Berlijn Fashion Week 2017 Live! Alle shows en evenementen

Berlin Fashion Week SS18 – Over een paar dagen gaat het weer beginnen, de Berlin Fashion Week! Shows, data en evenementen: Het absolute “Mode Mekka” niet alleen voor shoppers en boetiekhouders. Modellen, ontwerpers, acteurs, VIP’s, muzikanten, modetijdschriften en natuurlijk talloze bloggers verzamelen zich in Berlijn. De modeweek bestaat altijd uit verschillende delen. Er zijn de openbare shows en de shows die je alleen met een uitnodiging kunt bijwonen. Natuurlijk zijn alle kaartjes voor de startbaan zeer begeerd. Natuurlijk wil iedereen naar de modeshows in de Fashion Week, of het nu gaat om redacteuren of bloggers, acteurs of muzikanten. De who’s who van de mode-industrie komt hier bijeen om de nieuwste collecties van de ontwerpers te zien en gezellig bij elkaar te zitten met een drankje of twee. Niet alleen in Berlijn, maar ook op de Fashion Weeks 2017 in Parijs, Milaan en New York.

Beurs, modeshow, mensen: Berlijn modeweek SS18

Hoewel de mode-industrie vaak snel is en trends deel uitmaken van het dagelijkse leven, heb je hier de tijd om wat afstand te nemen van je werk. U kunt veel gelijkgestemden ontmoeten en veel bekenden weerzien die anders over heel Duitsland of de wereld verspreid zijn. Naast de modeshows zijn er nog veel meer hoogtepunten tijdens de Fashion Week, zoals de nevenevenementen: bloggercafés, prijsuitreikingen en de modebeurzen. Op de modebeurzen in Berlijn (Panorama, Seek, enz.) ontmoet je vooral inkopers van boetieks en detailhandelaars. Hier bekijken ze de nieuwste stukken en collecties en plaatsen ze bestellingen voor hun winkels en het komende seizoen. De modebeurzen zijn verspreid over de hele stad en zijn vaak gespecialiseerd in specifieke sectoren, zoals bruiloften, sport of stadskleding.

We brengen live verslag uit van Fashion Week voor jou!

Natuurlijk doet ons tijdschrift ook dit seizoen weer live verslag van de Berlijnse modeweek. Voordat we over een paar weken naar New York vertrekken, kijken we nog even naar de hoogtepunten die hier bij ons zijn. Wij bezoeken voor u de kans en informeren u voortdurend over de laatste updates. Want het is weer zo ver, Mercedes Benz Fashion Week 2017 staat voor de deur. Nog een keer bij de Jahndorf warenhuizen’. Na de vrieskou in januari kijkt de hele modewereld nu uit naar een spannende Fashion Week in het warme en zomerse Berlijn. Wederom zal de crème de la crème van de modescene aanwezig zijn om de trends voor SS18 te checken. Wanneer welke shows zullen plaatsvinden en waar de beste evenementen zijn, vertellen wij u hier!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Eerste shows en data: Begin MBFW / 3 juli

De modeweek begint dit jaar op 3 juli met de eerste evenementen. De European Fashion Awards geven het startschot voor het evenement.

Europese modeprijs FASH 2017

De European Fashion Award FASH 2017 zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking zes prijswinnaars uitreiken. Het evenement vindt plaats in het Bode Museum in Berlijn en zal worden gepresenteerd door Ingo Hoppe.

JURY VERGADERING. #FASH16 #JURYMEETING #EUROPEANFASHIONAWARD #SDBI

Een bericht gedeeld door MICHAEL SONTAG ATELIER (@michaelsontagatelier) op am.

RIANI, Liebeskind & Marc Cain / 4 juli

De tweede dag van de Fashion Week schittert direct met enkele van de beste shows. Liebeskind, RIANI, Lena Hoscheke & Co. zullen hun nieuwe stukken voorstellen.

RIANI – de nieuwste trends en stukken uit de nieuwe collectie

RIANI showt zijn nieuwe collectie zomer 2018 tijdens de Berlijnse modeweek, en niet op de hoofdlocatie, maar in het Umspannwerk bij Alexanderplatz.

18 DAGEN TOT GAAN! #FiestaDeRianista ?

Een bericht gedeeld door RIANI (@riani_fashion) op

Lena Hoschek – jaren 50 petticoat en geborduurde bloemen

Ook dit jaar toont ontwerpster Lena Hoschek haar nieuwste lente/zomer 2018 collectie op MBFW Berlijn. Ze presenteert haar nieuwe stukken in de Jahndorf warenhuizen’.

“Onassis Jurk rood alarm” @juliafeld by @philippjelenska h&m @christopher_koller

Een bericht gedeeld door Lena Hoschek (@lenahoschek) op

Marc Cain – de privé tuin modeshow

Vandaag de dag is Marc Cain een wereldwijd opererend premiummerk voor damesmode met een eigen productie-aandeel in Duitsland. Ook dit jaar tonen zij hun nieuwe collectie voor SS18 op de Ewerk locatie.

