Toni Dreher – GNTM-winnares van 2018

Binnenkort is het weer zo ver en begint GNTM weer! Degenen die GNTM regelmatig volgen, weten dat de winnaar van dit jaar Toni Dreher-Adenuga was. Na een zeer spannend seizoen met de meest uiteenlopende karakters, pakte de 18-jarige de titel. Vanaf het begin werd ze beschouwd als een van de favorieten.

Toni’s leven: Familie, religie en modellencarrière

Toni had het niet altijd makkelijk. Toch is ze haar weg gegaan en heeft ze haar grootste droom waargemaakt.

Haar verleden: pesten en racisme

Toni is geboren op 27 november 1999 in Stuttgart. Haar ouders komen oorspronkelijk uit Nigeria. Ze heeft een oudere zus en een jonger broertje. Toni’s echte naam is eigenlijk Oluwatoniloba. Aangezien niemand in haar verleden deze naam kon uitspreken, besloot ze zich gewoon Toni te noemen. Toni ging naar de St. Agnes Girls’ Grammar School vanaf Grade 8, waar ze ook haar Abitur afmaakte. Ze heeft het uiteindelijk gered en is geslaagd voor haar Abitur, maar ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad op school. Vanaf de vijfde klas werd het model gedurende verscheidene jaren ernstig gepest wegens haar huidskleur en haar naam. Veel mensen vragen zich af hoe je kunt slagen voor je A-niveau na zo’n verleden. Bovenal heeft Toni altijd veel kracht uit haar geloof geput. In het hele programma maakt de 18-jarige er geen geheim van dat zij veel bidt en zich strikt aan de regels van haar geloof houdt. Zij leidt de jeugddienst in haar kerk en brengt daar veel tijd door. In haar schooltijd hield Toni van alles wat met het schrijven van teksten te maken had. Ze is dus een poëzie slammer. Zij schrijft ijverig lyrische teksten en treedt er zelfs steeds weer mee op in het openbaar.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Toni’s leven na haar GNTM overwinning

Nadat Toni in mei de titel had gewonnen, ging het spannend verder voor haar. Zij mocht collecties van ontwerper Michael Michalsky en ontwerpster Lana Mueller presenteren tijdens de Berlijnse modeweek. Onlangs was de opwinding voelbaar in Toni’s fanclub. Het gerucht deed de ronde dat de 18-jarige zwanger was en nog steeds op de catwalk liep. Maar het gerucht werd snel opgehelderd. Toni liep samen met ex-GNTM deelneemster Klaudia mit K. voor Ernsting’s Family over de catwalk en presenteerde de nieuwste collectie. Maar Toni wil veel meer bereiken. Haar grote doel is om internationaal succesvol te worden en een rolmodel voor jonge mensen.

Toni Dreher-Adenuga – Haar persoonlijkheid

Toni laat tijdens het GNTM-seizoen altijd zien dat ze een familiemens is en haar familie heel snel mist. Zij moest thuis een kamer delen met haar broertje en mist hem en ook de andere familieleden erg tijdens de spannende modelbouwreis.

Toni staat erom bekend dat ze haar mening geeft en soms buiten de gebaande paden treedt als het gaat om haar kledingstijl of houding. Onlangs besloot ze haar wenkbrauwen af te scheren om haar stijl wat ongebruikelijker te maken. Vooral omdat de trend tegenwoordig meer in de richting van volle, dikke wenkbrauwen gaat, was het voor velen een verrassing dat Toni zoiets zou doen. De meeste van haar fans prezen haar echter omdat ze de moed had zich zo publiekelijk te vertonen. Op haar Instagram-pagina toont de 18-jarige zich vaak in de meest ongewone outfits. U kunt hieronder een voorbeeld zien.

Toni pikte niets tijdens het GNTM seizoen. Zelfs na GNTM zegt ze wanneer iets haar niet aanstaat. Nadat Carolin Kebekus in haar show “Pussy Terror Tv” denigrerende opmerkingen had gemaakt over GNTM en de casting show “hungergames” had genoemd, legde Toni haar een verklaring voor en schreef dat bodyshaming van twee kanten komt en dat je iemand niet kunt vertellen dat hij te dik of te dun is.

https://www.instagram.com/p/BpnJuSbA_aW/