De duurste luxe merken ter wereld! Rangschikking naar merkwaarde 2021

De duurste luxemerken ter wereld – Louis Vuitton-tassen, luxehorloges van Cartier en trenchcoats van Burberry: al deze luxemerken hebben één ding gemeen: ze behoren tot de meest succesvolle luxemerken ter wereld. In dit artikel presenteren wij de top 9 luxemerken in 2021, gesorteerd op marktwaarde. Wij geven u een exclusief inzicht in de afzonderlijke modemerken, hun ontwerpen en hun meest succesvolle producten.

De duurste luxemerken ter wereld: rangschikking 2021

Elk jaar wordt een ranglijst opgesteld van de duurste luxemerken ter wereld, gerangschikt naar merkwaarde (bron: Statista). Met deze ranglijst kunt u zien welke luxemerken dit jaar bijzonder populair waren met hun producten en ontwerpen. De luxemerken die op dergelijke ranglijsten voorkomen, zijn er in de loop der jaren in geslaagd hun klanten te inspireren met producten van hoge kwaliteit en luxueuze ontwerpen.

FIV Feature X CM Models

Jacht, privéjet en natuurlijk high fashion! De grote ranglijst van alle luxe merken:

Louis Vuitton: Legendarisch merklogo en exclusieve mode

Het merk Louis Vuitton staat op nummer 1, met een huidige merkwaarde van 38,7 miljoen dollar. Het Franse luxemerk Louis Vuitton staat bekend om zijn exclusieve mode en elegante tassen. Vooral de tassen van het merk in de klassieke monogram-look, zoals de Louis Vuitton “Speedy”, genieten grote populariteit. Het Louis Vuitton handelsmerk, bestaande uit een in elkaar verstrengelde L en V, is absoluut uniek en een begrip.

Merkwaarde: 38,7 miljoen dollar

Lees hier meer over het merk Louis Vuitton:

Chanel: het Franse cultmerk met klassieke ontwerpen

Het Franse luxemerk Chanel staat op de tweede plaats in de ranglijst van luxemerken, met een huidige merkwaarde van 22,1 miljoen dollar. Het merk is misschien wel een van de meest succesvolle modemerken ter wereld, want de tijdloze ontwerpen van het label zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. Klassieke Chanel tassen in een gewatteerde patroon look en het unieke Chanel teken zijn de kenmerken van het merk.

Merkwaarde: $22.1m

Lees hier meer over het merk Chanel:

Hermès: de beroemdste tassen ter wereld

Hermès staat op de derde plaats in de ranglijst van luxemerken, met een huidige merkwaarde van 21,6 miljoen US dollar. Het bekendste product van het Franse merk is de “Birkin Bag”: een tas van echt leder, die in veel verschillende variaties verkrijgbaar is. De tassen behoren tot de beroemdste en duurste tassen ter wereld en zijn een echte investering.

Merkwaarde: 21,6 miljoen dollar

Lees hier meer over het merk Hermès:

Gucci: het trendy luxemerk met de wow-factor

Het Italiaanse luxemerk Gucci staat op de 4e plaats, met een huidige merkwaarde van 16,6 miljoen US dollar. Het merk staat voor mode met de absolute eye-catcher factor: tassen en rugzakken in een monogram patroon versierd met het Gucci logo, riemen met het Gucci logo en statement T-shirts met de merknaam zijn waar het merk beroemd om is.

Merkwaarde: 16,6 miljoen dollar

Lees hier meer over het merk Gucci:

Cartier: dure luxehorloges in een klasse apart

Cartier staat op de 5e plaats, met een huidige merkwaarde van 8,1 miljoen dollar. Het Franse juwelen- en horlogemerk Cartier staat bekend om zijn dure en luxueuze horloges en armbanden. De horloges en juwelen van het merk vallen op door hun unieke design en edele ornamenten.

Merkwaarde: 8,1 miljoen dollar

Lees hier meer over het merk Cartier:

Dior: tijdloze ontwerpen en luxueuze parfums

Het Franse merk Dior staat op de 6e plaats, met een huidige merkwaarde van 7 miljoen dollar. Het merk staat voor luxe mode van topklasse en elegante ontwerpen. De tassen van het merk, vooral de “Saddle” en de “Dior Book Tote Bag”, zijn momenteel zeer trendy en tijdloze klassiekers. Maar ook de parfumlijn van het merk is al jaren ingeburgerd, met name het parfum “Miss Dior”, een bloemig en vrouwelijk parfum.

Merkwaarde: $7m

Lees hier meer over het merk Dior:

Tiffany & Co: Kostbare en klassieke juwelen

Tiffany & Co staat op de 7e plaats, met een huidige merkwaarde van 5,4 miljoen US dollar. Het Amerikaanse juwelenlabel staat bekend om zijn luxueuze juwelen met prachtige ontwerpen en filigraan ornamenten. Het assortiment van het luxemerk strekt zich uit van juwelen tot horloges, zonnebrillen en parfums. De “Return to Tiffany Necklaces” met hartjeshangers, de verlovingsringen en de “Tiffany T Square Bangles” zijn waarschijnlijk de meest indrukwekkende en beroemde ontwerpen van het merk.

Merkwaarde: 5,4 miljoen dollar

Lees hier meer over het Tiffany & Co. merk:

Prada: nylon tas de trendtas van het jaar

Het Italiaanse luxelabel Prada staat op de 8e plaats, met een huidige merkwaarde van 5,4 miljoen US dollar. Het merk Prada staat voor luxueuze mode en coole ontwerpen die altijd in de mode zijn. De tassen van het merk staan bekend om hun klassieke uitstraling, vooral de nylon tas van het label is de absolute trendy tas onder de designertassen op dit moment. Ook de parfums van het luxemerk zijn wereldberoemd: “Prada Candy” is het meest succesvolle parfum van het merk en is een zoete en bloemige geur die perfect is om dagelijks te dragen.

Merkwaarde: 5,4 miljoen dollar

Lees hier meer over het merk Prada:

Burberry: luxe mode met het wereldberoemde ruitpatroon

Het Britse luxemerk Burberry staat op de 9e plaats, met een huidige marktwaarde van 5,1 miljoen US dollar. Tot op heden is het modemerk vooral bekend om zijn trenchcoats, sjaals en kleding met het beroemde en gedeponeerde ruitpatroon. Het merk staat voor de hoogste kwaliteit en unieke ontwerpen.

Merkwaarde: 5,1 miljoen dollar

Lees hier meer over het merk Burberry:

Mode merken: Een gids, alle merken!

Wil je alles weten over ‘s werelds beroemdste modemerken? In onze Modemerkengids vindt u alles wat u moet weten over de beroemdste en populairste modemerken ter wereld!