De funky rode tijgerprint is in beweging! #instashop #Marccain #tigerprint #LookoftheMonth

Een bericht gedeeld door Marc Cain (@marccain) op

Beursdag en de Rebekka Ruétz show / 5 juli

Op de derde dag van de Fashion Week zijn er veel beursevenementen om te bekijken. Maar in de namiddag stelt Rebekka Ruétz haar nieuwe stukken voor.

Rebekka Ruétz – Mode enscenering met juwelen

De collectie is nu eens poëtisch en delicaat, dan weer grillig en oneerbiedig. Het draait allemaal om diversiteit en originaliteit, retro atletiekkleding ontmoet vrouwelijkheid en science fiction. De vormen zijn vervormd en benadrukken de typische mix van materialen. De ontwerpster presenteert haar stukken in Kaufhaus Jandorf vanaf 15.30 uur.

Flora & Hien Le de shows van de dag / 6 juli

De vierde dag van de Fashion Week toont ons niet alleen opwindende inzichten van de Greenshowroom en de Ethical Fashion Show, maar ook geweldige shows van ÉDITION “FLORA” en Hien Le.

Steinrohner – De nieuwe trends van ÉDITION “FLORA

Geïnspireerd door de kleuren en de bloemige, zoete speelsheid van de Tijgerlelie, nemen de nieuwe creaties van Édition FLORA de drager mee op een vlucht van zintuigen, vergelijkbaar met bijen die stuifmeel verzamelen van bloesem tot bloesem, waarbij de expressieve kracht van bloemen op een lichte en fragiele manier wordt verspreid.

Hien Le – SS2018 door Fashion Label

In het kader van de Mercedes-Benz Fashion Week showt Hien Le op 06 juli 2017 zijn Spring/Summer 2018 collectie in Kaufhaus Jandorf. De collectie van Hien Le is een ode aan de poëzie van de dans en verkent de wisselwerking tussen lichaam en stof in schijnbaar fragiele bewegingen, waarachter unieke kracht en discipline schuilgaan.

De laatste modeshows: Sluiting van de modeweek / 7 juli

Het absolute hoogtepunt van de laatste dag was natuurlijk de MICHALSKY SHOW. Hij sluit daarmee de MBFW voor SS18 af.

MICHALSKY – De Stylenight van de modeontwerper

De nieuwe collectie van ATELIER MICHALSKY is een hommage aan het moderne leven. Met het collectiethema “Electric Hedonism” haakt de Berlijnse ontwerper Michael Michalsky in op een maatschappelijk relevant thema. Hij zal zijn collectie ook presenteren in Ewerk in Berlijn.

Klaar om @serlinahohmann te fotograferen voor @michalskyofficial. #beautyiswhereyoufindit #fashion

Een bericht gedeeld door Michael Michalsky (@michael.michalsky) op

Berlijn Mode Week, Adres Hoofdpodium: Kaufhaus Jandorf

Het warenhuis Jandorf is gevestigd in de Brunnenstraße 19-21, 10119 Berlijn.

Zo zien de warenhuizen in Berlijn er van buiten uit – laten we hopen dat de zon schijnt!

Meer over de Berlijnse modeweek in het voorjaar

Hier vindt u een aantal artikelen van het afgelopen seizoen AW 17/18 (herfst/winter)!

Modeweken wereldwijd: Trends in Berlijn, Parijs en New York

Na het grote succes van de Mercedes Benz Fashion Week 2017 in het voorjaar, begint nu de planning voor de komende Fashion Week voor de lente/zomercollecties 2018! Maar het is niet alleen Fashion Week-seizoen in Berlijn, maar ook in megasteden als Milaan, New York, Londen en Parijs. Omdat alle modeliefhebbers nu al reikhalzend uitkijken naar nieuws, informatie en eerste inzichten, heb ik het beste van de modeweken van dit jaar en natuurlijk alle tot nu toe gepubliceerde informatie over de komende modeweken voor u uitgezocht.

Modeweek 2017 – Shows Herfst, Winter 17/18

In de lente van dit jaar kwam de crème de la crème van de modescene bijeen in de modehotspots van de wereld om de nieuwe trends en collecties voor de komende herfst/wintercollectie 17/18 te bekijken. Of het nu Berlijn, Londen, Parijs, Milaan of New York is. Duizenden stroomden naar de steden om de shows van de sterontwerpers te bezoeken. Ik heb de hoogtepunten van de shows voor u samengevat.

