De weg naar een droomlichaam: Aylin in een fitnessinterview

Aylin deelt haar passie voor fitness en gezond eten met haar community op Instagram. Met haar inspirerende tips en ervaringen heeft ze haar droomlichaam bereikt en is ze een ware inspiratie voor veel mensen die hun gezondheid en fitheid willen verbeteren.

Getuigenissen, Voeding & Motivatie

In dit interview komen we meer te weten over Aylins motivatie en eetgewoonten en over haar ervaringen en adviezen op het gebied van fitness en voeding. Aylin geeft ook tips voor beginners over hoe ze hun fitnessreis het beste kunnen beginnen en snel succes kunnen boeken. Meer content van Aylin vind je hier:

Zes jaar in de sportschool: de weg naar het droomlichaam

FIV: Misschien kun je jezelf kort in je eigen woorden voorstellen zodat onze lezers een indruk van je kunnen krijgen. Wie ben je en wat maakt je bijzonder?

Aylin: Hallo mooie mensen, ikIk ben Aylin, 22 jaar oud en ongelooflijk trots op mijn lichaam. Ik train al 6 jaar in de sportschool om mijn droomlichaam te smeden! Op Instagram neem ik mijn volgers mee op deze reis en schenk ik jullie mijn ervaringen en kennis.

Mentale kracht door regelmatig te sporten

FIV: Je deelt je fitness lifestyle graag op je Instagram account. Wat is je grootste succes geweest sinds je gepassioneerd bent geraakt door fitness?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Aylin: Mijn grootste succes is eigenlijk dat ik eindelijk in de spiegel kijk en blij ben met wat ik zie. Ik vind het gewoon geweldig en ik ben ook dankbaar voor de mentale kracht die de sportschool me geeft.

FIV: Een groot deel van je leven speelt zich af in de sportschool. Hoe vaak en hoe lang ben je daar?

Aylin: Ik ben er 5-6 keer per week voor ongeveer 2 uur. Maar alleen zo lang omdat ik gewoon de tijd neem voor de oefeningen. Ik denk dat je in die tijd voor de tv zit of op je mobiel zit, dus je kunt net zo goed naar de sportschool gaan.

10.000 stappen regel: trap in plaats van lift!

FIV: Je verzamelt graag je 10.000 stappen per dag. Hoe slaag je erin om voldoende beweging te integreren in je dagelijkse werkroutine?

Aylin: Het is eigenlijk niet zo moeilijk als je het over de dag verdeelt. Het zijn niet alleen de wandelingen die tellen, maar ook de keuze of je vandaag op het werk de trap of de lift neemt.

FIV: Gewichttraining is een zeer veeleisende sport. Ben je ooit geblesseerd geweest? Zo ja, hoe ben je daarmee omgegaan?

Aylin: Gelukkig heb ik mezelf tot nu toe niet geblesseerd, omdat ik gewoon mijn tijd neem en de uitvoering oefen tot ik het zonder twijfel onder de knie heb.

Juiste voeding: rijk aan proteïnen en vitaminen

FIV: Bij sport hoort ook een evenwichtig dieet. Hoe zorg je hiervoor om je fysieke doelen te bereiken?

Aylin: Ik zorg ervoor dat ik genoeg eiwitten eet om spieren op te bouwen en mijn lichaam te verstevigen. Daarnaast eet ik veel vitamines en geef ik niets op, want ik hou ook van chocolade.

FIV: Je benadrukt vaak het belang van het eten van voldoende eiwitten per dag. Welke voedingsmiddelen zijn voor jou het beste om je doel te bereiken?

Aylin: Als ik boodschappen doe, zorg ik er meestal voor dat ik voedingsmiddelen koop die eiwitten bevatten. Voorbeelden zijn magere kwark, yoghurt, kalkoenreepjes, zalm, rode linzen, enz. Ik neem ook graag eiwitshakes, die maken het makkelijker voor me.

Trainings- en voedingsplan voor jouw doelen

FIV: Hoe belangrijk is een persoonlijk trainings- en voedingsplan om je fysieke doelen te bereiken?

Aylin: Het is heel eenvoudig. Elk lichaam is anders – heeft andere behoeften en een ander uitgangspunt.

Er bestaat geen universeel trainingsplan en het feit dat één plan voor mij heeft gewerkt, belooft niet dat anderen die dat plan gebruiken ook succes zullen hebben! Daarom is het belangrijk om een individueel trainingsplan te hebben.

Kritiek op sociale media: de juiste manier om ermee om te gaan

FIV: Krijg je veel kritiek op sociale media? Zo ja, hoe ga je om met negatieve opmerkingen?

Aylin: Ik krijg eigenlijk vooral positieve feedback en als er iets negatiefs is, is dat helemaal prima. Er zullen altijd mensen zijn die wat je doet niet cool vinden. Niet alleen op sociale media maar ook in het echte leven.

Stel kleine doelen voor het begin

FIV: Met bijna 22.000 abonnees zijn er vast veel mensen die net beginnen met fitness. Welke tips zou je geven aan mensen die net beginnen en gezonder willen eten?

Aylin: Stel jezelf kleine doelen waar je 100% van kunt halen en verbeter beetje bij beetje.

Qua voeding raad ik aan om te beginnen met lezen over eiwitrijk voedsel en meer eiwitten te eten. Het is niet nodig om direct calorieën te tellen.

Tips voor meer motivatie om te sporten

FIV: Je hebt een stressvolle dag achter de rug. Hoe motiveer je jezelf om ‘s avonds te sporten? Heb je nog tips voor onze lezers als de motivatie ontbreekt?

Aylin: Niemand is altijd gemotiveerd. Ik ook niet. Maar ik hou van de resultaten en ik hou van dat gevoel na de training. Je weet dat je iets goeds voor je lichaam hebt gedaan en dat het zijn vruchten afwerpt. Ik heb ook nog nooit spijt gehad van een training. Ik heb wel spijt gehad van degenen die ik niet heb gedaan.

FIV: Bedankt Aylin voor het boeiende interview! We wensen je veel succes op je fitnessreis!

Meer over fitness

Hier vind je de inhoud van Aylin: