Puppies kopen in Keulen: benodigdheden voor huisdieren, dierenarts, hondentrimmer, hondentrainer – Aanbevelingen

Na de gids voor de basisuitrusting van puppy’s en tips voor de eerste week met puppy’s, hebben we vandaag enkele tips voor u als puppy-eigenaar in Keulen! Waar vind je het lekkerste eten en de beste traktaties tegen redelijke prijzen? Welke hondentrimsalon behandelt puppy’s goed en met gevoel, en let op details zoals de ondervacht, zodat het kapsel perfect is? Welke hondentrainer kunnen wij u aanbevelen voor uw puppy en de eerste oefeningen of trainingen? Hier is onze Keulen gids voor uw hond!

Benodigdheden voor huisdieren: gespecialiseerde handel in Keulen

Het maakt niet uit of het gaat om kleine miniatuurhondenrassen van minder dan 30 centimeter, zoals teckels, Jack Russell terriërs, mopshonden of dwergspitzen, of grote honden zoals Dobermanns, Sint Bernards, Berner Sennenhonden of boxers. Het belangrijkste, zoals bij ons mensen, is goed voedsel en voldoende water. Dat is de helft van de strijd voor geluk. En als je een warme, knusse plek hebt om te slapen, is het leven bijna perfect.

Voedsel, leiband, traktaties – gespecialiseerde handel

Net zoals u voor uzelf zorgt, moet u nu ook voor uw puppy zorgen! Zoals reeds beschreven in de Puppy Gids, is de allereerste stap vóór de aankoop van uw puppy, naar een gespecialiseerde dierenwinkel te gaan voor de eerste uitrusting van uw puppy.

Allereerst heeft u voer nodig (droogvoer en natvoer), natuurlijk met een kom (voor voer en water). Dan heb je een leiband, halsband en tuigje nodig, en een deken voor een knusse slaapplaats. Daarbovenop, een paar speeltjes om op te kauwen en afleiding, en traktaties als beloning. Dan de insider tip voor beginners: Puppy Pads!

Benodigdheden voor huisdieren: Tierliebeland

In Tierliebeland kunt u alles vinden voor honden en katten. Het voordeel: de winkel is centraal gelegen in het centrum van de stad. U kunt dus niet alleen voor uzelf winkelen, maar ook een ommetje maken naar Tierliebeland. De door de eigenaar gerunde winkel heeft alles voor honden en katten, en ook een hondentrimsalon. Zo sla je 3 vliegen in één klap: kapsel, eten en accessoires.

Waarom Tierliebeland? Wees er voor een keer! In de small talk zie je snel dat er hier meer is dan alleen “producten verkopen”. Elke puppy is speciaal en des te belangrijker, voeding heeft een grote invloed op hun welzijn. Denk gewoon aan jezelf! Diepvriespizza of vers gebakken? Zelfs voor puppies zijn er grote verschillen tussen industriële producten en … maar ga er zelf heen en laat je inspireren voor je, kleine puppy!

Op Google heeft Tierliebeland een volle 5 / 5 sterren, met bijna 100 beoordelingen, een echt goed adres voor uw puppy!

Google-beoordeling: 5.0 / 5.0 sterren

Adres en routebeschrijving:

  • Limburger Str. 39 in 50672 Keulen
  • Telefoon: +49 (0) 221 986 509 26

Hondentrimsalon: kort en lang haar met liefde

Je kent dit onderwerp waarschijnlijk zelf wel: Hoe vind je een goede kapper die je kunt vertrouwen? Kappers zijn er in een dozijn, maar als hondeneigenaar leer je snel dat goede hondenkappers zeldzaam zijn. Zelfs in grote steden als Keulen en Berlijn. Nu is er nog iets bijzonders: je hebt een puppy gekocht! Bijgevolg heb je weinig kappers en nog minder die het vak met de juiste liefde benaderen en honden niet als een “product” zien, die 4, 5 per dag kappen. Daarom hebben wij een aanbeveling voor u waar u en uw puppy dol op zullen zijn!

Kennismakingsdag voor puppies – maak kennis met het hondensalon

Ten eerste zal uw puppy bij een goede trimsalon niet meteen worden geborsteld. De allereerste dag is een kleine proefdag voor uw puppy.

