De Ginger Meets Olivia Fashion Bloggers

Christina, Nora en Julia – drie sympathieke en slimme meiden met één grote passie: mode! De bloggers zijn niet alleen met elkaar verbonden door een hechte vriendschap, maar ook door hun gezamenlijke blog “Ginger meets Olivia”. Naast hun studies en banen laten de meisjes uit het Rijnland zich graag inspireren door mode, mensen en de meest uiteenlopende plaatsen ter wereld. Zij delen graag hun indrukken met hun volgers. Ik sprak met hen over het ontstaan van hun blog, hun inspiratiebronnen en hun passie voor mode.

ingwer-trifft-olivia-fashion-liftyle-blogger-comic-zeichnung

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

 

Ginger meets Olivia: meer dan “alleen” mode

FIV: De naam “Ginger Meets Olivia” is niet per se een typische naam voor een modeblog, hoe ben je erop gekomen?

Het was op een van die magische winteravonden net na Kerstmis: We proostten allemaal op het leven met zelfgebrouwen gemberlikeur en besloten dat we een gezamenlijk project wilden beginnen. Onze Nori’s middelste naam is Olivia – zij had het idee dat we samen een blog zouden beginnen. Dus op een of andere manier kwamen we op de naam “Ginger Meets Olivia”.

FIV: Hoe hebben jullie drie elkaar ontmoet?

Nora en Julia ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in de modewereld. Christina en Nora studeerden samen in Keulen en het was via Nora dat Christina en Julia elkaar ontmoetten. Dus het duurde een tijdje voor we elkaar vonden. Niemand zal ons ooit nog uit elkaar krijgen.

FIV: Waar schrijf je over op “Ginger Meets Olivia”?

Wij houden ons vooral bezig met mode, maar niet noodzakelijkerwijs alleen met de laatste trends op de internationale catwalks. Wij zijn meer begaan met de rol die mode in ons dagelijks leven speelt. In de eerste plaats als “look”, natuurlijk, maar ook als uitdrukking van onze stemming en persoonlijkheid.

Naast mode-onderwerpen, schrijven we ook over spannende reizen die we hebben gemaakt en nu willen delen. Of over spannende tentoonstellingen. We geven stijltrucs, onthullen waar we graag gaan shoppen, in welke stad je de lekkerste cupcakes kunt krijgen en hoe je bijvoorbeeld zelf vriendschapsarmbandjes of strasjacks kunt maken. Tuurlijk, veel onderwerpen op Inwer ontmoet Olivia zijn roze en glitterig. Maar in onze column behandelen we ook serieuzere onderwerpen, zoals opgroeien of de eisen van de multimediale prestatiemaatschappij.

Het maakt niet uit waar we uiteindelijk mee te maken krijgen: Het is belangrijk voor ons om dicht bij onze lezers te staan en trouw te blijven aan onszelf. We willen niemand onze mening opdringen, maar we willen hem liever delen.

 

Ginger Girls: “We vullen elkaar aan!”

FIV: Hoe ontwikkelt u uw ideeën? Hoe kom je achter nieuwe trends?

Veel ideeën komen tot ons door de dingen die we elke dag meemaken. Inspiratie komt vooral van de mensen die we ontmoeten en met wie we tijd doorbrengen. Afhankelijk van wie je daar volgt, is Instagram ook een echte bron van inspiratie geworden, net als Pinterest. Natuurlijk is er uiteindelijk ook het “meisjesmeisje” in ons allemaal dat zich met een chocolademelk op de sofa nestelt en door de klassieke mode- en reistijdschriften bladert.

FIV: Hoe gaat het werk tussen jullie drie meisjes? Zijn jullie eerder verschillend of gelijkaardig in jullie persoonlijkheden? Op welke manier?

Wij drieën hebben in veel opzichten dezelfde opvattingen, maar ook heel verschillende. Daarom vullen we elkaar zo goed aan. Natuurlijk overleggen we met elkaar als het gaat om het plannen en vinden van onderwerpen, en we helpen elkaar ook. In principe werkt ieder van ons echter aan precies die onderwerpen die haar na aan het hart liggen.

FIV: Jullie zijn alle drie erg modebewust, wat zijn jullie modevoorkeuren? Wat wil je nooit missen in je garderobe?

Christina’s garderobe kan niet zonder de klassieke blauwe jeans. Ze zou nooit afstand doen van de kleine zwarte schoudertas van Joop die ze kocht op haar favoriete vlooienmarkt. Christina houdt van de eenvoudige elegantie van de Scandinavische mode en combineert die graag met rode lippenstift en gouden juwelen – kleurrijke patronen en gekke coupes daarentegen zijn niet haar ding.

Nora’s stijl is veel veranderd tijdens haar tijd bij “Ginger Meets Olivia”. In het begin legde zij veel nadruk op dure pronkstukken en gaf zij er de voorkeur aan te mixen en matchen waar zij zin in had. Nu legt ze meer de nadruk op duurzaamheid en houdt ze meer van een cleane stijl.

