Filmavond: Hoe creëer je de perfecte filmavond?

In tijden van crisis, concentreren mensen zich op het essentiële. Zij worden gedwongen de activiteiten waarmee zij normaal de tijd doorbrengen naar hun eigen vier muren te verplaatsen. Wat is er natuurlijker dan weer eens een goede oude filmavond te organiseren?

De perfecte filmavond

Het verbod op contact en uitgaan biedt immers een welkom excuus om zich dagenlang op te sluiten, vrienden en familie te verwaarlozen en zich volledig te wijden aan de thuisbioscoopervaring. Maar ook al is er geen sprake van een grootschalige pandemie die het openbare leven lamlegt, dan nog zijn er meer dan genoeg redenen om af en toe af te schakelen, de problemen van alledag te laten voor wat ze zijn en zich volledig te wijden aan wat er op het scherm gebeurt.

Maar hoe organiseer je de beste filmavond? Waar moet je aan denken? Wat moet je kopen en wat mag je absoluut niet kopen? Wij hebben deze existentiële vragen op ons genomen.
Eerst moet u de setting evalueren, d.w.z. voor uzelf de vraag beantwoorden wie in de eerste plaats deel moet uitmaken van de filmavond. Er zijn verschillende klassieke mogelijkheden hier:

  • Solo film ervaring
  • Mannenavond
  • Vrouwenavond
  • Stelletjesavond

Prelude: Eten & Drinken & Filmgenre

Popcorn en/of chips en frisdrank zijn in ieder geval absoluut noodzakelijk. Het is belangrijk dat u van tevoren elke vorm van gezondheidsbewustzijn opzij zet, anders kan de filmervaring niet haar volle intensiteit ontplooien. Voor mannenavonden moet u minstens één krat bier koud houden, afhankelijk van de drinkcapaciteiten van uw gasten.

Als je partner echt alle vormen van fastfood en de gebruikelijke tussendoortjes weigert, volgen hier enkele tips voor gezonde tussendoortjes.

Daarna moet u een genre kiezen voor de opening, de ouverture. Om in de stemming te komen zijn lichte komedies of actie- en familiefilms goede keuzes. De
De ambitieuze cineast moet het zware werk bewaren voor het midden of het einde van de marathon.

De “Lethal Weapon” serie is een goed startpunt voor actie fans. Wie het
Voor wie de voorkeur geeft aan een stressvrije ervaring, is Nicholas Stoller’s “Never Again Sex with Your Ex” (Forgetting Sarah Marshall) een aanrader. Deze aanbeveling is uitdrukkelijk gericht tot paren.
Je moet de gebruikelijke huiveringwekkende vertaling van de titel over het hoofd zien, want deze komedie heeft eigenlijk alles wat een ontspannende opener nodig heeft.

Naaktfoto’s van Jason Segel – bekend van “How I Met Your Mother” – die onafhankelijk overtuigt in zijn rol als verliefde componist, een pittoresk vakantieoord op Hawaii en veel pseudo-hartzeer, dat echter nooit zo dramatisch overkomt dat het de humoristische onderliggende sfeer van de film overstemt.

En als de situatie weer verbeterd is en u weer op vakantie kunt vliegen, raden wij een reis naar Sardinië aan voor verliefde stelletjes. Verliefde stelletjes kunnen door de steegjes slenteren, de plaatselijke winkeltjes en cafés bewonderen en ontspannen op witte stranden met turkooisblauw water.

Middendeel: DVD of streaming portals?

Daarna raden wij aan een paar stappen in de richting van de zwaardere kalibers te zetten. Nu is het tijd om over te gaan tot de echte klassiekers, die u misschien al kent, maar die u nooit erg vaak gebruikt.
kan genoeg gezien hebben. Je zou dus thuis eens intensief in je DVD-collectie moeten kijken.

Deniet-digitale gegevensdragers maken vooral indruk door hun eenvoud en betrouwbaarheid. Natuurlijk vertrouwen veel mensen tegenwoordig op streamingportalen, maar er gaat nog altijd niets boven de goede oude dvd of Blu-Ray disc, die een uitstekende kwaliteit levert en de filmervaring niet bederft met lange laadtijden of stream jitters. Als uw collectie nog niet de nodige variatie bevat, kunt u bij KINO&CO inspiratie opdoen om snel meer te kopen of te huren. Zo kom je niet in de kou te staan tijdens de filmavond.

Terug naar de klassiekers: “Scarface”, “Goodfellas” of “Once Upon a Time in America” zijn altijd een nadere beschouwing waard. Filmliefhebbers over de hele wereld bezwijken immers nog regelmatig voor de magie van een goede gangsterfilm. Voor de laatste van de drie voorbeeldfilms moet u echter wel wat tijd en geduld meebrengen, want de 3 uur en 49 minuten vergen een zekere toewijding en een slijtvaste aandachtsspanne.

Conclusie: filmklassiekers en aanbevelingen

Als u genoeg heeft van de klassiekers en liever de tijd doorbrengt met een nieuwe uitgave, bevelen wij u van harte “The Informer” van Andrea Di Stefano aan. In deze actiethriller speelt Joel Kinnaman (Suicide Squad) de rol van een voormalige special ops soldaat die een gevangenisstraf uitzit en de functie van informant voor de politie op zich neemt.

Het moge duidelijk zijn dat deze constellatie voldoende ruimte biedt voor dramatische en gewelddadige scènes. Wij geven deze film dan ook een onbeperkte koop- en consumptieaanbeveling voor vrienden van de actiecinema. Bovendien speelt deze film zich af in de prachtige metropool New York City, onze top 1 bestemming na de Corona-crisis.

Tot slot moet u nog wat meer drama toevoegen aan de algehele ervaring om de avond af te ronden. “De Goede Leugenaar” is perfect om het gewenste effect te bereiken. In dit werk probeert Ian McKellen in de rol van de oplichter Roy het hart te winnen van de welgestelde weduwe Betty (Helen Mirren).

Oorspronkelijk wil hij alleen het niet onaanzienlijke fortuin van de oude dame in handen krijgen, maar – hoe kan het ook anders? – hij ontwikkelt oprechte gevoelens voor haar in het proces. Het verhaal ontwikkelt dan een bijzondere en originele dynamiek die het interessant maakt voor filmfans van alle geslachten en leeftijden.

Na afloop van de avond is het belangrijk lof en/of kritiek te ontvangen van de deelnemers om inspiratie op te doen voor de volgende keer.
collect.

In ieder geval wensen wij u veel plezier en succes op dit punt!