Franziska Dully over haar leven als blogger, mode en beauty tips!

Franziska Dully is een modeblogger en Youtuber uit München. De sympathieke inwoner van München is nu een van de top beïnvloeders. Ik sprak met haar over haar dagelijkse leven als blogger, absolute wintertrends en over haar tijd vóór haar glamoureuze bloggersleven!

Authenticiteit is de alfa en omega

Franziska, je deelt je leven op je blog, Instagram en YouTube… is het niet vermoeiend om elke dag voor de camera te staan en je volgers te entertainen?

Het is zeker vermoeiend, vooral omdat je nooit kunt uitschakelen. Zelfs als ik besluit een dag niet te werken, denk ik na uiterlijk 30 minuten “oh, dat moet ik echt in mijn verhaal laten zien”. Niettemin, het is ongelooflijk leuk en ik kan me geen betere baan voorstellen – dus je neemt de moeite.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Op Instagram onthulde je dat je jaar 2018 al helemaal gepland staat met samenwerkingen en projecten. Kies je als zelfstandige echt alleen klussen die je leuk vindt, of bijt je je er soms doorheen en doe je projecten of samenwerkingen die je niet aanspreken?

In het algemeen is authenticiteit mijn prioriteit omdat anders mijn geloofwaardigheid er sterk onder zou lijden en dat zou op den duur ook oneconomisch zijn. Ik probeer een gulden middenweg te vinden, maar ik zeg elke dag opdrachten af als ik niet tot een akkoord kan komen met de klant of als ik niet overtuigd ben van het product. Dat ben ik aan mezelf en mijn gemeenschap verschuldigd.

“Ik weet wie ik ben, wat ik kan en wat ik NIET kan. Geen onwelgevallig commentaar zal dat ooit veranderen.”

Op uw sociale netwerken maakt u er geen geheim van dat het u als influencer enkele uren en tientallen pogingen kost om een goede foto te maken. In je blogpost over zelfvertrouwen ben je heel eerlijk, geef je toe blij te zijn met de gebreken van beroemdheden, laat je een onflatteuze foto uit je jeugd zien en zeg je zelfs dat je erover hebt gedacht om onder het mes te gaan. Met uw bereik, is het niet moeilijk voor u om zulke privé-inzichten in uw leven te tonen en uw onzekerheden te publiceren?

Het is zeker een kwestie van type en als je een wankel zelfbeeld hebt of weinig zelfvertrouwen, zou ik je ten zeerste afraden je leven op het internet te etaleren. Ik heb er van tevoren over nagedacht en ik kan goed omgaan met kritiek en andere meningen. Ik denk dat ik me er daarom nooit zorgen over maak. Ik weet wie ik ben, wat ik kan en wat ik niet kan. Geen onwelgevallig commentaar zal dat ooit veranderen. Toegegeven, er zijn niet veel bloggers die zo’n diep inzicht in hun persoonlijkheid geven, en dat is zeker niet voor niets. Ik zie het echter als mijn kracht en krijg zelden negatieve feedback, wat mij natuurlijk motiveert.

“Je hebt altijd het gevoel dat je de ander lastig valt als je om foto’s moet vragen.”

In je blogpost “10 zinnen die elke blogger kent en haat” heb je het ook over vrienden die niet veel begrip hebben voor de tijd die je besteedt aan het maken van foto’s. Voelt u zich soms ongemakkelijk om iemand te vragen foto’s van u te nemen of verhalen te publiceren in het bijzijn van bepaalde mensen?

Oh ja, dat is het elke keer. Je hebt altijd het gevoel dat je de ander op de een of andere manier lastig valt als je om foto’s moet vragen en ik ben blij dat mijn vriend dat inmiddels tot op zekere hoogte begrijpt. Voor de rest fotografeer ik alleen met bloggervrienden, omdat de hele zaak wederzijds en dus onproblematisch is. Je went aan de verhalen, maar ik heb nog steeds soms een beschamend gevoel als ik alleen door de stad loop en iedereen naar me kijkt terwijl ik op mijn mobieltje praat…

Kleurrijke winter outfits zijn een must voor Franziska

Hoe zit het met de huidige modetrends, vind je het leuk om de huidige trends over te nemen en inspiratie op te doen of blijf je liever trouw aan je eigen stijl?