Julia houdt van casual zwart en grijs, ze draagt ook graag statement juwelen met een versleten jeans. Laarzen en hippiejurken zijn haar “ondeugd” – ze kan er niet omheen.

FIV: Wat zijn volgens jou opvallende accessoires die elke gewone outfit “pimpen”?

De juiste schoenen en de bijpassende lippenstift! In het algemeen luidt ons motto: het is beter een echt banger accessoire te kiezen dan jezelf te overstelpen met veel kleine details.

Inspiratiebron Fashion-Week Berlijn

FIV: Wat is uw beste/meest interessante ervaring tot nu toe geweest tijdens het werken met uw blog?

Het eerste bezoek aan de Berlin Fashion Week was voor ons bijzonder spannend. Je moet wennen aan het hele modecircus. Zoveel inspiratie en dan ook nog een week met z’n drieën, we waren in de hemel!

FIV: Wat beschouwt u als DE modestad van Europa en waarom?

Voor Christina, zeker Parijs. De Franse hoofdstad staat bekend om zijn chic. Maar Parijzenaars zijn niet alleen intuïtief elegant – ze kunnen ook heel nonchalant zijn.

Voor Nora en Julia is Berlijn de Europese modehoofdstad bij uitstek. Nergens vinden zij zoveel inspiratie als in de Duitse hoofdstad. Of het nu gaat om mode, street art of lifestyle, Berlijn biedt in alle opzichten ongelooflijk veel.

FIV: Wat doe je met je blog naast je werk?

We werken alle drie als journalisten op verschillende gebieden. Julia is ook zelfstandig styliste en werkt in kostuumontwerp voor films.

FIV: Wat zijn uw favoriete ontwerpers/labels?

Christina houdt van Jil Sander, Acne en Cos, maar vindt de ontwerpen van Asos ook erg cool.

Nora houdt, net als Christina, vooral van Scandinavische merken, zoals &otherstories, COS en Monki.

Julia is geïnspireerd door The Kooples, Zadig & Voltaire en Helmut Lang en winkelt meestal bij Urban Outfitters, Monki, Zara , Mango en American Apparel.

Ginger ontmoet Olivia: “We willen inspireren!”

FIV: Wat zijn uw persoonlijke sterke punten?

Het belangrijkste voor ons werk samen: Wij weten dat wij elkaar 100 procent kunnen vertrouwen en dat wij er altijd voor elkaar zijn. Dit zijn kwaliteiten die wij ook in anderen hoog waarderen, net als eerlijkheid. Wij drieën zijn ook altijd goed gehumeurd (behalve om 6 uur ‘s morgens), staan open voor nieuwe ideeën en zijn natuurlijk in voor elke vorm van plezier.

FIV: Wat zijn uw interesses en passies?

Als ze tijd heeft, leest Christina graag boeken over levensgeluk en af en toe een melige liefdesroman. Niets is zo mooi als reizen; anderhalf jaar geleden ontdekte zij haar liefde voor Zuidoost-Azië. Om haar hoofd leeg te maken, rijgt ze haar joggingschoenen aan en rent door het bos.

Nora en Julia denken er net zo over als Christina: lezen, yoga en reizen zijn hun absolute favoriete hobby’s. Vrienden ontmoeten is voor hen net zo belangrijk als een avondje ontspannen met Netflix of een goede film.

FIV: Is er iets in uw dagelijks leven dat u nooit zou willen missen?

Christina kan niet zonder een dikke latte ‘s morgens, en ze legt ook veel te zelden haar mobieltje neer en heeft altijd een rode lippenstift bij zich – je weet maar nooit. Ze mist niemand zo snel als haar twee zussen.

Nora is onze kleine hippie en mediteert een half uur na het opstaan. Zodra ze een minuutje voor zichzelf heeft, verdwijnt ze meteen in een hoekje met een boek. Zij houdt er ook van om met haar vrienden aan een grote eettafel te zitten en gewoon van het leven te genieten.

Je komt Julia veel te vaak tegen met een cola of chocolade in haar hand, maar ze deelt ze graag met haar geliefden. Vooral als ze zich ‘s avonds ontspant op het balkon met uitzicht op haar wilde plantenwereld.

FIV: Wat wil je nog meer bereiken met “Ginger Meets Olivia” in de toekomst?

Bovenal willen we trouw blijven aan onszelf en blijven schrijven over de onderwerpen die ons interesseren. We zijn niet primair geïnteresseerd in het te gelde maken van “Ginger Meets Olivia”. We willen ermee inspireren. Natuurlijk zijn we ook blij met samenwerkingen en staan we altijd open voor suggesties.

FIV: Hartelijk dank voor het leuke interview!

Meer informatie over de bloggers van Ginger Meets Olivia