Modeshow hoogtepunten door Givenchy – Extravagante Haute Couture en Romantische Mannencollecties

Elk jaar vinden over de hele wereld de grootste modeshows en modeweken plaats. Of het nu Londen, New York, Berlijn, Milaan of Parijs is. De ontwerpen van de modeontwerpers worden meestal gepresenteerd door mannequins of modellen op de catwalk, die de wereld laten zien wat de trend van het komende modeseizoen zal zijn. Wij van FIV Magazine hebben de hoogtepunten van het modemerk Givenchy hier voor u op een rijtje gezet.

Hubert de Givenchy en zijn grandioze mode-imperium

Hubert de Givenchy richtte zijn nog steeds succesvolle modebedrijf op in Parijs in 1952. Na korte tijd veroverde de modeontwerper de Parijse modehemel met zijn inspirerende flair voor mode. Naast luxueuze haute couture mode voor vrouwen, ook hooggeprijsde prêt-à-porter, accessoires, alsook parfum en cosmetica – is Givenchy een van de meest begeerde en begaafde modeontwerpers van onze tijd.

Tussen exquise haute couture en opwindende prêt-à-porter

Het mode-imperium van Hubert de Givenchy laat niets te wensen over. Fantasierijke avondjurken. Comfortabele prêt-à-porter collecties. Zware jassen voor de winter en lichte en luchtige jurken voor de zomer. Er is iets voor elke fashionista op de Givenchys catwalk.

Formele kleding met een vleugje moderne lichtheid

Een episch decor in een volledig donkere kamer, met een catwalk die alleen door spotlights wordt verlicht. Zo toont creatief directeur Clara Waight Keller haar nieuwe herfst-wintercollectie in ‘L’ Hippodrome de Longchamp’ in Parijs. Bekijk de volledige show hier.

Extravagante mode, als iets uit een sprookje

De haute couture van Clare Waight Keller voor Givenchy wordt gekenmerkt door een zekere soberheid. Dit is ongetwijfeld te danken aan haar diepe respect voor het huis en mogelijk ook omdat haute couture een nieuwe wereld voor haar is. Maar, zoals altijd, vinden wij haar collectie absoluut fantastisch. Kijk zelf maar in de video.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Zomerse jurken, vrouwelijke silhouetten en romantische broekpakken

Clare Waight Keller’s lente haute couture collectie was geworteld in haar herinneringen aan een bezoek aan de tuinkamers geplant door Vita Sackville-West in Sissinghurst Castle. “Het is een van de meest romantische plaatsen in Engeland,” zei ze, “Ik ben nogal geobsedeerd door deze plek.”

Geplateerde leren broeken en pompeuze bontjassen voor de winter

In 2018 onthulde Givenchy zijn tweede ready-to-wear aanbod in het Paleis van Justitie in Parijs. Eerder sprak creatief directeur Claire Keller de zekerheid uit dat haar baanbrekende couturecollectie vanavond goed vertegenwoordigd zal zijn bij de Academy Awards in Los Angeles, het grootste mondiale podium van de modewereld. Bekijk de volledige modeshow hier.

Modeshows van een klasse apart: Givenchy’s beste achtergronden

De creatieve geesten bij Givenchys komen altijd met iets nieuws. Een normale catwalk gaat tenslotte vervelen op een gegeven moment. Daarom zijn ze altijd op zoek naar de beste locaties voor de nieuwste shows van het mode-imperium – met veel succes, denken wij.

Mannelijke prints en geëmancipeerde snitten te midden van de Italiaanse romantiek

Het label verliet in 2020 zijn gebruikelijke Parijs om zijn collectie te tonen in de tuinen van Villa Palmieri in Florence – een plek waar geschiedenis en romantiek in elkaar overvloeien. De tentoonstelling begint op het terras van het huis temidden van gietijzeren tafels en eindigt in de uitgestrekte groene ruimten van het pand.

Melancholische haute couture in een koninklijke tuin

Waight Keller, creatief directeur van het merk, bracht met de haute couture najaarscollectie een eerbetoon aan de kort tevoren overleden oprichter van het merk, Hubert de Givenchy. De silhouetten van de mannequins traden steeds meer op de voorgrond en rijkelijk versierde jurken deden de hoofden van de dames op de eerste rij draaien.

Diverse herencollectie met veel latex, borduursels en metallic kant

Voor herfst/winter 2020 kleedde Claire Waight Keller de jonge modellen in voornamelijk nauwsluitende jassen en latex bodysuits. De inspiratiebron was de mode van de jonge prins Yeshwant Rao Holkar II, die India een halve eeuw geleden verliet om de wereld te verkennen. Koninklijk borduurwerk en fonkelende strassteentjes zijn hier te vinden, zoals u in de video kunt zien.

Het unieke mode-imperium en zijn mannequins

Wie zit er achter het merk Givenchys? Wat heeft hem geïnspireerd en wat zijn zijn plannen voor de toekomst? We hebben ook een exclusief kijkje achter de schermen van een Givenchy modeshow. Ontdek hier welke internationale supermodellen de eer hadden de catwalk te betreden voor het exclusieve merk.

Modeontwerper Hubert de Givenchy in interview

Hubert de Givenchy was een Franse couturier en ontwerper. Hij richtte in 1952 in Parijs het mode- en cosmeticabedrijf Givenchy op, dat sindsdien een internationaal succes is geworden. Dit interview toont zijn interessant en ontroerend verhaal en hoe het allemaal begon met het modelabel Givenchy.

 

Backstage met supermodellen Naomi Campbell, Irina Shayk en Kendall Jenner

Terloops met een flesje water in de hand, wonderwel zonder make-up en nog steeds met verfomfaaid haar – zo gaat een repetitie een paar uur voor de grote modeshow echt in zijn werk.