Modeshow hoogtepunten door Fendi – Mode Illusies op de Runway, Backstage beelden & interviews

Hoogtepunten van de modeshow van Fendi – het Italiaanse modehuis haalt regelmatig de krantenkoppen met zijn collecties. Deze zijn altijd origineel, elegant en modern. Het merk kijkt niet alleen terug op een lange geschiedenis, maar ook op een even lange lijst van modemijlpalen, gevormd door de creatieve leiding van Karl Lagerfeld en Silvia Venturini Fendi. Bekijk hier de hoogtepunten van de modeshows en neem een exclusief kijkje achter de schermen van het merk.

Fendi – innovatie en luxe op een modieuze manier gecombineerd

Het Italiaanse modelabel werd in 1918 opgericht door het echtpaar Adele en Edoardo Fendi. Aanvankelijk beperkte hun mode zich tot bont en hoeden, maar zij breidden zich uit tot kleding en andere accessoires. Na de dood van het echtpaar namen hun vijf dochters Paola, Anna, France, Carla en Alda het bedrijf over en namen in 1965 de Duitse ontwerper Karl Lagerfeld in dienst als creatief directeur van het huis. Het modemerk had zich als luxemerk vooral gevestigd door Lagerfelds bontcollectie, die hij tijdens de modeshow “Haute Fourrure” presenteerde. Om het merk ook commercieel succes te laten oogsten, werd kort daarna de eerste prêt-à-portercollectie gelanceerd. Momenteel is er ook een kindercollectie genaamd “Fendi Junior” en de meubelcollectie “Fendi Casa”.

  • Meer informatie over het luxemerk Fendi vindt u hier

Rebelse mode vol elegantie en modestatements

Fendi houdt van innovatie, sensatie en het breken van de regels. De meest uiteenlopende kleuren, materialen en patronen worden wild met elkaar gecombineerd om statements te maken. Fendi houdt ook van de moderne vrouw die zich nergens bij neerlegt – noch op het werk, noch in haar privé-leven – en dit wordt ook weerspiegeld in de opwindende collecties van het Italiaanse modelabel.

Casual damescollectie met ingetogen prints & klassieke kleuren

Voor de zomercollectie voor vrouwen heeft het modehuis gekozen voor veel bloemenprints, witte badstof en katoen. De collectie was ingetogen met klassieke snits, brede geweven zakken en gedempte kleuren. Hoogtepunten hier waren bruine suède wikkeljurken en bont met bloemenmotief. Het viel ook op dat er geen enkele hoge hak te zien was tijdens de show. “Ik wil dat vrouwen zich natuurlijk en goed voelen in deze jurken”, aldus Venturini Fendi, die het praktische karakter van de collectie benadrukt.

Korsetterie en luxe stoffen als symbool van vrouwelijke emancipatie

De 2020 vrouwencollectie was als een mode rebellie. De nadruk lag hier op het zich op modieuze wijze bevrijden van de dubbele normen waarmee veel vrouwen in het dagelijks leven te maken krijgen. Dit werd duidelijk door de dubbelzinnigheid van de materialen (iets wat typisch is voor Fendi) en de bijna identieke jurken, die qua snit gelijk waren maar in de details bijna als dag en nacht verschilden. Met ondeugende boudoirstukken en een roze gewatteerde catwalk, was deze modeshow als één grote sensatie waarbij je nooit echt wist wat er komen ging.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

High fashion bontjassen en gouden jumpsuits in Tokyo

De 50e jubileum modeshow draaide om bont. Chinchilla, marter en nerts – de koninklijke klasse van pelzen en hun innovatieve looks, die de afgelopen decennia onder Lagerfelds creatieve leiding zijn gecreëerd, stonden altijd centraal. Zoals altijd deden hij en zijn team menigeen naar adem happen op Front Row met de illusionaire jassen van het modemerk. Vernieuwend, betoverend en onverwacht – Fendi, dat is.

