Afbetalingskrediet: Dispo ja, nee!? Vergelijking, goedkope aanbieders en tips voor online sparen

Krediet op afbetaling – Nieuwe smartphone, mode, sneakers of een pakketreis: als u uw wensen wilt vervullen maar niet over het nodige kleingeld beschikt, vindt u online veel aanbieders van krediet op afbetaling. Het beroemde rekening-courantkrediet is verleidelijk maar duur! Meer dan 5 miljoen Duitsers staan momenteel in het rood! Vandaag hebben wij de beste tips voor u over het kiezen van een lening op afbetaling en vergelijkingsportalen. Ook: Heb je ooit gehoord van “gepersonaliseerde prijzen”? Als je online bent met je nieuwe iPhone, kan de vlucht al snel +5 euro duurder worden, of zelfs tot +60%. Gewoon omdat je aan het surfen bent met een nieuwe iPhone. Is dat legaal? Helaas, ja. We leggen het uit!

Zoek een lening op afbetaling: Leningvergelijking, aanbieders en banken

Het belangrijkste is: laat je niet opjagen! U betaalt een lening voor een lange tijd af, dus u moet zich goed voorbereiden zodat u later niet honderden of duizenden euro’s te veel betaalt.

Hoe belangrijk is een vergelijking van de lening vóór de afsluiting?

De belangrijkste tip: Ga niet alleen naar je plaatselijke bank. Natuurlijk zou je verwachten hier het zogenaamd lokale, beste financiële product te krijgen. Volgens een recente berekening van het portaal Smava geven wij in Duitsland elk jaar meer dan 3 miljard euro te veel uit aan rente! Om precies te zijn gaat het zelfs om 3,5 miljard dat jaarlijks te veel wordt betaald via leningen op afbetaling. Meestal omdat mensen rechtstreeks naar hun bank gaan en denken dat mijn adviseur het “beste” product zal aanbevelen.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Het beste alternatief voor de huisbank zijn:

 • Vergelijkingsportalen > Directe banken

3,5 miljard euro, elk jaar! De vergelijking is de moeite waard. Vooral rechtstreekse banken bieden vaak gunstigere rentevoeten. Bijvoorbeeld omdat zij geen uitgebreid kantorennetwerk onderhouden zoals de typische banken die u uit het stadscentrum kent.

Uiteindelijk is het net als met het kopen van een auto: niemand zou het eerste model kopen dat voorbij kwam. Natuurlijk, je gaat naar verschillende dealers, kijkt online en vergelijkt. Dat doe je ook als je op vakantie gaat. Landen en regio’s worden vergeleken, vluchten, hotels en nog veel meer.

Maar waar vind je online leningen op afbetaling met een goede reputatie?

U kunt online een groot aantal vergelijkingsportalen vinden. We hebben de top 4 uitgezocht voor uw lening op afbetaling.

Afbetalingskrediet online: Vergelijkingsportalen

Onze aanbeveling voor uw onderzoek:

Top 4 vergelijkingsportalen voor leningen op afbetaling

 • Smava
 • Verifox
 • Financiële controle
 • Check24

U moet de gewenste voorwaarden invoeren op de portalen. Het is belangrijk dat u eerlijke informatie geeft, zodat het portaal u een realistische schatting kan geven. In het algemeen moet u zich nooit laten opjagen in een deal, denk erover na, denk na en neem uw tijd. U betaalt de aflossingen immers over een lange periode.

Wij hebben ook een goede tip voor uw kredietwaardigheid (trefwoord Schufa): als u de lening op afbetaling aanvraagt met een tweede kredietnemer, zal uw kredietwaardigheid verbeteren en krijgt u lagere rentevoeten! Het is ook belangrijk dat u uw Schufa-aanvraag op de vergelijkingsportalen altijd als een “voorwaardelijke aanvraag” doet. Als u te veel vragen verstuurt, zal uw kredietwaardigheid eronder lijden dat u te vaak vragen moet stellen.

Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste tips:

 1. Reële gegevens verstrekken voor een realistische beoordeling
 2. Je moet je nooit laten opjagen in een deal
 3. Tweede kredietnemer op te geven, betere kredietwaardigheid en lagere rente
 4. Doe navraag als “voorwaardelijk navragen”, anders wordt de kredietwaardigheid slechter

Hebben banken in portalen een goede reputatie?

Veel van de banken op portalen als Smava, Verifox, Check24 en Co. zijn u onbekend! Dit maakt veel mensen sceptisch en roept al snel de vraag op: Zijn de onbekende banken op de portalen wel betrouwbaar? Het eenvoudige antwoord is: Ja. U kunt op alle 4 portalen gerenommeerde partners vinden. Veel van de banken zijn zogenaamde directe banken, zonder filialen. Zij werken voornamelijk online en via een app op de mobiele telefoon. Dat is de reden waarom deze aanbieders minder bekend zijn. Zij zijn echter aan dezelfde regels en wetten onderworpen en zijn gerenommeerde aanbieders.

