Cartier: de duurste juwelen – halsketting, armband, horloge en co.

Cartier- staat voor luxe. Sommige van zijn meesterwerken zijn onmeetbaar in waarde. Dat is precies waarom wij u een inzicht willen geven in de wereld van Cartier vandaag. De allerhoogste koninklijke beroemdheden zoals Kate Middleton dragen Cartier, net als de superrijken op deze planeet. De prijs van de juwelen van de juweliers is dienovereenkomstig hoog. Cartier is meer dan een merk, achter Cartier staan enkele van de meest succesvolle juwelenexperts die exclusieve one-of-a-kind stukken maken. Goud, platina, diamanten, bij Cartier worden alleen de fijnste materialen verwerkt tot de meest filigrane elementen.

Cartier – Meester juweliers

Voordat Cartier een groot internationaal juwelenmerk werd, zorgde één man voor het oorspronkelijke succes, Cartier zelf. Zijn juwelen waren zo vernieuwend en duur dat ze al snel in de hoogste kringen werden verhandeld.

Koning der koningen – Cartier de juwelier

Aan het begin van de 20e eeuw noemde de Engelse koning Edward VII Cartier “de koning onder de koningen der juweliers”. Beter dan dat wordt het niet, en dus is Cartier tot op de dag van vandaag synoniem met exclusiviteit, luxe en de meest filigraan juwelen gemaakt van de fijnste materialen.

Edward VII’s waardering was volkomen juist. De verfijnde elegantie van Cartier, zijn innovaties op het gebied van fabricage en vakmanschap, komen sindsdien tot uiting in elk juweel van Cartier.

Cartier vandaag: State-of-the-art voor Schuck

Niet alleen Edward VII, maar ook de hertogin van Cambridge, Kate Middleton, droeg uiteraard Cartier toen zij met prins William trouwde. Iedereen was betoverd door de Cartier halo tiara van de koninklijke familie, die prinses Kate Middleton droeg. Maar men ziet haar ook privé Cartier dragen, bijvoorbeeld met een Cartier Ballon Bleu horloge. Royals, beroemdheden, industrie reuzen, velen zweren bij de meester juwelier.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Zoals u zou verwachten van een juwelier met een uitstekende reputatie, elegantie en verfijnde smaak, zijn de wereldberoemde juwelen van Cartier zeer gewild, en dit wordt weerspiegeld in de prijs van elk stuk.

Juwelen – De duurste Cartier creaties

$27,4 miljoen voor de Hutton-Mdivani jadeiet halsketting, $11,8 miljoen voor de La Peregrina halsketting en $7 miljoen voor de Diamond Panther armband! Wil je nog meer zien? We hebben de top 10 duurste Cartier creaties op een rijtje gezet!

Hutton-Mdivani jadeiet halsketting – $27.4m.

Deze Cartier halsketting, gemaakt van smaragdgroene jadeietkralen en vastgemaakt met een robijn, diamant, platina en gouden sluiting, werd in 2014 op een veiling verkocht aan de Cartier Collection voor 27,4 miljoen dollar. Deze beroemde halsketting was eigendom van Barbara Hutton, erfgename van het Woolworth fortuin, en prinses Nina Mdivani.

La Peregrina halsketting: $11.8m.

Is het kunst, zijn het juwelen of zijn het beide? De La Peregrina ketting is een statement van tijdloze elegantie. Cartier ontwierp deze ketting voor één persoon om te dragen: Elizabeth Taylor. De belichaming van een enorme statement parel, gelijk aan 55 karaat, is misschien wel het beste werk van Cartier. Het feit dat de parel zelf een eigen geschiedenis heeft en gedragen werd door de Spaanse koninginnen Margarita en Isabel, draagt bij tot de mystiek en schoonheid die dit uitzonderlijke stuk omringen.

Diamanten Panter Armband: $7m.

Deze door Cartier ontworpen armband werd in 2010 op een veiling van Sotheby’s verkocht voor een wereldrecord van 4,5 miljoen pond, en werd daarmee niet alleen een van de duurste Cartier-objecten, maar ook de duurste armband die ooit op een veiling is verkocht. De onyx en diamanten panterarmband met zijn betoverende groene ogen behoorde ooit toe aan Wallis Simpson, wier hartstochtelijke affaire met Edward VII tot zijn troonsafstand leidde.

Diamanten Emerald Ring: $6.2m.

Deze diamanten smaragdring werd in 2017 op een veiling in Hongkong verkocht en is de duurste Cartier-ring die ooit is verkocht. De diamant van 5,31 karaat bevindt zich tussen twee peervormige smaragden in een bed van 18 karaat geel goud. Zoals veel van de voorwerpen op onze lijst, is ook deze uniek.

“Secret Watch” met Phoenix decor: $2.7m.

