Konz haalt u de fiscale kennis in huis die u meer geld oplevert bij uw belastingaangifte, geheel in lijn met het motto: Meer kennis. Meer geld. Belastingaangifte wordt gemakkelijk gemaakt met dit boek, zodat u geld en zenuwen kunt besparen bij uw komende belastingaangifte.

Fiscale kennis om te gaan: spoedcursus belastingen

Beoordeling: 4.4 van 5.0 (110 beoordelingen)

In deze spoedcursus leert u alles wat u nodig hebt – ook zonder voorkennis – om ervoor te zorgen dat geen van uw zuurverdiende euro’s per ongeluk naar de belastingdienst gaat. Je zult alles leren wat je moet weten over:

 • Resultatenrekening
 • Belasting over de toegevoegde waarde (met inbegrip van de regelgeving voor kleine ondernemingen)
 • Handelsbelasting
 • Inkomstenbelasting

U leert hoe u zakelijke uitgaven (bv. bedrijfswagens, werkkamers, ontspanning, reiskosten, geschenken) van uw belastingen kunt aftrekken. In plaats van grijze theorie en juridisch jargon krijgt u de nodige basiskennis op een gemakkelijk te begrijpen en praktische manier gepresenteerd; inclusief belastingbesparing en juridische belastingtrucs. Voer een belastingtip in of bespaar een kwartier op het honorarium van een belastingconsulent – en dit belastingbesparende boek heeft zichzelf al terugbetaald. Trouwens, u kunt de aankoopprijs aftrekken van uw belastingen. De belastingdienst participeert dus in uw investering met een belastingbesparing.

Met de juiste belastingstrategie naar rijkdom en voorspoed

Beoordeling: 4.2 van 5.0 (12 beoordelingen)

Waarom betalen rijke mensen en grote bedrijven zo weinig belastingen en heffingen? En waarom int de fiscus zoveel van mensen met een modaal inkomen? Het antwoord is: de “groten” regelen zelf hun belastingen en de “kleinen” wordt niet eens gevraagd. Dit boek maakt gebruik van de “3-pijler-strategie” om te laten zien hoe zelfs modale verdieners hun persoonlijke belastingdruk duurzaam kunnen verlagen. Daarnaast zijn er tips over het beleggen van geld en het beschermen van vermogen.

Fiscaal lexicon van de grondbeginselen

Beoordeling: 4.0 van 5.0 (123 beoordelingen)

Dit ongeëvenaarde belastingwoordenboek is het eerste in zijn soort en is speciaal ontworpen om beginners te helpen alles over belastingen te begrijpen.
Deze fiscale encyclopedie van de grondbeginselen dringt op een eenvoudige manier door tot de kern van moeilijke vakkennis. Met behulp van goede uitleg en praktische voorbeelden geeft het u een (relatief) gemakkelijke inleiding in de complexe wereld van de belastingen.

Voor wie is deze belasting encyclopedie van de grondbeginselen?

 • Voor beginners en gevorderden die meer willen weten over het belastingstelsel
 • Voor mensen die eindelijk een duidelijk beeld willen hebben als het om belastingen gaat
 • Voor mensen die hun persoonlijke financiën en fiscale regelingen willen optimaliseren

Als speciale bonus ontvangt u een extra werkboek bij dit boek. Het werkboek is bedoeld om u te helpen meteen aan de slag te gaan en de fiscale basisbegrippen zo goed mogelijk te oefenen en te begrijpen, zodat u er later voor uzelf (en voor uw onderneming) profijt van kunt trekken.

Belasting voor ondernemers, zelfstandigen en startende ondernemers

Beoordeling: 3.9 van 5.0 (4 beoordelingen)

Met deze professionele tips kunnen ondernemingen en zelfstandigen hun belastingschuld tot een minimum beperken:

De beproefde gids geeft een deskundig antwoord op alle fiscale vragen, ongeacht of het gaat om particuliere of vennootschapsbelastingaangiften. In het uitgebreide, overzichtelijke encyclopediegedeelte worden de belangrijkste trefwoorden van A tot Z op een beknopte en begrijpelijke manier uitgelegd. Het boek biedt actuele fiscale kennis en gedetailleerde informatie over alle belastingformulieren en bijlagen. De grote eindafrekening geeft ondernemers en zelfstandigen de kans om hun belastingbesparingspotentieel ten volle te benutten.