In deze eerste proefdag maakt uw pup kennis met het hondensalon. Van de lokalen, tot de kapper zelf, tot een paar van de instrumenten: kam, schaar en haardroger. Het kappen gebeurt niet op grote schaal, het babybontje wel:

  1. Ontdaan van ondervacht
  2. Gemakkelijk gekapt

Na ongeveer 30 minuten en wat geklets ervoor en erna, heeft uw hond zijn eerste afspraak bij de trimsalon gehad! Bij het tweede bezoek kent uw puppy de salon, het team en het gereedschap. Dit is de perfecte manier om uw puppy voor te bereiden op regelmatige bezoeken.

Hoe vaak moet je naar de trimsalon?

Mijn kleine Pomeranian (Dwerg Spitz) moet ongeveer elke 6 weken naar de trimsalon. Ikzelf zou zelfs bereid zijn om één keer per maand te gaan, want dan is haar vacht altijd netjes en het kapsel zit goed. Eén keer per maand wellness is goed, toch? Hier is onze aanbeveling voor u in Keulen!

Honden trimsalon aanbeveling: Fellgeflüster

Waarom bont fluisteren? Als ik naar de trimsalon ga, zeg ik altijd tegen hem “ga ervoor, jij bent de professional!”. Net zoals ik mijn kapper vertrouw, wil ik de kapper voor mijn puppy vertrouwen. Ten eerste omdat het goed gaat met kleine Peppa (zo heet mijn Pomeranian) en ten tweede omdat ik de trimsalon 24 uur per dag, 7 dagen per week zie! Hier vindt u ook een interessant interview met onze expert: Hondentrimsalon interview.

Wij zijn niet de enigen die van deze salon houden; op Google heeft Fellgeflüster de volle 5 / 5 sterren!

Google-beoordeling: 5.0 / 5.0 sterren

Adres en routebeschrijving:

  • Wichheimer Str. 145 in 51067 Keulen
  • Telefoon: +49 (0) 176 539 055 25

Zoek een dierenarts: Ervaringen en aanbevelingen

Ik wil u geen directe aanbeveling geven voor dokters, per slot van rekening zijn alle dokters geweldig en doen ze hun best.

Maar ik wil je dit aanraden: Als u een dierenarts zoekt, kunt u het beste informeren bij hondenbezitters in uw omgeving. Ze hebben al een tijdje een hond en hebben al een dierenarts die goed is. Dus in plaats van alleen te vertrouwen op zoekresultaten, vraag het aan mensen in uw omgeving die ervaring hebben! Als je niet direct iemand kent of op dit moment een dierenarts nodig hebt, zorg er dan voor dat de dierenarts “geen grote keten” is.

Bij ons eerste bezoek aan de dierenarts waren we in een dierenkliniek en moesten we 3 uur wachten. Waarom? We hebben ons rechtstreeks gebaseerd op de zoekresultaten. Twee dagen later, kregen we een top aanbeveling van onze trimsalon. Nu hebben we een lieve dierenarts die alleen werkt en elk dier individueel behandelt in plaats van massa-afspraken te maken.

Tips voor goede dierenartsen:

  1. Vraag hondenbezitters in uw omgeving naar hun ervaring of aanbeveling.
  2. Als u via internet zoekt, zorg er dan voor dat het geen grote kliniek is. Eerder een “kleine” dokter, met weinig maar goede recensies.

Bij de dierenarts doe je alle standaards, van chip (om honden te herkennen) tot de verschillende inentingen en ook castratie.

Hondentrainer

Onze volgende stap met Neppa & Peppa, een goede training voor een paar standaarden. Te beginnen met loslopen, klassiekers als oefenpoppen en nog veel meer kleine dingen die je met je puppy kunt trainen.

Het is nu nog een beetje te koud, maar volgende maand zijn we er klaar voor!

Onze eerste training, binnenkort hier!

Hond als huisdier: XXL Gids

Hond trekt in! U hebt besloten een hond te nemen, als alleenstaande, met uw partner of zelfs met het hele gezin, en u denkt erover een hond aan te schaffen? Er zijn miljoenen honden in dit land. Ze behoren tot de meest populaire huisdieren. Hondenrassen zoals Labradors, Franse Bulldogs, Australische Herders, Duitse Herders, Golden Retrievers, Pomeranians of Chihuahuas. Hoeveel kost een hond? Wat vindt een hond het leukst? Hoe weet een hond dat je van hem houdt? Veel vragen, hier vindt u de antwoorden. Van de trimsalon en de eerste vacht, tot hondenvoer (nat en droog), biologische alternatieven, maar ook tips over de eerste uitrusting, riem, voerbak & co.