Model Antonia Wesseloh – Haar droom om model te worden kwam uit

Prada, Chanel, Marc Jacobs – Antonia Wesseloh is een internationaal succesvol model. Op de jonge leeftijd van 20 jaar heeft zij al een indrukwekkend carrièrepad afgelegd in de modewereld. Op haar 16e kwam haar droom om model te worden uit – de toekomst van het ambitieuze model is veelbelovend. Ik sprak met Antonia over persoonlijke styling, haar sprong in de modellenwereld en haar droom om een klein gezin te stichten.

Antonia

Antonia Wesseloh houdt van elegant en rotsachtig

FIV: Je zit nu al een paar jaar in het modellenvak, je hebt gewerkt voor een aantal grote ontwerpers en labels zoals Marc Jacobs, Karl Lagerfeld of Prada. Dus je bent al een hele tijd bezig met mode en styling. Wat zijn uw huidige modefavorieten of must-haves van het seizoen?

Antonia: Voor mij moet het altijd een leren jas en laarzen zijn, ongeacht het seizoen. In de zomer kan het ook gecombineerd worden met iets wits of een kleurrijk IT-stuk.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

 

antonia-wesseloh-female-model-women-fashion (7) antonia-wesseloh-female-model-women-fashion (8)

Credit: Modelwerk

FIV: Heb je tips over styling? Vooral nu in de zomer, wanneer de temperaturen buiten stijgen?

Minder stof. Draag een korte broek, laarzen, een casual top en je favoriete tas en je bent klaar om te gaan.

FIV: Wie inspireert je in je persoonlijke look?

Antonia: Ik heb niemand in het bijzonder als rolmodel, ik haal mijn inspiratie uit veel verschillende fotoseries die op mijn pad komen. Elegante en rockachtige thema’s spreken mij in het bijzonder aan, het is de mix die het maakt.

FIV: Hoe ga je naar audities? Tref je speciale voorbereidingen voor je verschijning?

Antonia: Ik zorg voor mezelf zoals altijd en kom bijzonder natuurlijk naar de casting. Gewoon gekleed en met weinig make-up om niet van mezelf af te leiden.

FIV: Als succesvol model moet je altijd een topfiguur hebben, vooral als internationaal model moet je veel aandacht besteden aan je maten. Hoe slaag je erin je figuur te behouden en het voortdurend te optimaliseren? Heb je nog speciale fitness trucjes?

Antonia: Godzijdank ben ik gezegend met “goede genen” en hoef ik niet veel aandacht te besteden aan wat ik eet of hoe vaak ik sport. Het is echter alleen maar goed om gezond te eten en te bewegen.

 

antonia-wesseloh-female-model-women-fashion (2) antonia-wesseloh-female-model-women-fashion (1)

Credit: Modelwerk

 

Model als droombaan: “Je moet doen wat je vervult”.

FIV: Het thema schoonheid speelt een doorslaggevende rol als model, op welke momenten voelt u zich persoonlijk bijzonder mooi?

Antonia: Ik voel me vooral mooi op de momenten dat ik mezelf kan zijn. Als ik me kan kleden en opmaken zoals ik wil en dingen kan doen die ik leuk vind. In het leven, moet je altijd doen wat je vervult en je gelukkig maakt. Dat is wanneer je op je mooist bent.

FIV: Voor jou is de droom om een internationaal succesvol model te zijn uitgekomen, wat wil je nog verwezenlijken in je leven? Heb je nog steeds een grote droom?

Antonia: Ik droom van een eigen gezinnetje – maar dat duurt nog een paar jaar. Allereerst heb ik de juiste man aan mijn zijde nodig.

FIV: Je was nog erg jong toen je in de modellenwereld terecht kwam. Op je 16e had je al een grote campagne met Prada en liep je op de belangrijkste catwalks, hoe ben je je carrière begonnen? Was modellenwerk al een kinderdroom?

Toen ik een klein meisje was, wilde ik eigenlijk actrice worden. Toen ik 14 was, solliciteerde ik op eigen houtje bij modellenbureaus en gelukkig nam Modelwerk me aan.

FIV: Had u in het begin een voorbeeldfunctie?

Nee, niet echt – en dat heb ik nog steeds niet.

FIV: Wat is het mooiste moment in uw carrière tot nu toe geweest? Welke baan zal je nooit vergeten?

Antonia: Ik zal nooit de vele mooie momenten vergeten die ik bij Chanel had/heb.

FIV: Als model reist u veel de wereld rond en bent u zeker niet vaak thuis, dus u mist vast uw familie en vrienden. Hoe houd je je werk en je privéleven in balans?

Antonia: Momenteel woon ik in Hamburg en reis ik altijd naar het buitenland voor rechtstreekse boekingen. Dus ik zorg ervoor dat ik tussendoor altijd genoeg thuis ben.

FIV: Welk land spreekt u het meest aan om te reizen of te wonen? Waarom?

Antonia: Door alle reizen die ik heb gemaakt, heb ik gemerkt dat Duitsland het dichtst bij mijn vaste woonplaats ligt. Ik zou graag naar Australië reizen. Ik heb zoveel goede dingen gehoord over het land en de mensen, maar ik ben er zelf nog nooit geweest.

 

antonia-wesseloh-female-model-women-fashion (3) antonia-wesseloh-female-model-women-fashion (6)

Credit: Modelwerk

 

Antonia over de relevantie van sociale media voor modellen

FIV: Hoe belangrijk zijn volgens jou goed onderhouden social media kanalen in de modellenwereld van vandaag? Bent u zelf ook actief in de sociale media?

Antonia: Sociale media zijn de laatste jaren erg belangrijk geworden in de modellenwereld. Sommige modellen worden gekozen en geboekt op basis van hun ‘volgelingen’. Natuurlijk heb ik ook een Facebook en Instragam account.

FIV: Hoe is het om met andere modellen om te gaan? Ontstaan er vriendschappen of is er veel competitie?

Antonia: We hebben de neiging om vriendschappen te ontwikkelen. Ik was net in New York en heb geweldige nieuwe mensen ontmoet en ben verliefd op ze geworden. Ik had de beste tijd daar met hen. Ik merk niet veel van de concurrentie.

Veel jonge meisjes benijden je. Je hebt op je jonge leeftijd al een indrukwekkend carrièrepad afgelegd. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Antonia: Over 5 jaar, als ik 24 ben, wil ik graag studeren… en misschien woon ik dan nog steeds in mijn 4 meiden flat-deel.

FIV: In welke modellencampagne of job zou je geïnteresseerd zijn voor de toekomst?

Antonia: Natuurlijk zou ik zeer geïnteresseerd zijn in Victoria Secret of een Chanel campagne.

FIV: Welk advies zou je geven aan andere modellen om hun carrière te beginnen?

Antonia: Ik zou jonge meisjes aanraden om eerst hun school af te maken.

FIV: Hartelijk dank voor het interview Antonia.

antonia-wesseloh-female-model-women-fashion (9)

Credit: Modelwerk

 

Meer informatie over model Antonia Wesseloh

www.facebook.com/AntoniaWesseloh