Modestad Hamburg – Modescène tussen stad en haven

Hamburg was en is nog steeds een stad van ontwerpers. Voor nieuwkomers is Hamburg in economisch opzicht een goed alternatief voor Berlijn. In Hamburg, stroomt het geld. Terwijl Berlijn wordt geparafraseerd als een modefeest, hier wordt de mode gedragen en experimenteert men er lustig op los, zorgt Düsseldorf voor grote omzetten, elke hoogwaardige trend, hoe duur ook, wordt door de upper class overgenomen. Hamburg heeft ook veel potentieel, zowel op creatief als op economisch gebied. Tip: Luxe winkelen in Hamburg.

Foto (c) lassedesignen, fotolia.com

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Hamburgse modeontwerpers en creatieven

In tegenstelling tot Berlijn, waar de massa creatievelingen bijna dreigt te overstromen, raakt in Hamburg geen enkele creatieveling de weg kwijt. Hamburg biedt veel variatie en inspiratiebronnen voor gestresste ontwerpers. Hamburg heeft een hoge levenskwaliteit, wat voor ontwerpers en modeliefhebbers een argument is om niet alleen van de modewereld, maar ook van de stad aan de Elbe te houden. Veel belangrijke handelspartners zijn hier gevestigd, en er zijn verschillende toevluchtsoorden om creatief te worden, of het nu aan de haven is, aan het Elbe-strand, in de ruime Planten und Blomen, in een café aan de Außenalster of in een loft in de Speicherstadt. Genoeg ruimte voor grote ideeën.

Hamburgse stijl – trends en ideeën

De typische Hamburgse stijl is strak en van hoge kwaliteit, heerlijk minimalistisch. De kleur blauw, in alle variaties en patronen (bij voorkeur gekruld), is populair in de Hanzestad, precies zoals het cliché beweert. Parelsieraden, à la “Hamburg meine Perle” (Hamburg mijn parel) worden vaak gecombineerd met een designerhandtas van hoge kwaliteit. Over het algemeen is de Hamburgse chic eerder eenvoudig en elegant. Toch is ook de mode in Hamburg aan het veranderen en wordt zij opener en “gewaagder”.

Hamburgse mode bloggers scene

De Hamburgse bloggersscene is zeer actief: er zijn meer dan 200 bloggers in de mooie stad aan de Elbe. Veel van hen zijn modeblogs. Hamburgers houden van onderwerpen als mode, beauty, lifestyle en alles wat met schoonheid en welzijn te maken heeft. Of het nu gaat om nieuwe modetrends, de musthaves van het seizoen, ideeën voor woonaccessoires of de opening van een nieuw wellnesscentrum, de inwoners van Hamburg zijn er helemaal weg van! Ze gaan graag gestyled naar het nieuwe in restaurant in de stad en zijn graag goed voorbereid. Dit zijn de top 5 modebloggers in Hamburg.

Bijzondere juweeltjes: de Speicherstadt in het noorden

Het bijzondere van het indrukwekkende Speicherstadt: een (nog) stijlloze omgeving, een zeer goede voorwaarde voor een ontwerper. Hij staat open voor nieuwe ideeën en kan deze vrij ontwikkelen. Loft na loft, een zeer aantrekkelijke plek, niet alleen in ontwerperskringen. Elk gebouw heeft zijn eigen geschiedenis – dat is wat mensen inspireert, ook de modewereld!

Dus is Hamburg een mode-metropool – ja of nee?

Hamburg heeft veel te bieden, vooral de modewereld heeft veel mogelijkheden in de Scandinavische stad. Drie grote universiteiten hebben zich in Hamburg gevestigd, en talrijke modestudenten en jonge ontwerpers bevolken de wijken. Veel grote ontwerpers zijn in Hamburg gevestigd. Een chique clientèle die niet op elke euro hoeft te letten en graag mode- en schoonheidsproducten uitgeeft voor haar schoonheid. Naast de vele positieve aspecten om zich als jonge ontwerper en modeliefhebber in Hamburg te vestigen, is er ook scepsis onder de kenners: de al lang gevestigde Hamburgers hebben soms een gebrek aan moed, ze vertrouwen op grote merken als Louis Vuitton of Prada en durven geen nieuwe stijlen en kleine, nieuwe ontwerpers uit te proberen, om hun eigen stijl te vinden. Dit aspect ontbreekt nog in de Hanzestad die op weg is om een mode-metropool te worden.