“FASHION GUIDE” tijdschrift redacteur Agnes Jacobi

Agnes Jacobi is redactrice van het regionale modetijdschrift “FASHION GUIDE”, gevestigd in Frankfurt am Main. Agnes studeerde mode-ontwerp en is thuis in de modewereld. Ze heeft haar eigen modetijdschrift gecreëerd met passie en aandacht voor detail en probeert de aandacht te vestigen op de modewereld in de stad Frankfurt door middel van de regionale focus van het tijdschrift. Ik sprak met het toegewijde talent over haar ideeën, inspiraties en haar project “FASHION GUIDE”.

Agnes Jacobi: “Het leven brengt de beste ideeën in mij naar boven”.

FIV: U bent de redacteur van het regionale modetijdschrift “FASHION GUIDE”, hoe bent u op het idee gekomen om een modetijdschrift uit te geven? Hoe heb je het tot de eigenlijke uitvoering gebracht?

Agnes: Het verlangen naar een eigen modetijdschrift is ontstaan uit mijn werk als art director voor een societyblad gedurende enkele jaren, omdat ik vond dat de modeafdeling daarin verwaarloosd werd. Inderdaad, het leven brengt me op de beste ideeën. Ik observeer alles heel nauwkeurig, ik ben alert op details en sta open voor toevalligheden. Alles in mijn leven komt nogal spontaan tot stand. Zelfs het idee van het “FASHION GUIDE” tijdschrift.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

FIV: Wat is er zo speciaal aan “FASHION GUIDE”? Wat onderscheidt uw tijdschrift van andere op dit gebied?

Agnes: Op een onderhoudende manier laten we zien hoe je nieuwe trends kunt presenteren en gaandeweg leer je veel interessante weetjes over mode. We willen Frankfurt bekend maken als modestad. Naast de internationale mode zijn ontwerpers uit de regio bijzonder belangrijk voor ons.

FIV: Hoe is de naam “FASHION GUIDE” tot stand gekomen? Wat zit erachter?

Agnes: Het was niet zo gemakkelijk om een titel te vinden die iedereen leuk vond. Uiteindelijk was het een idee van een zeer goede vriend van ons.

FIV: Welke onderwerpen behandelt “FASHION GUIDE”? Hoe is het tijdschrift opgebouwd?

Agnes: Als een van de weinige publicaties in de regio concentreert het magazine zich op fashion happenings in Frankfurt en het Rijn-Maingebied, maar het doet ook verslag van internationale podia. Voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, design en lifestyle in de breedste zin van het woord, zal “FASHION GUIDE” in de toekomst een “must” zijn – voor vrouwen en mannen.

FIV: Hoe vaak verschijnt uw tijdschrift en waar kunnen we het zien en kopen?

Agnes: “FASHION GUIDE” verschijnt vier keer per jaar en wordt gratis verspreid in geselecteerde hotels, banken, clubs en agentschappen. De distributielijst omvat ook toonaangevende modebedrijven en boetieks, ontwerpers en fabrikanten van trendy lifestyle- en schoonheidsproducten.

FIV: U studeerde modeontwerp en publiceerde dit jaar het eerste nummer van “FASHION GUIDE”, wat is uw precieze achtergrond? Was mode al een onderwerp in uw kindertijd en jeugd? Was het lange tijd uw doel om een modetijdschrift te ontwikkelen?

Agnes: Mijn grootmoeder en mijn moeder waren kleermakers en ik heb ze altijd bewonderd. Een naaimachine was heel belangrijk in ons huis, omdat we niet zoveel geld hadden en ons geen nieuwe dingen konden veroorloven, moest mijn moeder veel zelf naaien, zodat ik als kind al met mode in aanraking kwam.

“FASHION GUIDE” redactrice Agnes gaat op inspiratiereis

FIV: Waar haal je je ideeën vandaan? Wat inspireert je?

Agnes: Vanwege “FASHION GUIDE” ben ik veel onderweg bij modeweken of gala’s en haal ik de meeste inspiratie uit mijn reizen. Ik probeer de dingen heel bewust waar te nemen. Het kunnen ook mensen op straat zijn die me inspireren. Ik noteer mijn ideeën altijd meteen in mijn gsm en neem extra foto’s. Uiteindelijk vormen zich daaruit thema’s. Deze kleine reis van inspiratie leidt door verschillende stemmingen en stijlen, die ik dan probeer vast te leggen in mijn tijdschrift.

FIV: Hoe ziet uw dagelijkse werkroutine eruit?

