Ralph Lauren

Ralph Lauren is bekend om zijn traditionele modecreaties, die sinds 1967 onder zijn naar hem genoemde modemerk Polo Ralph Lauren worden verkocht. De ontwerper werd in 1939 in de beruchte wijk Bronx in New York geboren en ontdekte zijn passie voor hoogwaardige mode al op twaalfjarige leeftijd – het geld dat hij verdiende met zijn bijbaantje als stropdassenverkoper, besteedde hij aan dure pakken. Na haar schoolopleiding besloot Lauren economie te gaan studeren, maar wegens slechte academische prestaties werd zij twee jaar later al overgeplaatst naar het Amerikaanse leger.

Ralph Lauren – Klassieke collecties, tijdloze roem

Na deze tijd werkte Lauren bij het reeds lang gevestigde New Yorkse modehuis Brooks Brothers. Een lening van 50,00 dollar stelde hem in staat zijn eigen stropdassencollectie te ontwerpen. Zo heeft hij zijn eigen succesverhaal kunnen schrijven, hoewel hij nooit een modeopleiding heeft gevolgd. Hij begon complete collecties te ontwerpen – eerst voor mannen en later ook voor vrouwen. In de jaren zeventig ontwierp hij de hele collectie voor de klassieke film “The Great Gatsby”. In 2012 werd hij onderscheiden met de Franse Orde van Verdienste. Hij is ook vereeuwigd op de New York Fashion Walk Of Fame met een bronzen plaquette.

Feiten over Ralph Lauren

Ralph Lauren is bekend om zijn traditionele modecreaties, die sinds 1967 onder zijn naar hem genoemde modemerk Polo Ralph Lauren worden verkocht.

  • Lauren ontdekte zijn passie voor mode al op de vroege leeftijd van twaalf
  • Hij begon zijn carrière met een stropdassen collectie
  • In de jaren zeventig ontwierp hij de hele collectie voor de film “The Great Gatsby”.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV