Patek Philippe zakhorloges: Collectie, Materiaal & Prijzen

Patek Philippe zakhorloges – Wie aan luxe horloges denkt, denkt onmiddellijk aan Patek Philippe. En als je aan Patek Philippe denkt, denk je automatisch aan polshorloges. Maar de gerenommeerde, traditionele Zwitserse horlogefabrikant maakt niet alleen polshorloges, maar ook zakhorloges – en doet dat al sinds de oprichting van het bedrijf in 1839. Deze zakhorloges zijn geenszins accessoires, maar vullen in feite de eigen collectie van het merk. Deze horloges worden beschouwd als absolute luxegoederen en statussymbolen. Vooral historische modellen zijn zeer begeerd en in goede staat zeer waardevol. Hier vindt u alles over de zakhorlogecollectie van Patek Philippe – van prijzen tot design, afwerkingen en materialen. Hier vindt u een groot overzicht: Patek Philippe alle modellen.

Patek Philippe: statussymbool en waardebewaarder

Het kiezen van een bepaald horlogemodel is niet eenvoudig. Er zijn immers veel verschillende modellen in diverse prijssegmenten. Patek Philippe horloges, bijvoorbeeld, worden beschouwd als een absoluut statussymbool. Het merk is internationaal vermaard en de meeste mensen weten hoe duur een Patek Philippe is – ondanks het understatement van het ontwerp. Modellen van de zakhorloges, bijvoorbeeld, beginnen bij 35.000€.

De motieven om een horloge te kopen kunnen ook zeer verschillend zijn. Sommige mensen letten op het materiaal, anderen op het ontwerp. Er zijn echter ook veel mensen die een horloge in de eerste plaats kopen om het als investering te kunnen gebruiken.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

De Zakhorloges Collectie

Patek Philippe is een bedrijf met een lange traditie en een zeer hoog prestige. Op het gebied van luxegoederen is deze horlogefabrikant uit Zwitserland toonaangevend in de horlogesector. Hoewel het bedrijf minder dan 1% van de huidige jaarproductie van de Zwitserse horloge-industrie voor zijn rekening neemt, is het een van de bekendste en meest prestigieuze ter wereld. Er wordt dan ook vaak gezegd: Als je een Patek draagt, heb je het gemaakt! Naast polshorloges maakt het huis al sinds het begin in de jaren 1840 ook polshorloges – in verschillende uitvoeringen, materialen en natuurlijk tegen verschillende prijzen. Hier vindt u meer informatie over de zakhorlogecollectie van Patek Philippe.

Patek Philippe: een horlogefabrikant met traditie

Als onafhankelijk, door de eigenaar geleid familiebedrijf veroorlooft Patek Philippe zich een heel bijzondere luxe: de traditionele Zwitserse manufactuur is gehecht aan zijn oorsprong, zijn wortels en zijn filosofie van kwaliteit en esthetiek. Opgericht in 1839 door Graaf Norbert Antoine de Patek en de meester-uurwerkmaker Jean Adrien Philippe, loopt de kwaliteitsnorm “alleen het beste” als een rode draad door de geschiedenis van het bedrijf. Na ruim anderhalve eeuw streven naar perfectie en visueel understatement is de onderneming omgeven door een aura die ook door concurrenten zonder afgunst wordt herkend. De bekendste modellen zijn: Calatrava, Nautilus, Aquanaut, Twenty-4 en Ellipse d’Or.

Zakhorloges: De traditie wordt voortgezet

Gedurende vele tientallen jaren waren zakhorloges het belangrijkste toneel waarop de manufactuur haar bekwaamheid toonde. Hoewel polshorloges sindsdien hun plaats hebben ingenomen, blijven ze tot op de dag van vandaag kenners van zeldzame uurwerken bekoren. Als hoeder van de hoge horlogerie blijft Patek Philippe zakhorloges in kleine aantallen produceren die fascineren door hun verfijnde esthetiek. Deze uurwerken met handgewikkelde uurwerken zijn gemaakt met de artisticiteit en nauwkeurigheid die het Patek Philippe-zegel vereist.

Prijzen zakhorloge

Patek Philippe biedt op zijn eigen website momenteel in totaal 9 modellen aan, in goud, witgoud en roségoud. Deze modellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende wijzerplaten. Er zijn echter ook talrijke historische modellen die vandaag de dag niet meer worden geproduceerd en dus intussen een enorme waardestijging hebben gekend, al dan niet met tekenen van slijtage. Hier vindt u een lijst van enkele voorbeeldige modellen en hun prijzen:

  • Lépine 972/ 1J-010: geel goud, wit gelakte wijzerplaat, 44mm: ca. 35.000€.
  • Savonnette 980G-010: witgoud, opaline zilveren wijzerplaat, 48mm: ca. 44.300€.
  • Savonnette 980J-010: geel goud, wit gelakte wijzerplaat, 48mm: ca. 41.200€.
  • Savonnette 980R-001: roségoud, opaline zilveren wijzerplaat, 48mm: ca. 44.300€.

