Vera Wang: Ringen, kettingen & Co. – De grootste juwelencollecties

Vera Wang is niet alleen bekend om haar buitengewone en vooruitstrevende bruidsmode, maar ook om haar parfums, samenwerkingen en juwelencollecties. Naast een adembenemende bruidsjurk, een grandioze bruidstaart en een goed geklede man, heeft een bruid natuurlijk ook de juiste juwelen nodig voor haar grote dag. Daarom brengt de begaafde modeontwerpster regelmatig haar eigen creaties uit in samenwerking met de modehuizen Zales en Peoples Jewellers. We presenteren de beste drie hier.

Vera Wang – Bruidsmode & accessoires voor de speciale dag

Wangs carrière wordt gekenmerkt door een brandende passie voor mode en een vasthoudende assertiviteit. Vergeleken met andere ontwerpers heeft haar internationale doorbraak lang op zich laten wachten. Wang werd geboren als dochter van Chinese immigranten en zag het levenslicht op 27 juni 1949 in Manhattan, New York City. In die tijd wist niemand dat de jonge Wang ooit de jongste moderedactrice van het prestigieuze tijdschrift Vogue zou worden. En nog minder dat haar naam later zou worden opgenomen in de rangen van mode-iconen.

  • Meer informatie over Vera Wang en haar collecties vindt u hier

Sprookjesachtige Trouwringen, Armbanden & Kettingen

Voor elke collectie bedenkt de getalenteerde Wang iets nieuws. Toch blijft zij altijd trouw aan haar stijl: haar juwelen zijn altijd extravagant en avant-gardistisch. Naast ringen, halskettingen en armbanden zijn er nu ook diamanten te koop. Hier vindt u meer informatie.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Nobele verlovingsringen met blauwe saffieren

In 2015 lanceerde Vera Wang haar Love Collection in samenwerking met Zales. Hiertoe behoren sprankelende verlovingsringen van 14-karaats witgoud met blauwe saffieren als teken van eeuwige trouw en liefde.

Fonkelende halskettingen en romantische hangers

“Het creëren van een lijn van prachtige diamanten verlovingsringen en bruidsjuwelen is een natuurlijke uitbreiding van mijn passie voor bruidsmodeontwerp,” liet Wang zich ontvallen voor de release van deze collectie. En die passie wordt weerspiegeld in deze clip.

https://www.youtube.com/watch?v=AHehw8dKCR8

Oogverblindende trouwringen met buitengewone slijpvormen

De collectie, die tot stand kwam in samenwerking met Peoples Jewellers, omvat niet alleen mooie en romantische halskettingen, maar ook trouwringen en diamanten. U kunt enkele van deze juwelen zien in de video hier.

https://www.youtube.com/watch?v=L5R7rtR-TWc

Meer over Vera Wang

De geschiedenis van Wang’s bedrijf is kleurrijk, luid en divers. Hier hebben we weer de meest interessante vragen over Vera Wang en haar mode-imperium beantwoord.

V&A: De meest gestelde vragen

Wanneer is Vera Wang geboren? Waar is ze bekend om en wie heeft ze in het verleden gekleed?

Hoe oud is Vera Wang?

Vera Wang is geboren in New York City op 27 juni 1949.

Waar is de naam Wangs bekend om?

Vera Wang is sinds 1990 gespecialiseerd in prachtige en innovatieve bruidskleding. Ook bekend is haar jaarlijkse prêt-à-porter-collectie, haar avondjurken en haar parfums. Wangs brillen, juwelen en smokingjasjes zijn ook bekend.

Welke beroemde bruiden heeft Vera Wang al gekleed?

Tot Wangs beroemdste klanten behoren Kaley Cuoco, Kim Kardashian, Chelsea Clinton, Alicia Keys, Ivanka Trump, Victoria Beckham en Mariah Carey.

Waar is Vera Wang’s Bruidsboetiek gevestigd?

Wangs Bruidsboetiek is sinds 1990 gevestigd in het chique Carlyle Hotel op Madison Avenue in New York City.