De kunst van het minimalistisch leven: van kleding tot huis

Minder is meer – deze drie woorden beschrijven minimalisme vrij goed. Minimalisme is een van de grootste trends van de laatste jaren en is onmisbaar geworden op bijna alle gebieden, of het nu gaat om mode, interieur, kunst of lifestyle. Minimalisme staat voor afzien van overbodige zaken en je liever concentreren op de essentie. Er is geen toverformule om deze toestand te bereiken, maar er zijn wel een paar tips en trucs om je leven eenvoudiger en minimalistischer te maken.

Minimalisme – Definitie en achtergrond

Zich ontdoen van al het overbodige en zich concentreren op het essentiële is minimalisme. Dat kunnen overbodige voorwerpen zijn, maar ook vastgeroeste vriendschappen. Alles wat vreugde brengt kan blijven. Volgens opruim- en minimalisme-expert Marie Kondo: “Wekt het vreugde? Dus minimalisme heeft eigenlijk weinig te maken met zonder doen. Alles wat je vreugde brengt is toegestaan, maar alleen deze dingen.

Minimalisme makkelijk gemaakt: leidraad voor een minimalistisch leven

Om het minimalisme ten volle te beleven, moet men al zijn bezittingen, activiteiten en sociale relaties afbouwen tot alleen het belangrijke overblijft. Dingen die geen plezier geven en alleen maar ruimte innemen, worden gesorteerd. Activiteiten die we slechts zijdelings doen

Minimalisme voor beginners: Het opruimen van je garderobe á la Marie Kondo

Minimalisme werkt ook in de garderobe. En het is eigenlijk niet zo moeilijk. Vooral de Japanse Marie Kondo heeft dit aangetoond. Het enige wat u hoeft te doen is naar het kledingstuk kijken en uzelf de volgende vragen stellen:

  1. Maakt dit object me gelukkig?
  2. Is het nuttig voor mij?
  3. Als het verloren zou gaan, zou ik dat erg vinden of zou ik het niet eens merken?
  4. Hoe vaak gebruik ik het?
  5. Hou ik het alleen omdat het een cadeau was of duur?

Minimalistische inrichtingsstijl voor thuis: de kunst van het weglaten

Nogmaals, alles wat ik niet nodig heb en waar ik geen plezier aan beleef, is helemaal uitgezocht. Dit is hoe je je eigen leven kunt vereenvoudigen en vrijmaken. Minimalistisch wonen draait om functioneel, meestal eenvoudig design. Als u wilt profiteren van dit gevoel van vrijheid en lichtheid, kunt u uw huis – of het nu een slaapkamer, keuken, woonkamer of badkamer is – met een paar eenvoudige tips omtoveren tot een minimalistische oase van welzijn.
Bekijk de video voor een overzicht van de beste minimalistische ideeën!

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Capsule Garderobe: Minimalistische garderobe voor de moderne kosmopoliet

De Capsule Wardrobe is een trend die belooft al je modeproblemen op te lossen. Het doel is om alleen essentiële stukken in je garderobe te hebben die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Vooral klassieke stukken met tijdloze snits in neutrale kleuren zijn essentieel. Maar een paar extravagante stukken mogen ook niet ontbreken. De Capsule Garderobe is veelbelovend:

  • Je staat niet eeuwig voor de kleerkast om iets te vinden om aan te trekken.
  • Je hebt meer ruimte en de kast blijft opgeruimd
  • U bespaart geld door slechte aankopen te vermijden
  • Je draagt alleen looks waar je van houdt en waar je je goed in voelt.
  • Je verbetert je eigen mode stijl

Minimalistisch koken en eten: Hoe je dieet te hervormen

Wie minimalistisch leeft, consumeert en winkelt ook anders. Dit is ook merkbaar bij het koken. Gezond en evenwichtig eten is hier het sleutelwoord. Dit betekent bijvoorbeeld dat vers, seizoensgebonden en regionaal voedsel moet worden gekocht. Maar maak je geen zorgen, het is niet zo ingewikkeld als het klinkt! Je krijgt tips en trucs in de video.

Tips voor alledaagse routines: Minder is meer

Hoe kan ik minimalisme het beste in mijn leven integreren? Mensen zijn gewoontedieren. De gemakkelijkste manier om een nieuwe stijl te ontwikkelen is hem in uw routines op te nemen. Minimalisme is immers ook een hele levensstijl die tot uiting komt in alle aspecten van ons leven. In de video vindt u een aantal goede voorbeelden van hoe u gemakkelijk een minimalistische levensstijl kunt invoeren.