Malaikaraiss – MBFW 2017

“Er zit veel melancholie in mijn collectie,” legt ze uit. “Het is mijn reactie op wat er in de wereld gebeurt.” Hoe komt dat tot uiting in haar ontwerpen voor het herfst-/winterseizoen 2017/18? In dingen die opzettelijk triest worden genoemd, zoals een geabstraheerde klaproosprint, of in stukken die een zekere stoerheid uitstralen, zoals de ongewoon mannelijke pakken voor Malaikaraiss. Ze wil haar vrouwen wapenen voor de toekomst, lijkt het. Maar zij wil hen ook uitrusten met wat vrouwen en hun vrouwelijkheid maakt, want felle kleuren zoals een sterk roze komen in het spel als “Silver linings”. Als gevolg daarvan ziet haar collectie er in zijn geheel uiterst optimistisch uit.

finale. via @magicstripes ❤️#malaikaraiss #fall2017 @lvmhprize

Een bericht gedeeld door malaikaraiss (@malaikaraiss) op

Dorothee Schumacher – MBFW 2017

Dorothee Schumacher noemde deze selectie de “Zeitgeist Edit” – en deze indruk zweefde over de hele collectie. Ze gaf de collectie de hashtag #amoderntribe (duidelijk zichtbaar als sticker op de show notes), maar het feit dat ze haar zinnen had gezet op een expliciet moderne look bleek duidelijk genoeg uit haar ontwerpen. Er waren mackintoshes met trekkoorden, lange donsgilets gedragen over wijde pakbroeken, opstaande broeken, hybride jurken die leken te zijn samengesteld uit een gebreide trui en een blouse, slip dresses gecombineerd met tops met lange mouwen, opstaande broeken – eigenlijk alle looks die street style sterren de laatste drie seizoenen hebben gedragen in de straten van internationale modehoofdsteden.

#amoderntribe met @annamilaofficial #dorotheeschumacher #berlinfashionweek #linkinbio #runway

Een bericht gedeeld door Dorothee Schumacher Official (@dorotheeschumacher) op

Chanel – Parijs 2017

Na vele seizoenen van internationale catwalks, besloot Karl Lagerfeld dit seizoen naar Parijs te gaan. Lagerfeld ensceneerde Chanel’s Cruise 2018 door zijn gebruikelijke ready-to-wear show locatie, het Grand Palais, te transformeren in een schilderachtige reeks van oude ruïnes en zuilen. De nieuwe collectie, getiteld “De moderniteit van de oudheid”, is geïnspireerd op Griekenland. Gedrapeerde stoffen, één-schouder jurken, gouden accenten en kniehoge sandalen liepen als een rode draad door de collectie.

. Ik was helemaal weg van deze #CHANELCruise collectie. En de set ??

Een bericht gedeeld door HF & Commercial Modelling (@hfconfess) op

Yeezy 5 voor Adidas – NYFW 2017

Een verklaring tegen xenofobie werd afgelegd door Kanye West, die tot voor kort een verklaard bewonderaar van de president was. Hij liet zijn athleisure – hooggesneden jeans, hoodies, cargobroeken en knielaarzen – onder meer showen door moslimmodel Halima Aden. Het kind van Somalische immigranten verscheen in een enkellange bontjas en hijab. West, quasi de Trump van de modewereld, was anders opmerkelijk terughoudend naar zijn normen.

Openbare School – NYFW 2017

De openbare school had ook iets voor de boze president in ballingschap in Washington. Het label rustte zijn modellen uit met petten met de tekst: “Make America New York.

Modeweek 2017 – Shows zomer ’18

Voor het zomerseizoen 2018 begint binnenkort het Fashion Week seizoen. Iedereen wacht met spanning op verdere informatie en details. Er is echter nog niet veel bekend. Ten eerste, de data staan vast. Ik heb hier alle belangrijke data en plaatsen waar je moet zijn voor je:

Mercedes-Benz Fashion Week Berlijn: 04.07. – 07.07.2017
Modeweek New York: 07.09. – 15.09.2017
Modeweek Londen: 15.09. – 19.09.2017
Modeweek Milaan: 20.09. – 27.09.2017
Modeweek Parijs: 28.09. – 05.10.2017

Mercedes-Benz Fashion Week Berlijn

Er is nog niet veel bekend over de modeweek van dit jaar. Veel locaties zijn aangekondigd op de officiële website. We hebben een klein overzicht voor u.

Centrale Berlijn

In het centrum van Berlijn, aan de Köpenicker Straße, staat de voormalige warmtekrachtcentrale van Mitte. De afgelopen jaren is het hele gebouw ingrijpend verbouwd en uitgebreid en is het nu een bijzondere plek voor tentoonstellingen en evenementen. Een unieke ruimte vol energie.

Postbahnhof Berlijn

Het 3000 vierkante meter grote, monumentale Postbahnhof maakt indruk met zijn strakke lijnen en zijn sobere, donkere bakstenen gevel in de stijl van de baksteengotiek van de Marken. Niet minder charmant is het interieur – de twee enorme, voormalige postloodsen die samen het Postbahnhof vormen, afgezien van onbeduidende zijvertrekken.

#MLìbySVENSSON #tb #bafw2014 @b.a.f.w mis dit jaar #bafw2017 niet vandaag #photocredit @artconnect_berlin

Een bericht gedeeld door Emelie Svensson (@mlibysvensson) op

Zodra er NIEUWS is over de komende modeweek in Berlijn en ook in de andere modemetropolen, zal ik jullie hier natuurlijk op de hoogte houden! Alle informatie en artikelen over de laatste modeweek in Berlijn zijn hier te vinden.