Dit is een uniek Cartier horloge in de vorm van een feniks. Hoewel het op het eerste gezicht niet opvalt, is er ergens een horloge. Het horloge is gemaakt van 18-karaats witgoud en gecoat met rhodium. De ogen zijn smaragden en het is gezet met een 3,53 karaat peer en portret geslepen diamant. Het geheel is bedekt met 3.010 briljantgeslepen diamanten met een totaalgewicht van 80,13 karaat. Het uurwerk maakt deel uit van de Merveilles du Nil de Cartier collectie.

Diamant gekleurde ring: $2 miljoen

Dit stuk is veel moderner dan de tweede ring op onze lijst en is gewoonweg prachtig. Een blauwe peervormige diamant zit tussen twee hartvormige roze diamanten. In totaal is de ring bezet met diamanten ter waarde van 5,19 karaat. Net als de Cartier diamanten smaragd ring, werd dit stuk geveild in Hong Kong, dit keer in 2016.

Grote Blauwe Ballon Tourbillon Diamant Horloge: $1.07m.

Tijd voor nog een horloge. In tegenstelling tot de door Cartier ontworpen diamanten panterarmband, kunnen we het deze keer hebben over iets dat je daadwerkelijk om je pols zou kunnen dragen – een extra groot Cartier Ballon Bleu Tourbillon diamanten horloge dat voor $1 miljoen werd verkocht. De met baguette diamanten bezette leigrijze wijzerplaat van dit met satijn geborstelde sunburst-stuk meet 46 mm in diameter.

“Extra groot platina horloge” met complexe mechanica: $500.000

Dit uurwerk is een gelimiteerde oplage, aangezien er slechts 15 stuks van zijn gemaakt. Het heeft een platina kast met een lengte van 43 millimeter, een breedte van 34 millimeter en een dikte van 10,7 millimeter. Het heeft een transparante achterkant en een zwarte krokodillenleren band met een vouwsluiting. De wijzerplaat is zilverkleurig en guilloché, met Romeinse cijfers en blauwe appelvormige wijzers. Het heeft ook een eeuwigdurende kalender, chronograaf en gangreserve-indicator. De subdials bevinden zich op 12 uur, 3 uur en 6 uur, terwijl de tourbillon zichtbaar is op 9 uur. Het uurwerk wordt met de hand opgewonden en het horloge is waterbestendig tot 30 meter.

Rotonde Tourbillon Chronograph Platinum Horloge: $240,000

De Cartier Rotonde Tourbillon Chronograph Platinum is een limited edition horloge van slechts 50 stuks ooit gemaakt. De ronde platina kast meet 45 millimeter in diameter en 15,7 millimeter in dikte. Het heeft een transparante achterkant en een zwarte alligator leren band met een platina dubbele vouwsluiting. De opengewerkte leigrijze wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en blauwe zwaardvormige wijzers. Er zijn chronograaf zonnewijzers op zowel 3 als 9 uur. Het uurwerk wordt handmatig opgewonden. Het horloge is waterbestendig tot een afstand van 30 meter.

Extra groot 47 MM Ballon Bleu Chronograaf Diamond Horloge: $233.000

Deze extra grote chronograaf meet 47 millimeter in diameter en is 15 millimeter dik. De kast is gemaakt van witgoud en weegt 18 karaat. De achterkant van de kast is transparant en de bezel is bezet met twee rijen diamanten. De armband is ook gemaakt van wit goud en bezet met diamanten. Het heeft ook een gerhodineerde opalin wijzerplaat en diamanten met blauwe zwaardvormige wijzers. De datumaanduiding bevindt zich op 9 uur en de chronograafzonnewijzers bevinden zich op 3 en 6 uur. Hij is zelfopwindend en waterbestendig tot 30 meter.

De Patalia Ketting – Onbetaalbaar?

De enige manier om zo’n lijst te beëindigen is met het verhaal van de Patalia zonder de ketting. Een van de meest exquise juwelen ooit gemaakt, het feit dat Cartier het produceerde mag geen verrassing zijn. De halsketting bevatte robijnen, bijna 3.000 diamanten en 7 enorme diamanten van 18 tot 73 karaat elk. Dit alleen al zou het Patalia halssnoer een plaats op onze lijst verzekeren, maar het bevatte ook nog een andere diamant, een enorme gele diamant die bekend staat als de Beers diamant. Dit is de zevende grootste diamant ooit geregistreerd.

Het verhaal achter het juweel

In 1957 verdween de ketting. Op een dag, 40 jaar later, vond een werknemer van Cartier het in een tweedehands juwelierszaak – helaas ontbraken de diamanten en stenen. Volledig gerestaureerd in zijn oude glorie, zou het zo duur zijn dat zelfs deskundigen er geen prijs op kunnen plakken.

Het is een fascinerend verhaal, maar voordat u uw eigen juwelen gaat uitzoeken, is het de moeite waard te vermelden dat de Beers-diamant weer is opgedoken en in de jaren tachtig op een veiling is verkocht voor 3,16 miljoen dollar.