Juweelontwerper Pegah van privatesuite.eu

Juweelontwerpster Pegah Ghaemi richtte haar eigen online winkel op PRIVE SUITE uit passie en interesse voor juwelen. Zij werkt en woont met haar gezin in München. Ik sprak met de succesvolle juweelontwerpster over haar inspiratiebronnen en de modestad München.

Juweelontwerpster Pegah over de modestad München

FIV: Pegah, jij bent juweelontwerpster in München, hoe is de modewereld in München? Wat maakt München voor u een modestad?

München is een stijlvolle en opwindende stad – ik zou zelfs zo ver willen gaan om te zeggen dat het de mooiste stad van Duitsland is, samen met Hamburg. De mode is dus ook divers en kleurrijk.

Als je het zou kunnen vergelijken met een Amerikaanse metropool, zou ik zeggen dat het de flair van LA heeft. Ik kan het ook uitleggen. Bijvoorbeeld: Ik kom uit Mainz, maar zelfs de best geklede mensen uit Mainz hebben nog zo’n dorpse chic. In München draagt men chique, sportief (Duits), cool, of stijlvol freeky enz. Alles is toegestaan en de meeste mensen kunnen het doen. Natuurlijk heeft München ook een speciale mode-flair door alle (modeblad)uitgeverijen die hier gevestigd zijn.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

FIV: Is er sterke concurrentie in het gebied? Is er veel concurrentie tussen de ontwerpers of ontstaan er in sommige gevallen zelfs nieuwe vriendschappen?

Ik heb met niemand concurrentie, want ik doe iets heel anders dan alle andere collega’s. We zijn vrienden, geen vijanden. Er is ook geen reden voor “vervelende” concurrentie, aangezien er op de markt veel ruimte is voor iedereen.

Tegenwoordig overleeft toch alleen degene die het lang volhoudt. Helaas is de mode-industrie erg veranderd. De beurzen worden steeds leger en het budget voor individualiteit wordt steeds kleiner. Dat kan ik ook uitleggen. Kijk naar de winkels; het is het toppunt van zomer, en sinds twee maanden hangen de winterartikelen al in de winkels. De seizoenen zijn omgeslagen, maar de ketens en grote kopers reageren niet. Zowel fabrikanten als kopers bevinden zich dus in een moeilijke situatie. Als er in mei al een uitverkoop is van 30% en het is 12 graden, hoe moet dat dan werken? En in de zomer, zoals nu, ben je wanhopig op zoek naar goederen. De kelders van de winkels zijn nog niet voor 50% leeg, en de nieuwe goederen komen al in de winkels.

Ook het internet speelt een zeer belangrijke rol. Tegenwoordig kunt u bijna alles goedkoper en zonder verzendkosten online bestellen en, indien nodig, gratis terugsturen.

Pegah: Haar man steunt haar.

FIV: Hoe balanceert u uw privéleven en het ontwerpen?

Het was echt moeilijk in het begin, maar mijn man nam me altijd serieus en was een van de weinigen die in me geloofde! Toen het moeilijk werd, steunde hij me, ook al brengt hij het geld mee naar huis. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik het aan mijn man en mijn moeder te danken heb dat ik zo vrij kan werken.

FIV: Wanneer en hoe heeft u besloten juweelontwerpster te worden?

Het is een heel lang verhaal. Zes jaar geleden had mijn man het erg druk op de Filippijnen en vloog ik altijd met hem mee. In die tijd had ik de Sarayo-goederen uit de insolventiemassa gekocht en had ik een schattig winkeltje in de Gabelsberger Strasse. Ik ging altijd naar die geweldige markten daar en op een gegeven moment kocht ik een hele mooie hoepel voor mijn stiefdochter, die toen 13 was, maar hij was versierd met plastic steentjes. Ik vond het zo mooi dat ik de dame vroeg of ze misschien een paar voor me wilde maken voor mijn winkel, maar dan met halfedelstenen. Dat waren de eerste hoepels, maar ze zijn in de loop der jaren totaal veranderd.

Toen ik zwanger werd moest ik mijn winkeltje opgeven en na mijn tweede dochter dacht ik een webwinkel te beginnen, zodat ik met Kerstmis niet van mijn man zou hoeven te horen, met een brutale glimlach: “Nou, dat kerstcadeau heb ik zelf gekocht…”, want dat was natuurlijk van mijn gespaarde huishoudgeld. In die tijd verkocht ik misschien 20 stuks in 3 maanden en nu ongeveer 1500 per maand!

FIV: Hoe zien uw collecties eruit en waar kunnen geïnteresseerden uw collecties kopen?

Alles wat ik ontwerp is 100% handgemaakt, kleurrijk en voldoet niet aan de norm. Wij hebben meer dan 400 klanten wereldwijd die onze producten verkopen en natuurlijk in onze online winkel.

Pegah over haar baan als ontwerper in München

FIV: Hebt u een klassieke stage gelopen of hoe bent u in het vak terechtgekomen?

Ik heb geen klassieke opleiding gevolgd, maar grappig genoeg zit talent op de een of andere manier in het bloed van succesvolle ontwerpers. Ik verdien ook tussen de 1000€ en soms 5000€ per dag als styling consultant. Mensen vertrouwen op mijn woord en ik probeer mensen ook uit te leggen waarom ze iets moeten kopen voordat ik het aan ze verkoop. Meestal krijgen ze zoveel complimenten dat ze me bellen en me meer klanten geven. Ik ben tenslotte begonnen zonder reclame. Het nam zijn eigen momentum aan, zoals de juwelen. Vanuit de woonkamer naar een kantoor in het kantorencomplex van mijn man en vandaar naar de Residenzstraße. Over Chloé.

Tegenwoordig is het uiterst moeilijk om het te maken, want je hebt de adem, het geld en de kracht nodig om lang genoeg op de markt te overleven om het te maken of een plaats voor jezelf te vinden in de modehemel.

FIV: Denk je dat het tegenwoordig moeilijk is om je als ontwerper in München te vestigen?

Het is erg moeilijk om je als ontwerper te vestigen in München. Je hebt iets speciaals nodig zonder het wiel opnieuw uit te vinden. U moet uw eigen handtekening hebben die duidelijk afsteekt tegen alle anderen, zonder label of branding. Daarvoor heb je een goede band met de pers nodig, geld en veel uithoudingsvermogen!

FIV: Wat is volgens u de belangrijkste kwaliteit om een succesvol ontwerper te worden?

Alleen zij die authentiek lijken voor de buitenwereld hebben succes. Degene die sterk overkomt en vertrouwen wekt. Over nieuwe ontwerpers gesproken. Mensen willen verzorgd worden, bij naam genoemd worden en niet alleen maar een nummer zijn. Ik winkel waar ik fatsoenlijk bediend en verzorgd word. Als klant, wil ik me speciaal voelen! Alleen als ik zo behandeld word, draag ik die kleren of juwelen wat zelfverzekerder en opwindender, omdat ik me dan speciaal voel.

FIV: Beste Pegah, hartelijk dank voor het interview!

Meer informatie over Pegah & Privatesuite:

Meer artikelen in de blog: Luxe.