New York, New York – 24 uur in de stad die nooit slaapt

New York City – een bestemming die bovenaan de reislijst van de meeste mensen staat. Veel bezienswaardigheden, zoals het Grand Central Station, het Empire State Building of het
One World Trade Center is te vinden op het eiland, maar u kunt ook geweldige en unieke plekken vinden in de vele boroughs, zoals Brooklyn of Queens.

New York: reisplanning en tips voor een reis naar de VS

Ik heb deze zomer ook mijn droom waargemaakt en de reis naar New York City gemaakt. Met wat goede planning vooraf en slechts een week over, ging ik naar de Big Apple. Na een lange reis, een vermiste koffer en een hoop drama, kwam ik eindelijk aan in het hotel waar ik mijn beste vriendin ontmoette. We planden onze reis rond haar verjaardag en brachten de week voornamelijk door met sightseeing, winkelen en quality time. Hoewel ik een week in de stad was, zijn er velen die de Big Apple bezoeken voor een daguitstap en voor diegenen onder jullie wil ik het werk uit de planning halen en je de beste 24-uurs route voor New York City geven.

New York Sights – Top of the Rock, Brooklyn Bridge, One World Trade Center

Op één dag in New York moet u zeker de belangrijkste bezienswaardigheden afvinken, en dat is gemakkelijker dan het nu klinkt. Allereerst moet u een metrokaartje kopen, want de metro is de gemakkelijkste manier om op alle plaatsen te komen waar u heen wilt in New York. De reis begint in het noorden van het eiland, bij Central Park. Central Park is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in New York en u zou er zeker een hele dag kunnen doorbrengen om alleen al van de sfeer te genieten. Maar zelfs een korte stop is de moeite waard. U begint in het midden van het park bij de beroemde ‘Bethesda Fontein’ en neemt dan de paden in zuidelijke richting naar het laagste punt van het park. Hier heb je een prachtig uitzicht op de skyline en krijg je het typische Central Park gevoel. Eenmaal beneden, sta je recht voor het beroemde Plaza Hotel.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

https://www.instagram.com/p/BnmFmohlcOs/?taken-by=ivaivaofficial

Aan de linkerkant vind je 5th Avenue. Waarschijnlijk de beroemdste winkelstraat. Het begint met de al te bekende luxemerken en eindigt met winkels als Victoria’s Secret, H&M, Gap en ga zo maar door. Loop een flink stuk zuidwaarts langs deze straat en je komt meteen bij de volgende bezienswaardigheid. Rockefeller Center met zijn vele winkels en, natuurlijk, het uitkijkplatform, de Top of the Rock. Hoewel een kaartje hiervoor ongeveer 40 dollar kost, is de tocht naar de 70ste verdieping van de wolkenkrabber de moeite waard, want op de top heb je een 360-graden uitzicht dat het uitzicht op het Empire State Building, Central Park en eigenlijk heel Manhattan onthult. De prijs voor drie uitkijkplatforms is zeker de moeite waard en mooie foto’s zijn hier gegarandeerd. We gaan verder met St. Patrick’s Cathedral, die pal naast Rockefeller Center staat.

https://www.instagram.com/p/BnM9IhJl1Eo/?taken-by=ivaivaofficial

Ga verder richting centrum, want niet ver van 5th Avenue vind je verschillende bezienswaardigheden vlak naast elkaar. Times Square, een absolute must en ook overdag geweldig! Iets verderop ligt de New York Public Library, waar het echt de moeite waard is om een kijkje in het gebouw te nemen. Recht tegenover ligt het Grand Central Station, dat ook van binnen adembenemend is. Vanaf hier kunt u de trein rechtstreeks naar het stadscentrum nemen, want nu gaat u naar de Brooklyn Bridge. Een geweldig uitzicht op de stad, het centrum, Brooklyn en het Vrijheidsbeeld is gegarandeerd! Een korte wandeling naar het midden van de brug is zeker de moeite waard. Na de Brooklyn Bridge kunt u uw tocht voortzetten naar het One World Trade Center en het 9/11 Memorial. Een zeer emotionele plek, maar toch een bezoek waard. Wall Street is niet ver weg, voor wie geïnteresseerd is in financiën of grote gebouwen is dit ook een bezoek waard. U kunt de dag afsluiten met een korte wandeling door de straten van Soho. Innovatieve winkels, kleine steegjes, trendy mensen en een inspirerende sfeer wachten op u!

https://www.instagram.com/p/BouARaglOau/?taken-by=ivaivaofficial

Dat was nogal wat om te lopen en te zien, maar met deze kleine tour neem je het beste van New York mee en zie je de belangrijkste dingen op één dag. Natuurlijk is het altijd de moeite waard om meer tijd in zo’n geweldige stad te investeren en zoveel mogelijk sfeer op te snuiven. Het zal ook niet de laatste keer zijn dat ik in de Big Apple ben geweest, want de straten hebben me gewoonweg geïnspireerd en je kunt er een heel speciale levenshouding delen met je geliefden.

https://www.instagram.com/p/BnWqHHFFYfR/?taken-by=ivaivaofficial