Camping in NRW & Hessen: Rijn (Keulen), Moezel (Mainz) en wijnproeverij

Kamperen in het westen van Duitsland betekent overnachten op grote campings, nieuwe vrienden maken en tijd doorbrengen met het gezin. Afgezien daarvan kunt u in het westen van Duitsland de eentonigheid van het dagelijkse leven even doorbreken. Kamperen in Keulen of aan de Moezel laat gegarandeerd een blijvende indruk achter en om even weg te zijn uit het leven van alledag hoef je niet altijd ver te reizen, soms is een leuke vakantie dichtbij genoeg.

Tocht: Moezel (Mainz) naar Keulen

Wij beginnen onze tocht op de Moezel en komen uit in de mediametropool Keulen (Rijn). Op die manier heb je meteen veel meegemaakt.

 • Met de auto: Snelste route bij normale verkeersomstandigheden
 • 2 h 4 min met 179 km via A3
 • Als alternatief kunt u de A61 nemen, die er 2 uur en 11 minuten over doet (198 km).

Camping aan de Moezel – wijnproeven, fietstochten & kleine dorpjes

Kamperen aan de Moezel is een must! Wie wil er nu niet omringd zijn door een aangenaam klimaat, wijngaarden en pittoreske dorpjes zo ver het oog reikt? Bovendien is kamperen aan de Moezel bijzonder goed vanwege de fantastische keuze aan fiets- en wandelpaden. Verveling wacht u zeker niet op de Moezel! Sfeervolle wijnfeesten, wijnproeverijen en streekgerechten in een van de vele Straußwirtschaften of in het eigen restaurant hebben al meer dan één betoverd.

Bloeiende planten te midden van de hoge bossen met zuivere lucht Maar zij die nog een pauze nodig hebben van de eindeloze natuur. Zij mogen zich gelukkig prijzen, want de uitstekende ligging van de campings combineert natuur en bezienswaardigheden. Een groot aantal campings ligt in de onmiddellijke nabijheid van vele kleine steden en dorpen. Dit maakt het gemakkelijk om attracties en korte uitstapjes voor het hele gezin te plannen. Als kamperen u interesseert, lees dan hier meer over accessoires en kampeerartikelen.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

De Moezel vanuit de lucht – drone video

In deze video ziet u de Moezel vanuit de lucht en kunt u beginnen met het plannen van uw volgende reis naar een van de kleine dorpjes.

Voor- en nadelen van kamperen in NRW

Het belangrijkste voordeel voor echte avonturiers is dat kamperen betekent dat je midden in de natuur bent. Natuurlijk betekent dit dat er wel eens beestjes in de tent of caravan komen. Bovendien zijn de sanitaire voorzieningen, d.w.z. toiletten en douches, niet zo aangenaam als in een hotel, maar daar staat tegenover dat u veel geld bespaart als u op kampeertocht gaat in plaats van uzelf te trakteren op een paar nachten in een hotel of vakantiewoning.

Ook kinderen en huisdieren hebben vaak meer plezier op een camping, omdat ze zich lekker kunnen uitleven en niemand klaagt over het lawaai. Daarom is een kampeertrip een geweldige soort gezinsvakantie. Natuurlijk is een kampeertrip niet zo ontspannend als een verblijf in een hotel, want je moet zelf boodschappen doen, koken en ook wassen, soms zelfs onder moeilijkere omstandigheden.

Maar in ruil daarvoor heb je je vrijheid, je bent niet gebonden aan een plaats en tijd. Zeer gewilde campings zijn vaak overvol, niet rustig, en er kunnen vervelende buren zijn, maar er is meer sociale interactie met andere gezinnen en kampeerders. Dit leidt vaak tot vriendschappen die soms zelfs een leven lang duren.

Voordelen:

 • Midden in de natuur
 • Goedkoper alternatief voor hotel
 • Aangenamer voor kinderen en viervoeters (niemand klaagt over het lawaai)
 • Vrijheid: niet gebonden aan plaats en tijd
 • Meer sociale interactie met andere gezinnen, kampeerders

Nadelen:

 • Toilet- en douchevoorzieningen
 • Ongedierte
 • Geen 100% ontspanning zoals in een hotel; boodschappen doen, koken, wassen onder moeilijkere omstandigheden
 • Zeer populaire campings: overbevolkt, niet rustig, vervelende buren

Stad Keulen: Dom, Rhein en toerisme

Keulen – de bekende metropool aan de Rijn is fascinerend. Keulen is beroemd om het Keulse carnaval, maar er is veel meer te ontdekken en veel te zien: De belangrijke bezienswaardigheden, coole en hippe buurten en natuurlijk de Rijn. Het eerste wat je met Keulen associeert is de Dom van Keulen. De Dom van Keulen ligt direct aan het centraal station en is het herkenningspunt van de metropool. Als u bij de Dom van Keulen bent, moet u die zeker beklimmen om Keulen van bovenaf te bekijken.

Een bezoek aan de oude binnenstad van Keulen is ook zeker de moeite waard, want deze maakt indruk met kleurrijke huizen en kroegen aan de Rijn. Als u een bierliefhebber bent, moet u zeker naar een brouwerij gaan en een Kölsch bier drinken, want die zijn erg beroemd. Vooral cool voor koppels: je kunt een liefdesslot op de Hohenzollernbrücke zetten en elkaar zo eeuwige liefde beloven.

Hippe buurten zoals de Belgische wijk of Ehrenfeld zijn een bezoek waard, en zijn perfect om de verschillende restaurants uit te proberen. Het nachtleven in Keulen is kleurrijk en er is voor elk wat wils voor een onvergetelijke avond in Keulen.

 • Dom van Keulen
 • Rijn
 • Keulen Oude Stad
 • Hohenzollernbrücke

Keulen vanuit de lucht – video

Hier kunt u de prachtige stad aan de Rijn van bovenaf bekijken – bekijk de grote bezienswaardigheden van de kathedraalstad.