Fashion Week XXL: NY, Seoul, Berlijn & Co. – Data, Overzicht & Wetenswaardigheden

Fashion Week XXL- Onze grote gids voor de belangrijkste mode-evenementen wereldwijd. De modeweek is het modehoogtepunt van elk seizoen, lente/zomer en herfst/winter. Op deze evenementen worden de nieuwste trends, de coolste looks en de gekste outfits getoond die de modewereld opwinden, maar ook nieuwe modemerken introduceren.

Alles van mode-iconen als Anna Wintour tot rapper Kanye West, die met zijn vrouw Kim Kardashian op de eerste rij zit, is van de partij. Hou je van mode en wil je weten wanneer de volgende Fashion Weeks zijn en wat de meest opvallende shows zijn? Hier is onze modeshowgids om niets te missen!

Modeweken wereldwijd: van New York tot Seoul

De modeweken vinden nu op bijna elk continent plaats. Grote merken zoals Gucci, Prada, Dior en Balenciaga tonen hun nieuwe collecties tot vier keer per jaar. Naast de “grote vier” in New York, Londen, Milaan en Parijs kunnen plaatselijke ontwerpers nu ook hun collecties presenteren op de kleinere modeshows in Miami of Tel Aviv. Modeweek wereldwijd – Ook in Duitsland nodigt de Mercedes Benz Fashion Week in Berlijn u elk jaar opnieuw uit.

Wist je dat? Het idee voor de modeweek kwam oorspronkelijk uit Parijs, de eerste show werd in 1943 in New York gelanceerd – in die tijd gewoon “Press Week” genoemd.

Modeweek Parijs

Aangezien de haute couture in Parijs is ontstaan, wordt de stad nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste modecentra ter wereld. Ook het absolute cultmerk Chanel werd in de Franse hoofdstad opgericht door Coco Chanel. Tijdens de Paris Fashion Week presenteren ‘s werelds beroemdste en meest legendarische labels zoals Prada, Chloé en Burberry hun nieuwe collecties.

Modeweek New York

De modeweek wordt vier keer per jaar in New York gehouden. Alle bekende Amerikaanse labels zoals Michael Kors, Ralph Lauren en Donna Karen zijn hier vertegenwoordigd. Calvin Klein en Thom Borwne tonen hun vrouwencollecties alleen in New York, terwijl de mannencollectie in Milaan wordt gepresenteerd. Maar ook niet-Amerikaanse ontwerpers als Hugo Boss en Helmut Lang zijn hier vertegenwoordigd. In dit artikel vindt u al het nieuws en de data over de New York Fashion Week!

Modeweek Milaan

Vier keer per jaar lopen modellen als Bella Hadid en Kaia Gerber op de catwalk in Milaan. Vier keer per jaar trekt de stad de rijken en schonen aan. Ook een van de grootste modebeurzen ter wereld mag u niet missen! Milaan – een van de mooiste steden van Italië – is ook een van de vier grote modehoofdsteden, vlak naast Parijs, New York en Londen. Mode is jouw ding en je wilt altijd up to date zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel vind je alle data en alles wat je moet weten over de Milan Fashion Week!

Modeweek Londen

Twee keer per jaar – in februari en september – nodigt de London Fashion Week bezoekers uit om de nieuwste trends en de mooiste creaties op de catwalk te zien. Omdat de Fashion Week in de hoofdstad van Engeland een van de “Big Four” steden in de modewereld is, is deze uitsluitend gereserveerd voor gasten uit de mode-industrie. Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste shows van beroemde Britse ontwerpers als Vivienne Westwood of Alexander McQueen? Wil je geen shows en data meer missen? Dan is dit het juiste artikel voor jou!

Modeweek Shanghai

Sinds 2001 heeft de Shanghai Fashion Week jaarlijks haar deuren geopend voor bezoekers, toeschouwers en modeliefhebbers uit de hele wereld. De modeweek in Shanghai maakt deel uit van het grote Shanghai International Fashion Culture Festival, dat staat voor de bevordering van creatieve krachten en de versterking van eigen merken. In Azië, maar ook wereldwijd, is de Shanghai Fashion Week een van de belangrijkste mode-evenementen, samen met Tokyo en Seoul, om de laatste trends, looks en zowel opkomende als bekende modemerken te presenteren. Lees hier alles over de Fashion Week in de grootste stad van China!

