Duitsland’s Next Topmodel lieveling, model en Instagram ster Julia Wulf

Julia was de hartenwinnares in het 11e seizoen van Germany’s next Topmodel. Door een ziekte moest ze vroegtijdig stoppen met de show. Haar buitengewone uitstraling, haar open, ietwat planmatige manier van doen heeft haar echter heel ver gebracht, meer dan 430.000 volgers op Instagram wachten nu dagelijks op nieuwe foto’s van het mooie Hamburgse meisje. We spraken met haar over New York, meedoen en de modellenbusiness.

Julia wil in New York werken

Julia, ik zag dat je in New York was! De modellen- en mode-metropool waar de meeste modellen van dromen. Wat maakt New York speciaal voor jou? Wat deed je daar?

ja, dat klopt! Ik was daar en werd meteen verliefd op de stad. Het is zo ongelooflijk groot en je hebt het gevoel dat de hele wereld voor je open ligt. Deze huizen, de mensen, deze vriendelijkheid. Het is gewoon niet zo saai als Duitsland en dat bevalt me wel!

In principe was ik daar om mezelf voor te stellen aan modellenbureaus, want ik zou er heel graag voor langere tijd verblijven!

FIV: Wat zijn uw ervaringen als model in deze stad? Zijn er dingen die je in gedachten moet houden?

Ik heb daar niet model gestaan, ik heb een agentschap gezocht. Dus ik heb geen idee.

FIV: Welke model hot spots zou je andere modellen aanraden?

Ik weet het niet, ik was er maar 10 dagen.

FIV: Wat was je persoonlijke hoogtepunt in New York?

Ik heb genoten en elke dag was anders en gewoon geweldig. Het is moeilijk te zeggen wat nu precies HET hoogtepunt was, maar ik denk dat het moment waarop ik onder de Brooklyn Bridge stond en alles gewoon zo ongelooflijk groot en mooi was, iets is wat ik nooit zal vergeten.

FIV: Hoe slaag je erin om zonder familie en vrienden te zijn tijdens je reizen?

Je vindt altijd nieuwe mensen en ik ben over het algemeen niet iemand die thuis snel dingen vergeet, dus het is allemaal cool!

Hoe Duitslands volgende topmodel haar carrière beïnvloedde

FIV: We kennen je allemaal van Germany’s Next Topmodel. Hoe is je leven daardoor veranderd?

Absoluut. Als ik niet aan de show had meegedaan, zou ik nu zeker nog in de dienstensector werken en waarschijnlijk studeren. Ik zet dat op een laag pitje en ga in plaats daarvan reizen en (hopelijk) veel geld verdienen!

FIV: Julia, je was erg populair, niet alleen bij de jury maar ook bij de kandidaten en de kijkers. Dat blijkt ook uit je bijna 440.000 volgers op Instagram. Hoe verklaar je dat en vooral je populariteit op de sociale media platform? Hoe belangrijk zijn goed onderhouden social media-kanalen voor modellen vandaag de dag?

Om eerlijk te zijn, ik heb geen idee waarom ik daar zo van schrok. Natuurlijk steek ik veel moeite in mijn foto’s en zorg ik ervoor dat alles leuk en mooi is om naar te kijken, maar zo doen de andere meiden het ook. Ik ben gewoon mezelf en heb geen strategie en volg geen voorbeelden van hoe mijn IG eruit zou moeten zien, maar ik doe gewoon mijn ding. En dat is wat mensen leuk vinden. Ik had echt geluk! Ik kan het niet op een andere manier doen.

FIV: Ziet u de deelname achteraf gezien als bevorderend voor uw carrière?

Misschien niet voor mijn carrière als gewoon model, maar zeker wel voor mijn carrière als persoonlijkheid! Anders was ik in de eerste plaats niet deze kant op gegaan.

Over vermoeiende en omslachtige modellen

FIV: Is modellenwerk altijd je droombaan geweest?

Nee, niet echt. Ik heb nooit echt geweten wat ik wilde doen (zelfs nu niet), maar ik heb nooit echt aan modellenwerk gedacht, om eerlijk te zijn.

FIV: Voor welke ontwerper zou je graag over de catwalk lopen?

ALEXANDER WANG! (Tip: hier meer over de beroemde ontwerper: Alexander Wang)

FIV: Voor veel meisjes is het zeker een droom om model te worden. Wat denk je dat belangrijker is om te slagen als model? Welk advies zou je geven aan opkomende modellen?

Eerst en vooral, natuurlijk, het uiterlijk en het figuur. Iedereen die iets anders beweert, liegt of heeft geen idee. Klanten boeken je de eerste keer vanwege je uiterlijk en de tweede keer boeken ze je vanwege je gedrag.

Het is een voordeel als je niet klaagt en precies doet wat je moet doen. Niemand wil werken met vermoeiende en logge modellen! De keuze is ook zeer groot, dus waarom er een nemen die je irriteert als er 1000 zijn die dat niet doen?

FIV: Wat zijn uw dromen voor uw professionele toekomst? Is er iets speciaals op komst in de nabije toekomst?

Helaas weet ik gewoon nog niet waar ik heen wil in het leven. In ieder geval wil ik succesvol zijn en, bovenal, onafhankelijk. Ten eerste wil ik naar het buitenland en daar model worden, gewoon een leuke tijd hebben!

FIV: Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Als een nogal eerlijk en mogelijk ook een beetje gepland persoon.

FIV: Tot slot, een vraag voor u persoonlijk – hoe ziet een perfecte dag er voor u uit?

Met m’n vrienden op de Elbe liggen bij 30 graden en m’n buikje bruinen. Dat zou nu fijn zijn.

Dank je Julia voor het geweldige interview.

Als je meer wilt weten over Julia, kijk dan op haar Instagram profiel.