 • De overzichtelijke gids voor de particuliere en zakelijke belastingaangifte 2019
 • Snel overzicht van wijzigingen in formulieren en wetten en hulp bij het invullen van officiële belastingformulieren
 • Het fiscaal lexicon: gemakkelijk op te zoeken – alle trefwoorden worden kort en begrijpelijk uitgelegd. Met aandacht voor afschrijvingen, werkkamers, bedrijfswagens, elektromobiliteit en omzetbelasting.
 • Extra: Laatste check – de beste tips voor belastingbesparing op de inkomstenbelasting op een rijtje
 • Kopen bij Amazon

De belastingbijbel voor beleggers: belasting besparen

Beoordeling: 4.5 van 5.0 (15 beoordelingen)

Er zijn mensen die hun geld verdienen met lichamelijke of geestelijke arbeid en er zijn mensen die geld voor zich laten werken. Maar zelfs hardwerkende mensen kunnen geleidelijk grotere en grotere investeerders worden. Dat is slim, want door geld of investeringen voor je te laten werken, creëer je vrijheid in de vorm van tijd.

Het leven van een belegger is echter niet zo eenvoudig. Een belegger moet lucratieve beleggingsmogelijkheden vinden en risico’s nemen met zijn beleggingen. Hij moet goed op de hoogte zijn van de verschillende beleggingsmogelijkheden en de voor hem beste oplossing kiezen. Hoe hij zijn investering kiest, hangt af van veel verschillende factoren: Het geïnvesteerde kapitaal, het risico, de rendementskansen, de beleggingshorizon (tijd), de kennis van deskundigen, de kosten en, uiteraard, de belastingen.

Verwante links over het onderwerp belastingen

Bent u geïnteresseerd in alles wat met onroerend goed en belastingen te maken heeft? U bezit al een eigendom of u wilt er een kopen, maar u weet niet hoe u het moet financieren? Hier vindt u meer tips, trucs en boekaanbevelingen over het onderwerp onroerend goed en belastingen.

Belastingen voor onroerend goed/huiseigendom

Belastingen op het gebied van onroerend goed/woningbezit: Voor beginners is de wereld van de belastingen al behoorlijk verwarrend, maar om dit alles te combineren met de wereld van het onroerend goed is een heel eigen wereldje. Wij willen het voor u gemakkelijker maken om aan de slag te gaan met de beste aanbevelingen en tips van de profs. Onze boekentips leiden u door de hele wereld van onroerend goed en belastingen en helpen u de basisbeginselen te leren, gidsen voor particuliere beleggers en bespaartips.

Belastingaangifte

Waarom, waarom, waarom zijn belastingaangiften zo belangrijk? Niet alleen werkenden, maar ook studenten of gepensioneerden kunnen baat hebben bij een belastingaangifte. Als u nog nooit belastingaangifte hebt gedaan en geen voorkennis hebt, kunt u er alles over te weten komen in onze belastingaangiftegids. Wij tonen u tips en trucs om fouten te vermijden en geven u handleidingen die u zullen helpen bij uw eerste of volgende belastingaangifte.

Terug naar overzicht Belastingen XXL: belastingaangifte, tips & meer

Hier kunt u terugkeren naar het overzicht van boek- en videoaanbevelingen over het onderwerp belastingen in Duitsland. Belastingformulieren, belastingtarieven, belastingaangiften en nog veel meer worden door deskundigen uitgelegd en op een begrijpelijke manier toegelicht. In deze XXL-gids vindt u informatie en artikelen over een breed scala van onderwerpen die verband houden met belastingen.