Modeweek Tokio

Tokyo Fashion Week – meer bepaald Rakuten Fashion Week Tokyo, is de vijfde belangrijkste modeweek ter wereld na Parijs, Milaan, Londen en New York. De unieke creativiteit en aanpak van Japan op het gebied van design wordt twee keer per jaar, in maart en oktober, aan de wereld getoond. Houdt u van mode en wilt u op de hoogte blijven van de Aziatische trends die zich voordoen in grote steden als Seoul, Shanghai of Tokio? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vindt u een overzicht van alles over de Tokyo Fashion Week en bent u altijd op de hoogte van de laatste data en shows.

Modeweek Seoul

De Seoul Fashion Week, die wordt georganiseerd door de Seoul Design Foundation, wordt om de twee jaar in maart en oktober gehouden voor een internationaal publiek. Hoewel zij voor de rest van de modewereld nog steeds vrij onbeduidend is, streven de organisatoren ernaar om na Parijs, Milaan, Londen en New York de meest invloedrijke modeweek ter wereld te worden. Met het “Next Generation”-programma is het evenement ook op de goede weg, want de Seoul Fashion Week heeft naam gemaakt door jonge en opkomende ontwerpers te steunen en te promoten. In dit artikel vindt u alle informatie over de data en een overzicht van de shows van de Seoul Fashion Week!

Modeweek Los Angeles

Luxe winkelen in Beverly Hills, Hollywood en supersterren – Los Angeles is een absolute modestad en de sterren en belangrijkste mode-influencers die hier wonen, zetten trends met hun streetstyle-looks. Los Angeles staat ook bekend om zijn geweldige winkelmogelijkheden, vooral de luxe boetieks in Beverly Hills zijn een absoluut hoogtepunt voor winkelliefhebbers. De Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats in LA, waar mannen- en vrouwencollecties worden gepresenteerd. De modeweek in Los Angeles is vooral gericht op jonge en opkomende labels en ontwerpers zoals Greg Lauren, Fabiana Milazzo en Luooif Studio, maar ook grote en bekende labels zoals Superdry zijn vertegenwoordigd.

Modeweek Berlijn

Berlin Fashion Week – Berlin Fashion Week is het grootste mode-evenement in heel Duitsland. Twee keer per jaar nodigt de Duitse hoofdstad een internationaal publiek uit om de nieuwste trends te zien van beroemde Duitse ontwerpers of modemerken als Wolfgang Joop of Hugo Boss. Voelt u zich aangetrokken tot de Berlijnse catwalk en wilt u geen data of shows meer missen? Hier vindt u alles wat u moet weten over de modeweek in Berlijn!

Fashion World XXL: Mode merken, schoonheid en Co.

U wilt de verhalen kennen achter de ontwerpers en labels die op de Fashion Week vertegenwoordigd zijn, u wilt meer te weten komen over de achtergrond van de ontwerpers en waar de afzonderlijke labels bekend om staan? Wil je weten welke beauty tips en trucs de modellen backstage tijdens de shows gebruiken? Hier vindt u onze XXL-gidsen over modemerken, thema’s van ontwerpers en schoonheid, die u gegarandeerd een beetje dichter bij de wereld van de mode brengen.

Mode merken XXL

De populaire Burberry trenchcoat. De beroemde kleine zwarte jurk. Het klassieke Chanel pak of de ondeugende slip dress van Calvin Klein. Wie kent ze niet? Met hun extravagante ontwerpen en innovatieve stoffen doen ‘s werelds grote modemerken bij elke collectie het hart van menig modeliefhebber sneller kloppen. Wil je weten wie een van de grootste modelabels ter wereld is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij van FIV Magazine hebben ‘s werelds beste modemerken hier op een rijtje gezet – zodat ook jij de ultieme mode-expert kunt worden.

Hoge mode XXL

In 1857/8 opende de grondlegger van de haute couture Charles Frederick Worth het eerste modehuis. De Engelse couturier werd in 1825 in Bourne, Lincolnshire geboren en werd eerst meer als kunstenaar dan als vakman gezien. De Engelsman wilde zijn beste stukken alleen aan de hoogste kringen van het land verkopen vanwege zijn invloed op de mode in het algemeen. Sindsdien heeft Worth een enorme invloed gehad op modeontwerpers na hem. De mode is echter voortdurend in beweging en verandert dienovereenkomstig.