Patek Philippe Gouden Zakhorloge: Presentatie

In deze video maakt u kennis met een Patek Philippe Savonnette herenzakhorloge in geel goud van rond 1990. Dit historische stuk heeft een zware, gladde kast, een witte lak wijzerplaat met Romeinse cijfers en filigraan wijzers. Ondanks zichtbare gebruikssporen is deze klok nog steeds zeer waardevol. (Technische details: hoge kwaliteit, rhod. Brug uurwerk cal. 17-170 met Geneefse streepjes, 18 jewels, in 5 lagen net, prima reg., d. ca. 48 mm, EZ 1-2).

Design zakhorloges

Hoewel zakhorloges tegenwoordig zelden nog gevraagd worden, biedt het bedrijf Patek Philippe verschillende modellen in zijn zakhorlogecollectie aan. Enerzijds kunt u kiezen tussen Savonnette en Lépine, anderzijds zijn de horloges verkrijgbaar in geelgoud, witgoud of roségoud. De wijzerplaten kunnen ook verschillen: Er zijn wit gelakte of opaline zilverkleurige wijzerplaten met Romeinse of Arabische cijfers. Alle kasten zijn rond en elk model wordt geleverd met een horlogeketting van hetzelfde edelmetaal als het horloge.

Technische details

Alle zakhorloges van Patek Philippe zijn handgewikkeld, stof- en vochtbestendig, maar niet waterbestendig. Alle huidige modellen zijn uitgerust met het mechanische handgewikkelde uurwerk kaliber 17”. Mechanische beweging SAV PS of LEP PS (IRM). De Savonnette 972/1J-010 en de Le’pine 983J-001 hebben een gangreserve-indicator op hun wijzerplaten, naast de uur- en seconde-indicatoren. De afmetingen van de horloges kunnen ook in twee maten variëren:

  • Hoogte 9.9mm/ Diameter 48mm
  • Hoogte 7.77mm/ Diameter 44mm

Savonnette

De term savonnette komt oorspronkelijk uit het Frans en verwijst naar een zakhorloge waarvan de wijzerplaat beschermd wordt door een verend deksel boven het horlogeglas, dat kan worden geopend door op een knop te drukken, waardoor het deksel openveert. In tegenstelling tot het open ontwerp van de Lépine ligt de secondewijzer niet in het verlengde van de kroon en de opwindstang, maar orthogonaal op 6 uur, wat het hanteren en aflezen van de tijden vergemakkelijkt. Deze opstelling is nu ook te vinden op polshorloges. Door het veerdeksel heeft de horlogekast twee bodems (deksels).

Lépine

De term “Lépine” of “Lépine-kaliber” verwijst naar een ontwerp voor zakhorloges en horlogekasten waarbij de secondenindicatie in het verlengde van de opwindsteel en de kroon ligt. De bovenste bewegingsplaat en de zuil worden weggelaten, en in plaats daarvan worden bruggen en blokken gebruikt om de wielen vast te zetten. De gebruikelijke snek met ketting is vervangen door een loop. Lépine kalibers kunnen dus platter worden gemaakt. Lépine kasten worden hoofdzakelijk gebruikt voor staarthorloges. In tegenstelling tot de uurwerken van Savonnette, hebben de kasten van Lépine geen veerdeksels.

Patek Philippe Half-Savonette 1880

In deze video presenteren we een historische half-savonette in roségoud. Het productienummer is 54951 en het horloge dateert van rond 1880/90 (Zwitserland). De buitenste uurmarkeringen zijn zwart geëmailleerd en de wijzerplaat is tweedelig geperforeerd email. Het heeft een gravure van herkomst, een zeer fraai brughefboom uurwerk, een uitgewerkte wolfvertanding onder de opwind- en hoofdveerbrug, een snoranker en nog veel meer.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co. – Overzicht

Patek Philippe – Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor dames en heren om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Duurste Patek Philippe horloge: Prijs & Modellen – Top 7

De duurste Patek Philippe – Als het om luxe horloges gaat, is er geen andere fabrikant die aan Patek Philippe kan tippen. De Zwitserse horlogemaker, opgericht in 1839, wordt beschouwd als absoluut de crème de la crème als het gaat om high-end (en dure) horloges. Het huidige record onder luxe horloges is in handen van de Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 voor 31,194 miljoen dollar, geveild bij Christie’s in Genève in 2019. Als u op zoek bent naar een horloge waarvan u zeker zult houden, dan moet u een Patek Philippe-horloge aanschaffen. Dit zijn de 10 duurste Patek Phillipe horloges ter wereld. Meer luxe horloges? Onze tip: De 50 duurste horloges ter wereld.