Allebei. Ik kijk naar de trends die ik leuk vind en probeer die dan in mijn stijl te integreren.

Het is nu nog koud en grijs, maar ik denk dat we er allemaal naar uitkijken dat het in de lente eindelijk warmer en zonniger wordt. Wat zijn jouw mode must-haves voor de lente?

Ik hou van kleuren op het moment – of ze nu helder of pastel zijn; beide zijn geweldig. Afgezien daarvan, wil ik eindelijk een mooie trenchcoat kopen.

“Elke keer als ik een winterjas moest kopen of naar de kapper moest, vrat dat een enorm gat in mijn budget.”

Vorig jaar kocht je voor het eerst een designertas. Als mode blogger, is het toch een deel van je werk om designer mode te dragen?

Ja, zeker weten. Ik heb er al een blogpost over geschreven, maar ik had het geld gewoon niet. Ik betaalde mijn huur uit een studentenlening, mijn levensonderhoud uit een deeltijdbaan en elke keer als ik een winterjas moest kopen of naar de kapper moest, vrat dat een enorm gat in mijn budget. Ik kon nauwelijks rondkomen in München, dus een designertas was wel het laatste waar ik aan dacht.

Je moet een professional zijn als het op schoonheid aankomt. Wat zijn jouw tips om de laatste koude maanden te overleven? Welke beauty essentials mag je niet missen in de winter?

Ik kan iedereen alleen maar aanraden om zijn huid voor en na de make-up goed te verzorgen. Helaas vergeet ik dit vaak te doen tijdens de hectische drukte en heb ik al een droge huid – die momenteel te lijden heeft onder de temperaturen en de verwarmingslucht.

Zoals de mensen je kennen, hou je van reizen. Welke landen of steden zijn uw favoriete bestemmingen en waar gaat u in het nieuwe jaar naartoe?

Ik heb nog niet al te veel gezien, maar Sevilla en Abu Dhabi hebben een blijvende indruk op me gemaakt. Eind januari vliegen we naar Rome en dan gaan we in het voorjaar voor langere tijd naar de VS, iets waar ik mijn hele leven al van droom.

Hoe word je een blogger?

“Ik wilde dit gewoon en heb maanden gegoogeld, make-up tutorials bekeken, blogs gelezen, tijdschriften gekocht, me verdiept in fotografie.”

Op uw blog beschrijft u uw vroegere ik op school als niet bijzonder knap en meer als een vijfde wiel. Wat was voor jou de doorslaggevende factor om deze verandering te maken en influencer of blogger te worden? Was je er bewust mee bezig of was het succes meer een positieve verrassing voor je?

Ik heb er echt hard voor gewerkt, elke dag ontelbare uren. Ik wilde het gewoon en heb maandenlang gegoogeld, make-up tutorials bekeken, blogs gelezen, tijdschriften gekocht, fotografie bestudeerd, enz. Deze “ontwikkelingsfase” is nu al 3 jaar aan de gang en ik leer nog elke dag bij. Het was dus geen verrassing in mijn geval en als ik mijn studies niet had laten schieten, zou ik de tijd niet gehad hebben. Bij mij gebeurt bijna niets toevallig – helaas.

Op YouTube deel je video’s waarin je tips geeft over hoe je een succesvolle blogger wordt. Wat zijn volgens jou de beste eigenschappen om te kunnen bloggen en wie kan blogger worden?

Theoretisch kan iedereen die blogger wil worden, dat met elke vezel van zijn wezen doen. Daar ben ik van overtuigd. Maar het klinkt gemakkelijker dan het is, want je moet er veel moeite voor doen, veel werken en veel falen tot er iets terugkomt. Tot op zekere hoogte bepaalt natuurlijk ook de persoonlijkheidsstructuur wie doorzet en wie niet. Naar mijn mening is het belangrijk om plezier te hebben, zelfverzekerd te zijn en niet op te geven – zelfs als je voor de 10e keer plat op je gezicht valt.

En last but not least, welke voornemens en doelen heb je jezelf gesteld voor het komende jaar? Wat zou je in de toekomst willen bereiken?

Eigenlijk wil ik emigreren (naar het zuiden!!) en samen met mijn vriend het hele “bloggebeuren” beheren. Ik heb nog veel werk te doen, maar ik ben ervan overtuigd dat je je doelen kunt bereiken als je bereid bent om (bijna) alles te doen.