Agnes: Sinds ik vier maanden geleden moeder ben geworden, is mijn werkdag niet echt gestructureerd. Mijn zoon zet de toon en bepaalt zo mijn dag.

FIV: Redacteur zijn van je eigen tijdschrift kan soms wat stressvol zijn, wat houdt je fit en kalm? Heb je een motiverende truc voor bijzonder stressvolle dagen?

Agnes: Eigenlijk mijn baby, dat is mijn motivatie. En inline skaten, dat is de ideale sport voor mij als jonge moeder op dit moment.

FIV: Wat vind je het leukste aan je werk?

Agnes: Mijn vrijheid om te zijn wie ik ben. Het werk is een van de dingen die het geluk in het leven bepalen – daarom is het superbelangrijk!

FIV: Wat is uw persoonlijke hoogtepunt van “FASHION GUIDE” tot nu toe?

Agnes: Modeweken zijn voor mij altijd een bijzonder hoogtepunt. Dit jaar was het, naast Berlijn, de modeweek in Warschau. Ik had daar de gelegenheid om zeer succesvolle, maar ook jonge Poolse ontwerpers te ontmoeten. Ik was zeer enthousiast over hun creativiteit en inzet.

FIV: Hoeveel handen werken er aan het tijdschrift?

Agnes: Wij zijn nog steeds een klein, toegewijd team dat zijn passie voor mode en design wil overbrengen op zijn lezers.

FIV: Wat maakt volgens u een succesvolle moderedacteur of tijdschriftuitgever?

Agnes: Moed – creativiteit – gezelligheid – uithoudingsvermogen – een beetje van elk. Maar bovenal, een liefde voor mode en mensen.

FIV: Wat zijn uw bijzondere sterke punten?

Agnes: In de eerste plaats heb ik een grote creativiteit en de juiste kijk op mensen, wat vooral de fotografie en mijn passie voor het schilderen van abstracte portretten ten goede komt. Ik ben een familiemens en ben graag bij vrienden, wat me veel energie en kracht geeft voor het werk.

Agnes Jacobi blijft trouw aan haar stijl

FIV: Mode speelt een grote rol in je leven: wat zijn je persoonlijke styling tips? Heeft u een “modefavoriet” in uw garderobe?

Agnes: Ik probeer graag nieuwe dingen uit, maar blijf altijd trouw aan mijn stijl. Mijn individuele smaak combineert verschillende stijlen, wild gemixt. Ik draag gewoon wat ik leuk vind, maar het moet mij weerspiegelen en niet opgedirkt lijken.

FIV: Welke modestijl volg je?

Agnes: Als je een combinatie van verschillende stijlen een modestijl wilt noemen, dan zou dat de mijne zijn. Ik kleed me graag casual, sportief, elegant wanneer nodig (jeans & avondjurk), maar altijd met een speciale “zing”, ook om mijn opgewekte aard te benadrukken.

FIV: Wat betekent mode voor jou?

Agnes: Voor mij is mode de uitdrukking van mijn karakter, met mode kan ik mijn stemming en mijn persoonlijkheid heel goed uitdrukken! Door mode kan iedereen zichzelf definiëren. (Zoals ze zeggen, “kleren maken de man”). Maar ik denk dat het belangrijk is om op je eigen gevoel af te gaan… Mode is iets bijzonders, maar ook iets heel persoonlijks.

FIV: Wat zijn de modetrends voor 2015, waar kunnen we naar uitkijken?

Agnes: De modetrends voor zomer 2015 spelen met bloemenprints, leger- en safarilooks en vichyruiten. Accessoires zoals ronde zonnebrillen, veterlaarzen en ronde handtassen zijn de modetrends voor 2015.

FIV: Heb je een rolmodel in de kleurrijke modewereld? Misschien een favoriete ontwerper?

Agnes: Ik hou van Vivienne Westwood. Als ik ouder ben, wil ik zoals haar zijn. Ze is fantastisch.

FIV: Wat zijn uw wensen en doelstellingen voor uw professionele toekomst? Hoe moet “FASHION GUIDE” zich in de toekomst ontwikkelen?

Agnes: Mijn inspiratie is duidelijk het heden, het hier en nu. Er gebeurt zoveel als je door de wereld loopt met je ogen open. Ik vind het spannend om dingen die ik zie te abstraheren of te herinterpreteren – in de toekomst denken is niet zo gemakkelijk voor mij.

FIV: Hartelijk dank voor het interview beste Agnes.

Nadere informatie over tijdschriftredactrice Agnes Jacobi

Modegids Facebook