Een eerbetoon aan Karl Lagerfeld tegen een iconische achtergrond

Fendi’s 2019 haute couture modeshow vierde de erfenis van de grote Karl Lagerfeld, die vijf decennia lang de creatief directeur van het Italiaanse mode-imperium was. Met zijn technieken en liefde om altijd de grenzen van de mode te verleggen, heeft hij een revolutie teweeggebracht in de bontmode en heeft hij van Fendi het merk gemaakt dat het vandaag is. Natuurlijk werd een van de toplocaties geboekt voor deze speciale gelegenheid: de Palatijnse heuvel in Rome, met uitzicht op het adembenemende Colosseum. Bekijk de modeshow extraordinaire hier.

 

Innovatieve mannencollecties die hun tijd ver vooruit zijn

Met elke herencollectie slaagt het Italiaanse luxelabel Fendi erin bijna vergeten klassiekers van de herenmode nieuw leven in te blazen. Silvia Fendi en haar team creëren altijd de must-haves van morgen. De looks zijn modern en tijdloos tegelijk; de accessoires innovatief en praktisch.

Klassieke creaties met een progressief tintje

Kort voor de modeshow kondigde de creatieve leiding van het huis aan dat zij wilde “werken aan de essentiële onderdelen van de klassieke garderobe van een man van morgen”. Dit leidde tot opnieuw uitgevonden contouren en silhouetten van jassen, vesten en jacks voor de wintercollectie van dit jaar. Zo kreeg de traditionele sigaartas een nieuw design en werden AirPod- en creditcardvakken toegevoegd voor de moderne man. Bekijk de volledige modeshow hier.

Creatieve modeshow in naam van illusie en utopie

Het modelabel vond inspiratie voor de zomercollectie 2017 bij Pablo Picasso, Albert Einstein en Hockney. Dit kwam ook tot uiting in de outfits: cabana jassen, blauw en bruin gestreepte jassen en bont dat op het eerste gezicht op badstof leek. Vlezige tassen in de typische Fendi-kleuren rondden de looks af. Bekijk de hele modeshow hier.

Innovatieve mannencollectie met lichte en luchtige elementen

Donker, artistiek en geheimzinnig, de 2019 Fendi modeshow stond in het teken van het donker. De modellen kwamen tevoorschijn uit een boog versierd met illustraties van Nico Vascellari. Voor de zomercollectie voor mannen heeft het modemerk gekozen voor veel linnen, vernieuwende leren blouses en sportieve trainingspakken. Must-haves waren trendy emmerhoeden en heuptasjes. De collectie was bijna alchemistisch, maar bleef commercieel dankzij het gebruik van typische Fendis snitten en creaties.

XXL-modeshow in Shanghai: vrouwen- en mannenmode voor het eerst samen

Normaal gesproken geven Silvia Venturini Fendi en haar team er de voorkeur aan de dames- en herencollecties afzonderlijk te presenteren. Deze keer besloot het Fendi-team echter om beide collecties op dezelfde catwalk te presenteren. De locatie had niet beter kunnen zijn: Het Powerlong Museum in Shanghai. Bekijk de hele modeshow hier.

Achter de schermen bij Fendi: Castings, defilés & interviews

Wat gebeurt er eigenlijk op de dag van een modeshow? Welke criteria worden gebruikt om de modellen voor de komende campagnes te selecteren? En hoe komt een collectie van het Italiaanse luxelabel eigenlijk tot stand? Dit alles en nog veel meer kunt u hier te weten komen.

Backstage bij een Fendi Fashion Show met Anna Wintour en Chiara Ferragni

In deze exclusieve video kunt u zien hoe het is om bij een Fendi modeshow te zijn. Zie hoe de who’s who van Hollywood plaatsneemt op de eerste rij, hoe het adembenemende decor in Rome wordt voorbereid en hoe de modellen van tevoren worden gecast en gekleed. Natuurlijk is de creatief directeur van Fendi, Silvia Venturini Fendi, altijd van de partij.

15 dingen die je nog niet wist over mode-imperium Fendi

Wat inspireerde de twee stichters van het merk Adele en Edoardo Fendi? Welke Amerikaanse sitcom heeft in belangrijke mate bijgedragen tot het succes van het merk? Met welke internationale modeshow is het luxemerk de geschiedenisboeken ingegaan? En wie nam het bedrijf over toen beide oprichters stierven? Deze vragen worden hier beantwoord.