Tip. Eerste plaatsen zijn vaak reclame

Het belangrijkste voor u is dat de eerste plaatsen meestal worden vergeven als advertentieruimte. Net als in zoekmachines zijn de eerste plaatsen natuurlijk begeerd, iedereen leest ze. Op plaats 1 of 2 staat dan ook vaak een reclamepartner, niet de meest gunstige voorwaarden voor uw lening op afbetaling.

Besparingstip: Gepersonaliseerde prijs

Als je snel een lening op afbetaling nodig hebt, online, wil je jezelf trakteren en je iets veroorloven! Dit brengt ons al snel terug bij de nieuwe smartphone, de mooie designerjurk of de jaarlijkse vakantie. Maar wist je het al? De prijzen verschillen naargelang de gebruiker en het toestel waarmee u online bent!

Prijsverschil volgens eindapparaat, locatie & Co.

Leveranciers hebben een zeer grote hoeveelheid informatie van ons. Afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt om een product te bestellen (technologie, mode, vluchten), verschillen de prijzen soms. Onze gegevens worden opgeslagen door middel van zogenaamde “cookies”. Ze vertellen de provider waar we vandaan komen, of we nu een smartphone, tablet of notebook gebruiken. Zij weten ook welk besturingssysteem wordt gebruikt.

Vergelijking: Vliegtickets en technologie

Als je nu een nieuwe iPhone hebt, kan je ervan uitgaan dat je je graag iets veroorlooft. De vlucht zal dan ook snel met 5 euro omhoog gaan.

Bijvoorbeeld, u ziet een vlucht naar Palma, Mallorca.

Als u 10 of 15 minuten de tijd neemt en actief naar de prijzen kijkt, zult u merken dat deze soms verschillen.

Op de mobiele telefoon kost de vlucht 152,60 en op de notebook op hetzelfde tijdstip, dezelfde bestemming, luchthaven en co. voor slechts 147,60 – maar liefst 5 euro bespaard, of 5 euro te veel uitgegeven.

+ 4 % duurder

Met technologie is het verschil nog groter. Hier vindt u producten voor 23 euro en het volgende apparaat voor 37 euro.

+ 60% duurder

Maar hoe werkt het? Alles wordt opgeslagen, van waar u surft, wat u in het winkelwagentje legt, welk apparaat u gebruikt. Natuurlijk hebben we een paar tips over hoe je jezelf een beetje beter kunt beschermen.

Wat kan ik doen tegen prijspersonalisatie?

Ondernemingen moeten hun klanten eigenlijk meedelen dat zij hun prijzen personaliseren. De informatie staat dan echter in de kleine lettertjes. Zoals reeds vermeld, worden uw gegevens opgeslagen door “cookies”. U moet ze specifiek deactiveren, bijvoorbeeld in de “veiligheidsinstellingen” van uw browser. Hier kunt u bijvoorbeeld uw “browser geschiedenis” wissen. Dit maakt het in ieder geval moeilijker om profielen aan te maken. Hetzelfde geldt voor zoekopdrachten. Gebruik niet uw normale browservenster maar gewoon een “incognito” venster. Je surft anoniemer en het is niet meer zo gemakkelijk voor bedrijven om je gegevens te traceren. Bovendien slaat Google veel gegevens op, omdat meer dan 90% de zoekmachine gebruikt voor informatie. Er zijn veel goede alternatieven voor Google die uw gegevens niet opslaan, zoals DuckDuckGoGo.

Tips:

 1. Verwijder regelmatig de browsergeschiedenis in de “Beveiligingsinstellingen
 2. Je moet je onderzoek anoniem doen, bijvoorbeeld in het “incognitovenster” (altijd rechtsboven in Instellingen, ongeacht of het een app, tablet of notebook is).
 3. Verander van zoekmachine! DuckDuckGogo, bijvoorbeeld, in plaats van alleen Google te gebruiken.

Conclusie: vergelijken in plaats van onmiddellijk toezeggen

Je betaalt leningen af over een lange periode. Dispo klinkt “leuk”, maar het betekent permanente passiva. Dit beperkt je vrijheid in de toekomst. Ga dus goed na of u het afbetalingskrediet absoluut nodig hebt of niet. Als je 3.000 euro extra nodig hebt om je liefje te verrassen met een reis naar de Malediven, wat dacht je dan van La Palmas op Gran Canaria? Prachtig, 30°C het hele jaar door, zon en slechts 3 uur vliegen. Gered!

Als u toch een lening op afbetaling wilt afsluiten, vergelijk dan aanbieders en banken. Val niet direct terug op de eerste of tweede plaats, die vaak op vergelijkingsportalen wordt geadverteerd.

Afwegen, kiezen, vergelijken – pas op het einde moet u beslissen over een aanbieder!

Leestip: Termijndeposito’s, daggeld, bouwsparen & Co.

Lees hier meer interessante dingen over dit onderwerp: